Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στη Σύρο

“To KKE αποτελεί τη μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση”

  • Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2019 - 12:19

“Να δυναμώσει η φωνή του ΚΚΕ από την επόμενη ημέρα των εκλογών, καθώς αποτελεί τη μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση στη χώρα” υπήρξε το μήνυμα που απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού Κυκλάδων με το Κομμουνιστικό Κόμμα, Νικόλας Καΐλης και Μιχάλης Σοφικίτης.

Η πολιτική εκδήλωση της Κ.Ο. Σύρου του ΚΚΕ για την κάλπη της 7ης Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης, όπου και παρέστησαν μέλη του κόμματος, καθώς επίσης φίλοι αλλά και πρόσωπα που υποστηρίζουν ανοικτά, όπως και ο Παύλος Χρυσαφίδης.

Οι δύο ομιλητές δήλωσαν πως το πραγματικό δίλημμα των εθνικών εκλογών για τους πολίτες “είναι αν θα δυναμώσει εκείνη η φωνή που είναι σταθερά δίπλα στον κόσμο και που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα”.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, το ΚΚΕ αξίζει να ψηφιστεί καθώς αποτελεί την ουσιαστική λαϊκή αντιπολίτευση που καταθέτει προτάσεις για την ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων και των ΑΜΕΑ και αποτελεί τον πραγματικό αντίπαλο του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, που υπηρετούν άλλα κόμματα.

Οι ίδιοι υπογράμμισαν ακόμη πως το ΚΚΕ είναι εκείνο που αντιμάχεται τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ, στους οποίος εμπλέκεται η χώρα μας, κάνοντας αναφορά παράλληλα και στο ρόλο που προορίζεται να διαδραματίσει το λιμάνι της Σύρου λόγω του Νεωρίου.

Τόσο ο κ. Καΐλης, όσο και ο κ. Σοφικίτης θέλησαν να υπενθυμίσουν πως το ΚΚΕ δεν εμφανίζεται δίπλα στον κόσμο, στους νέους και τις νέες, μόνον προεκλογικά όπως κάνουν όλα τα άλλα κόμματα, καλώντας τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα. “ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ δεν έχουν διαφορετικά σχέδια. Έχουν διάφορες παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού “σχεδίου”. Στα κυβερνητικά τους προγράμματα φιγουράρουν: Α. Οι εφαρμοστικοί νομοι των 3 μνημονίων που ψήφισαν κι εφάρμοσαν. β. Τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060. γ. Οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που βαφτίζονται “μεταρρυθμίσεις”. Δ. Οι επικίνδυνες δεσμεύσεις με τη συμμετοχή της χώρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ” ανέφεραν μεταξύ άλλων, λέγοντας τέλος, πως οι πολίτες πρέπει να γυρίσουν την πλάτη τους τόσο στα μνημονιακά, όσο και στα φασιστικά κόμμα.

Ακολουθεί η ομιλία του Νικόλα Καΐλη

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Οι ώρες που έμειναν μέχρι το βράδυ της Κυριακής, που κλείνουν οι κάλπες, είναι μετρημένες. Αυτές τις ώρες, που είναι ώρες ευθύνης για όλους μας, δεν χωράει καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Στις 8 Ιούλη η νέα κυβέρνηση –όποια και αν είναι - δεν θα έχει να κάνει τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόσει αυτά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προετοιμάσει και συμφωνήσει με τους «θεσμούς» και τους εκπροσώπους του κεφαλαίου. Το πρόγραμμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης που θα προκύψει είναι γνωστό. Έχει ξεκινήσει να το γράφει η προηγούμενη, που τώρα ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη. Έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της έκθεσης της Κομισιόν, των επικίνδυνων αποφάσεων του ΝΑΤΟ. Έχει τη σφραγίδα των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, των εφαρμοστικών μνημονιακών νόμων που ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κατάργησε, αλλά διεύρυνε παραπέρα. Η ανακοίνωση ότι το Γιούρογκρουπ της ερχόμενης Δευτέρας 8 Ιούλη, λίγες μόλις ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, θα έχει στο «μενού» και τα ζητήματα της «μεταμνημονιακής αξιολόγησης» της ελληνικής οικονομίας, ώστε - όπως λένε οι κύκλοι της ΕΕ - να σταλεί «το σωστό μήνυμα» στην όποια επόμενη κυβέρνηση, είναι παραπάνω από αποκαλυπτική.
Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά αυτό που λέει το ΚΚΕ: Στις 7 του Ιούλη ψηφίζουμε, αλλά από τις 8 - κυριολεκτικά από την επόμενη μέρα - ο λαός θα έχει απέναντί του το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.
Ο λαός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη συνέχιση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων», θα πληρώνει τα νέα προνόμια, εισφοροαπαλλαγές και φοροαπαλλαγές στους ομίλους, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη φοροληστεία και τις περικοπές για τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, το κυνηγητό στα καταχρεωμένα λαϊκά στρώματα, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.
Το ζήτημα λοιπόν για το λαό είναι στις 7 Ιούλη να στείλει εκείνος το δικό του «σωστό μήνυμα» απέναντι σε όλους αυτούς.
Να σκεφτεί: Απέναντι στον νέο γύρο επίθεσης και στην από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει από την επόμενη μέρα, ποια είναι εκείνη η ψήφος που δεν θα μετρήσει στο «σακούλι» του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών θεσμών, αλλά θα κατατεθεί από την επομένη κιόλας στον αγώνα για την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαν τα λαϊκά στρώματα, για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση για τις σύγχρονες ανάγκες του; 
Σε αυτό λοιπόν το νέο αντιλαϊκό σκηνικό, ένα είναι το ζητούμενο. Να είναι δυνατό το ΚΚΕ για να παλέψουμε ακόμα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, μέσα στη Βουλή, αλλά και στα σωματεία, στους εργασιακούς χώρους, στις γειτονιές, εκεί που σπουδάζουν οι νέοι μας. Να παλέψουμε για αυτά που έχουμε ανάγκη, για αυτά που ο λαός μας δημιουργεί, αλλά του τα κλέβουν με μια σειρά αντιδραστικούς νόμους που είναι εδώ και θα συνεχίσουν να είναι εδώ.
Οι κομμουνιστές μέσα στο κίνημα, σε κάθε χώρο, μέσα στη Βουλή, δεν πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και των κερδών για λίγους που πρέπει να αποκτήσει η ελληνική οικονομία, όπως μας λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, πιστοί στο έργο που τους αναθέτουν ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το ΚΚΕ προβάλλει αιτήματα και διεκδικήσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες, επιλύουν τα φλέγοντα προβλήματα του σήμερα.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ βρίσκεται απέναντι από όσους καλούν τη νεολαία να πει κι ευχαριστώ για μια δουλειά των 400 ευρώ, για μια ζωή-λάστιχο.
Βρίσκεται απέναντι από όλους αυτούς που μας λένε ότι πρόοδος είναι να δουλεύεις ως ενοικιαζόμενος, εργολαβικός εργάτης, δυο ώρες σήμερα, τρεις ώρες αύριο, ανασφάλιστος, χωρίς συλλογική σύμβαση.
Βρίσκεται απέναντι από όλους όσοι θέλουν ένα Λύκειο αρένα ανταγωνισμού και την οικογένεια να βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για φροντιστήρια των παιδιών της!
Αρνούμαστε και θα αντιπαλέψουμε μέχρι τέλος την κατάπτυστη απόφαση της κυβέρνησης να κοπούν προνοιακά επιδόματα ακόμα και χιλιάδων αυτιστικών παιδιών.
Πρόοδος δεν είναι να ξεζουμίζεις έναν ολόκληρο λαό για να τα δώσεις πίσω στα λίγα μονοπώλια με κονδύλια, προγράμματα για την ενίσχυσή τους.
Πρόοδος είναι με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του και με τα κλειδιά της οικονομίας δικά του, να ικανοποιούνται οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες παντού: Στην Υγεία, στην Παιδεία, στην αναψυχή, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό.
Στις 7 του Ιούλη δεν κρίνεται το ποιος θα είναι ο δρόμος ανάπτυξης. Κρίνεται όμως το πόσο δυνατή θα είναι η λαϊκή αντιπολίτευση, το ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή. Ετοιμαζόμαστε ήδη στο πως θα αποτρέψουμε και αποκρούσουμε την αντιλαϊκή επίθεση, θέτοντας και τις βάσεις για την αντεπίθεση. Για αυτό, είναι σημαντικό να ενισχυθεί το ΚΚΕ στις εκλογές, καθώς το ποσοστό του Κόμματος είναι συνδεδεμένο άμεσα και ευθύγραμμα με τους αγώνες των εργαζομένων.
Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει και περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές στο κοινοβούλιο. Με μεγαλύτερη δυνατότητα στήριξης και οργάνωσης των διεκδικήσεων. Με μεγαλύτερη δυνατότητα αποκάλυψης και προτάσεις ανακούφισης μέσα στη Βουλή. Τέτοιες ήταν οι προτάσεις νόμου και οι τροπολογίες που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τη διαγραφή και το "πάγωμα" των τόκων για χρέη προς τις τράπεζες, για τη μείωση των οφειλών των εμποροβιοτεχνών, την παροχή σε αυτούς νέων άτοκων δανείων χωρίς υποθήκη, για το επίδομα ανεργίας που πρέπει να παρέχεται σε όλους τους ανέργους (και τους αυτοαπασχολούμενους) χωρίς όρους και προϋποθέσεις στο 80% του βασικού μισθού, για επαναφορά κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, του 13ου και 14ου μισθού, για επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο όπως ισχύει για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και τέλους επιτηδεύματος για ετήσια εισοδήματα έως 20.000 ευρώ, για τα δικαιώματα των νέων στις μετεγγραφές για να σπουδάζουν κοντά στο σπίτι τους, για θετικές ρυθμίσεις για τα παιδιά που δίνουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, για θεσμοθέτηση της χορήγησης επιδόματος τοκετού ύψους 1.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για θέσπιση επιδόματος μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες στο ύψος του βασικού μισθού, 2 μήνες πριν από τον τοκετό και 6 μήνες μετά.
Αυτά κι άλλα πολλά, τα οποία αποτελούν βασικές λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και στοιχειώδη ανακούφιση, απορρίφθηκαν, απορρίπτονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία, από τη δήθεν "προοδευτική", "αριστερή" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έκαναν και κάνουν πως δεν τα ακούνε.
Φίλες και φίλοι,
Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας είναι ένας επιπλέον λόγος για να ενισχυθεί το ΚΚΕ στις εκλογές στις 7 Ιούλη. Γιατί, κακά τα ψέματα, η ενεργότερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή είναι η άλλη όψη του αντιλαϊκού νομίσματος στο εσωτερικό της χώρας μας. Αυτή η πολιτική έφερε και την αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή η πολιτική φέρνει νέους μεγάλους κινδύνους για το Αιγαίο και το Κυπριακό, στη λογική της "συνδιαχείρισης", που προωθούν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ. Φέρνει πάνω απ' όλα μεγάλους κινδύνους για τους λαούς στην περιοχή, πιο γενικευμένες πολεμικές συρράξεις.
Κι είναι αλήθεια πως στις μέρες μας, εξαιτίας του ότι έχει αρχίσει να "κόβεται" η πίτα των ενεργειακών πηγών της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, η αστική τάξη της Τουρκίας έχει σηκώσει υπέρμετρα ψηλά το "μπαϊράκι" της διεκδίκησης του πλούτου που δεν της ανήκει.
Αμφισβητεί μεθοδικά εδώ και χρόνια τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Στηρίζεται γι' αυτό στις "πλάτες" των "συμμάχων" μας, των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει εδώ και χρόνια σύνορα στο Αιγαίο. Τα μονοπώλια της ΕΕ "ξερογλείφονται" όταν σκέφτονται τη διείσδυσή τους στην Τουρκία. Οι ΗΠΑ δηλώνουν "βρείτε τα μόνοι σας" και όλοι μαζί όλα αυτά τα χρόνια πιέζουν για μια εξέλιξη στο Κυπριακό, που θα κατοχυρώνει τα αποτελέσματα της τουρκικής εισβολής και κατοχής.
Όλοι τους, λοιπόν, με τη στάση τους, έχουν δώσει το "πράσινο φως" για να χτυπήσουν "κόκκινο" οι διεκδικήσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας.
Κι αν γίνει κάτι "θα είμαστε μόνοι μας!", δηλώνει η κυβέρνηση σε μια κρίση ειλικρίνειας. Παραδεχόμενη έστω κι έτσι, πως οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, οι πολυδιαφημιζόμενες "στρατηγικές συμμαχίες" με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, που όλη την προηγούμενη περίοδο μας τους παρουσίαζαν δήθεν σαν "βράχους" και "στηρίγματα" της ειρήνης, της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας και της Κύπρου είναι μόνο "φύκια" που τα πλασάρουν για "μεταξωτές κορδέλες"!
Γιατί οι "μεγάλες δυνάμεις" της Δύσης ενδιαφέρονται αυτήν την περίοδο για δύο πράγματα: Πρώτον, το πως τα ενεργειακά τους μονοπώλια θα αποκτήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση στον πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, και δεύτερον: Το πως θα διατηρήσουν την Τουρκία στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, αποσπώντας από την αγκαλιά της Ρωσίας.
Ανάλογες επιδιώξεις, αλλά με διαφορετικές στοχεύσεις, έχουν άλλες "μεγάλες δυνάμεις", όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα.
Έτσι οι λαοί της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, μπορεί να πληρώσουν πολύ ακριβά αυτούς τους ανταγωνισμούς, την εμπλοκή των χωρών μας σε αυτούς.
Ιδιαίτερα για τη χώρα μας, τα κυριαρχικά δικαιώματά της, μπορούν να γίνουν "αντικείμενο" διαπραγμάτευσης στο "ανατολίτικο αλισβερίσι" των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ με την Τουρκία.
Το ΚΚΕ τονίζει πως ο εφησυχασμός, που καλλιέργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όλη την προηγούμενη περίοδο, αλλά και η παραπέρα ενσωμάτωση της χώρας στα σχέδια ΝΑΤΟ - ΗΠΑ, με την οποία συμφωνούν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, όλα τα κόμματα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες το λαό μας!
Στον αντίποδα όλων αυτών των δυνάμεων στέκεται το ΚΚΕ, που σταθερά παλεύει ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στο παζάρι για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Αυτό είναι σήμερα και το πραγματικό περιεχόμενο του πατριωτισμού. Και το ΚΚΕ που προτάσσει τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για να δυναμώσει η αλληλεγγύη κι η κοινή πάλη με τους γείτονες λαούς, για την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, είναι μόνη πραγματικά πατριωτική δύναμη σ' αυτό τον τόπο.
Είναι η μόνη δύναμη που λέει στο λαό μας ότι υπάρχει διέξοδος, που θα διασφαλίσει την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία του λαού μας και των γειτονικών λαών. Κι αυτή βρίσκεται σε ρήξη με όσα καθημερινά μαυρίζουν τη ζωή του λαού και τον σέρνουν στον πόλεμο για ξένα συμφέροντα.
Φίλες και φίλοι,
Αυτές οι εκλογές είναι πολύ πιο κρίσιμες από τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές και περιφερειακές.
Στην επόμενη Βουλή διεκδικούν "έδρες" 4 μνημονιακά κόμματα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΜΕΡΑ 25, 2 φασιστικά, ακροδεξιά μορφώματα η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση. Και το ΚΚΕ!
Δεν θα αφήσουμε όλους όσοι κυβέρνησαν και μας έφεραν ως εδώ αλλά ούτε και τους φασίστες, τους ρατσιστές και ακροδεξιούς να μιλάνε εξ ονόματος του λαού και της νεολαίας.
Στις 7 Ιούλη κρίνεται όλη η επόμενη περίοδος από τις 8 του Ιούλη και μετά. Κρίνεται πόσο δυνατός θα είναι αυτός που θα είναι δίπλα στο λαό, στη νεολαία. Πόσο δυνατοί θα είμαστε απέναντι στη νέα κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική.
Μπροστά σε όλο τον αντιλαϊκό ορυμαγδό που έχει προαποφασιστεί, το κύριο είναι: στις 8 Ιούλη ποιός θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση για τα δικά μας συμφέροντα, τις δικές μας ανάγκες;
Και ρωτάμε: Μήπως θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση για το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ;
Μπορεί να είναι φιλολαϊκή αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα μιας χρήσης όπως, η Ελληνική λύση του Βελόπουλου ή το Μέρα 25 του Βαρουφάκη; «Παλιός γνώριμος», ο Γιάνης στα σαλόνια της ΕΕ - από τότε που υπέγραφε την επέκταση του δεύτερου μνημονίου και άνοιγε το δρόμο στο τρίτο, που τώρα ξανασερβίρει στο λαό τα ίδια παραμύθια, ότι θα «ανθρωπέψει» την ιμπεριαλιστική ένωση, τα μνημόνια διαρκείας και τις αγορές, που βάφτισε «θεσμούς» την τρόικα και κορόιδευε έναν ολόκληρο λαό, λέγοντας ότι αυτό είναι καλό για ψυχολογικούς λόγους... που έλεγε ότι συμφωνούσε με το 70% του 2ου μνημονίου. 
Θα παλέψει για το λαό και τη νεολαία, ο ΣΥΡΙΖΑ, που "ξέπλυνε" την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν; Που όχι μόνο δεν "ξεμπέρδεψε με το παλιό", αλλά το "ανέστησε"; Που διέσυρε αριστερές αξίες και ιδανικά, γιατί εμφανιζόταν "αριστερός" στα λόγια, ενώ έπραττε "δεξιά"; Που υλοποίησε το 62% των απαιτήσεων του ΣΕΒ, όπως οι ίδιοι οι βιομήχανοι του αναγνωρίζουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βάφτισε τη μνημονιακή πολιτική ως προοδευτική. Προκάλεσε απογοήτευση και έστειλε χιλιάδες ψηφοφόρους στη ΝΔ. Μάζεψε ένα σωρό γυρολόγους, ακόμα και ακροδεξιά στοιχεία μέσα στην κυβέρνηση, περιόρισε το δικαίωμα της απεργίας μαζί με τη ΝΔ. Έδωσε τα πάντα στους Αμερικάνους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, γέμισε την Ελλάδα στρατιωτικές βάσεις, έγινε το καλό παιδί των πιο αντιλαϊκών, αντιδραστικών κέντρων. Τώρα τελευταία μάλιστα μας είπε ο κ. Τσίπρας ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ ήταν "αναγκαίο κακό"! Σήμερα, όμως, ποια ανάγκη υπάρχει και έχει τη μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα των ακροδεξιών ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτιά του;
Στα ψηφοδέλτιά του φιγουράρουν δεκάδες πρώην υπουργοί και στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική.
Ο συντηρητισμός της ΝΔ και η δυσφήμηση προοδευτικών ιδεών από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Για όλους αυτούς τους λόγους απευθυνόμαστε σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες και δεν ξέχασαν, δεν αλλοίωσαν, μαζί με την τετράχρονη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις αξίες και τα ιδανικά τους, τους στόχους και τις ελπίδες τους. Δεν τα κατέθεσαν όλα αυτά στο σύστημα της κάθε είδους βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης, στα επιτελεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Απευθυνόμαστε σε όσους και όσες προβληματίζονται να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το φόβο της επανόδου της ΝΔ. Ποιος όμως δίνει τη σκυτάλη στη ΝΔ; Ποιος φέρνει τη δεξιά; Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και η δεξιά πολιτική του.
Μήπως δεν ήταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση με τη δεξιά "εάν το απαιτήσουν οι συνθήκες";
Μήπως τέτοιες συνθήκες, για να σωθεί το σύστημα, δεν έφεραν τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που λίγα χρόνια πριν ορκίζονταν ότι αυτό είναι αδύνατον να συμβεί;
Μήπως θα αντιπαλέψει μια αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ το ΚΙΝΑΛ; 
Το ΚΙΝΑΛ /ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησε με το Σαμαρά, υπέγραψε και υπερασπίστηκε τα μνημόνια κατά του λαού. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι θα δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση Μητσοτάκη σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας και κανείς δεν ξέρει πού θα βρεθεί η ψήφος του. Η κ. Γεννηματά έχει δοκιμαστεί ως υφυπουργός Υγείας, αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Εσωτερικών στις μνημονιακές κυβερνήσεις, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Τώρα είναι η ώρα να πετάξουμε στα σκουπίδια της Ιστορίας τη ναζιστική -εγκληματική Χρυσή Αυγή, που πουλάει νταηλίκι σε φτωχούς και καταφρονεμένους, αλλά στέκεται σούζα στα μεγάλα αφεντικά της και φυσικά λιποθυμά τώρα στα δικαστήρια μπας και πέσει στα μαλακά. Η εκλογική εγκατάλειψή της από τους ψηφοφόρους της πρέπει να συνεχιστεί αμείωτη. Σήμερα, μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εγγύηση για να απομονωθεί, αλλά και για να αποκαλυφθεί παραπέρα η Χρυσή Αυγή, αλλά και για να μπουν στο περιθώριο άλλα ακροδεξιά μορφώματα, τύπου Βελόπουλου.
Φίλες και φίλοι,
Δικαιολογημένα οι εργαζόμενοι, ο λαός ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι, ανησυχούν και φοβούνται για τη συνέχιση την επόμενη μέρα της αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία είναι δεδομένη όποια κι αν είναι η κυβέρνηση. Υπάρχει πείρα πλέον, έχουμε δοκιμάσεις πολλές συνταγές διαχείρισης και τώρα πρέπει να γίνει το βήμα. Να μη δώσουμε άφεση αμαρτιών σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Οποιαδήποτε πρόοδος στην κοινωνία έρχεται μέσα από τη μάχη του παλιού με το νέο, το παλιό το ζούμε καθημερινά, το βλέπουμε στα προγράμματα όλων των αστικών κομμάτων. Είναι σήμερα επιτακτική η ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα, τώρα, να καλυτερεύσει η ζωή μας, να κινήσει ο άνθρωπος μπροστά, στο νέο που είναι η κοινωνία των δικών μας αναγκών. 
ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ! 
Το βράδυ της Κυριακής, το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μονοψήφια ή διψήφια, ούτε αν η ΝΔ θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή θα συγκροτήσει κυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ ή άλλες τσόντες, αλλά αυτό που κρίνεται είναι ποιος θα τους κόψει τη φόρα, ποιος μπορεί και θέλει να τους βάλει φρένο, να τους κοντράρει, να υπερασπιστεί τα λαϊκά δικαιώματα μέσα και έξω από τη Βουλή, να οργανώσει την αντεπίθεση για την ανατροπή.
Στις εκλογές ψηφίζουμε. Και ψηφίζουμε ΚΚΕ. Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ότι κρατάμε ζωντανή την ελπίδα για το λαό. Ότι ο λαός κρατάει την υπόθεση της ζωής του στα χέρια του! Αυτή είναι η μόνη ψήφος που πιάνει τόπο, που μετράει! Αυτή είναι η μόνη ψήφος που μπορεί να απαντήσει στη δικαιολογημένη ανησυχία του λαού, στους φόβους για τη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής. Καλή δύναμη!