Πρώτο επαγγελματικό ταξίδι εξοικείωσης για νέους προορισμούς κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

  • Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2019 - 12:03

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε συνέχεια των ενεργειών του για την ανάπτυξη της διεθνούς κρουαζιέρας στο νομό Κυκλάδων ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τη διοργάνωση του πρώτου επαγγελματικού ταξιδιού εξοικείωσης για νέους προορισμούς κρουαζιέρας στις Κυκλάδες, όπως μπορείτε να δείτε και στο Δελτίο Τύπου που σας επισυνάπτουμε.

Στο ταξίδι αυτό, που έλαβε χώρα το διάστημα 17-22 Ιουνίου, συμμετείχαν ανώτερα στελέχη διεθνών εταιρειών πολυτελούς κρουαζιέρας για να διερευνήσουν από κοινού τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις προγραμματισμένες προσεγγίσεις τους σε νέους προορισμούς για την πολυτελή κρουαζιέρα. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώσαμε ολοκληρωμένες επισκέψεις στα νησιά της Σύρου, Πάρου, Νάξου, Αμοργού και Σίφνου. Σε κάθε νησί έγινε προσπάθεια να παρουσιαστεί ένα μοναδικό αλλά και συμπληρωματικό, ως προς τα υπόλοιπα νησιά, προφίλ σαν προορισμός κρουαζιέρας, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες άμεσης ένταξης στα προγράμματα της κρουαζιέρας.

Ειδικά στο νησί της Σύρου, η επίσκεψη στις 17/6 περιλάμβανε καταρχάς συνάντηση με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρη Κοσμά και στελέχη της υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αναλυτική ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν τις τεχνικές προδιαγραφές των εγκαταστάσεων σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς αλλά και τις ανάγκες σε υλικοτεχνικές υποδομές των κρουαζιερόπλοιων, καθώς και για τα συστήματα ασφαλείας του λιμένα της Σύρου.

Στη συνέχεια, τα μέλη της αποστολής συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Μαραγκό και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, όπου συζητήθηκαν θέματα υποδομής και ανάπτυξης της κρουαζιέρας και του τουρισμού στη Σύρο. Στην υποδοχή των επισκεπτών αλλά και σε όλες τις παραπάνω συναντήσεις παραβρέθηκε και η κα Καντιώ Μαραγκού, ως εκπρόσωπος της νεοεκλεγείσας δημοτικής αρχής.

Πέρα από τα τεχνικά ζητήματα, το ενδιαφέρον των επισκεπτών στράφηκε ιδιαίτερα και στις δυνατότητες που προσφέρει το νησί για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και την ανάπτυξη τουριστικών πακέτων που θα ωφελούν το σύνολο του νησιού.

Η δυνατότητα οργανωμένων περιηγήσεων από επαγγελματίες ξεναγούς, η χερσαία μετακίνηση και οι ειδικές διαδρομές ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ήταν από τα ζητούμενα των εταιρειών, γι’ αυτό και το Επιμελητήριο οργάνωσε επαγγελματική ξενάγηση στα σημαντικότερα σημεία του νησιού που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του και αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες της μοναδικής ιστορίας του (Δημαρχείο, Θέατρο «Απόλλων», κλπ.). Επίσης, στο πλαίσιο της ανάδειξης του πλούτου της κυκλαδίτικης γαστρονομίας προσφέρθηκαν εδέσματα χαρακτηριστικά της Κουζίνας του Αιγαίου (Aegean Cuisine) παρέχοντας έτσι μια αυθεντική ταξιδιωτική εμπειρία στους επισκέπτες.

Οι καλεσμένοι του νησιού έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμπεριλάβουν τη Σύρο στις προσεγγίσεις του στόλου τους τα επόμενα χρόνια. Με την ευκαιρία αυτή σας επισυνάπτουμε παρακάτω τον συνοπτικό πίνακα των προγραμματισμένων αφίξεων για το 2019 και 2020, όπου υπογραμμίζουμε τις οκτώ (8) νέες αφίξεις, σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων.

Μετά από τα παραπάνω, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων είναι διατεθειμένο να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Σύρο, σταθερά και με πράξεις.

 

Σχετικά αρχεία: