Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας

"Μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης για την αδιέξοδη κατάσταση στα νηπιαγωγεία"

  • Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2019 - 13:20

Η θεσμοθετημένη από πέρυσι εσπευσμένη από πλευράς κυβέρνησης , υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή, χωρίς όμως η ίδια να χρηματοδοτήσει με ούτε ένα ευρώ κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές, δημιουργεί φέτος ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα ,αφού η υλοποίησή της επεκτείνεται σε 248 από τους 325 δήμους της χώρας..

Από τις εγγραφές των νηπίων φαίνεται ότι τα παιδιά σε πολλές περιοχές είναι πολλαπλάσια των διαθεσίμων θέσεων και σε πολλές περιπτώσεις τα υπεράριθμα προνήπια οδηγούνται να φοιτήσουν σε άλλα χωριά από την κατοικία τους ενώ η φοίτηση σε αίθουσες κοντέινερ θεωρείται βέβαιη αφού από τον Απρίλιο του 2019 έχει ψηφιστεί η εγκατάστασή τους σε προαύλιους χώρους σχολείων ακόμη και σε διαθέσιμους δημοτικούς χώρους.

Το τετελεσμένο αυτό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μιας σειράς δημοτικών αρχών ,φορτώνεται πάλι στις πλάτες της λαικής οικογένειας για να βρεί λύση.

Στη Σαντορίνη το πρόβλημα θεωρείται οξυμμένο και πρέπει άμεσα, πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου να έχει δοθεί λύση.

Οι εκπαιδευτικοί πολλών νηπιαγωγείων ,έγκαιρα έκρουσαν τον κώδωνα στην κυβέρνηση και στη σημερινή Δημοτική αρχή χωρίς όμως να έχει δοθεί λύση. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Καρτεράδου ,της Μεσαριάς αλλά και του Καμαρίου, αφού περίπου 30 παιδιά δεν μπορούν να εγγραφούν. Αυτή η κατάσταση προκαλεί δικαιολογημένα αγωνία και ανησυχία στους γονείς .

Η Λαική Συσπείρωση καλεί τους εκπαιδευτικούς και γονείς σε εγρήγορση και πάλη απέναντι σε αυτή την βάρβαρη πολιτική που μετράει τις ανάγκες των παιδιών μας, με όρους κόστους.

Να απαιτήσουμε άμεσα

1.-Γενναίο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας νέων νηπιαγωγείων

2.-Να προχωρήσει άμεσα η δέσμευση κατάλληλων χώρων για ανέγερση νέων εκπαιδευτηρίων.

3.-Μαζικούς διορισμούς μόνιμων νηπιαγωγών με 15 παιδιά ανά τμήμα

4.-Δύο νηπιαγωγοί στα τμήματα που σήμερα φιλοξενούν 25 παιδιά.

Τα παραπάνω πρέπει να απαιτηθούν από τους γονείς των λαικών οικογενειών του νησιού μας, διεκδικώντας τα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές της ,που ήδη βγήκαν στην τρυφερίτσα υποσχόμενοι ψέματα και κούφια λόγια και ζητούν τη ψήφο μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος , βρίσκονται και οι βουλευτές της Ν.Δ. αυτοί που δέσμευσαν την χώρα μας μέχρι το 2060 ψηφίζοντας μαζί με ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ΣΥΡΙΖΑ όλα τα μνημόνια .

Χειροκρότησαν και αυτοί την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση χωρίς όμως να δεσμεύονται για τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις ώστε να υλοποιηθούν όλα αυτά . Αντίθετα τα κάνουν πάσα στους δήμους με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τσέπες των δημοτών μας.