Από το Σεπτέμβριο το Γερμανικό κοινό θα “γνωρίσει” το πιστοποιημένο δίκτυο μονοπατιών του Δήμου Σίφνου, μέσα από την προβολή του σε περιοδικό αφιερωμένο στον πεζοπορικό τουρισμό

Προβολή της Σίφνου σε γερμανούς περιπατητές

Την προώθηση του μοναδικού δικτύου μονοπατιών της Σίφνου στο γερμανικό κοινό, αποφάσισε ο Δήμος Σίφνου, με την φιλοξενία δημοσιογράφων μεγάλου γερμανικού περιοδικού, αφιερωμένου στον περιπατητικό τουρισμό.

Η πρόταση, σχετικά με την προώθηση στη Γερμανία ήλθε από τον Φοίβο Τσαραβόπουλο, στέλεχος της Κοιν.Σ.Επ. Paths of Greece και συνεργάτης του Δήμου Σίφνου, σε ό,τι αφορά στο πιστοποιημένο δίκτυο μονοπατιών του, ο οποίος έθεσε υπόψιν των αιρετών την παρουσίαση των μονοπατιών στο γερμανικό κοινό, με τον ίδιο να επισημαίνει, πως η φιλοξενία της Σίφνου στο γερμανικό περιοδικό Wander Magazin αποτελεί μία από τις καλύτερες ευκαιρίες διαφήμισης στη Γερμανία και μάλιστα, πολύ πιο αποτελεσματική από τη συμμετοχή σε γερμανικές εκθέσεις.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σίφνου, και κατά την εξέταση της πρότασης του κ. Τσαραβόπουλου, τοποθετήθηκε και ο κ. Παναγιώτης Σεϊμανίδης, τακτικό μέλος της επιτροπής, ο οποίος σημείωσε, πως «σχετικά με το περιοδικό, συμφωνώ επί της αρχής που είναι η προβολή της Σίφνου σε περιπατητές στη Γερμανία. θεωρώ πως για να φέρει αποτέλεσμα η προβολή, πρέπει να γίνει σε ένα μέσο που απευθύνεται σε αυτό το κοινό», τονίζοντας, πως το συγκεκριμένο περιοδικό εκδίδεται από το 2003 και σαφώς διατηρεί έναν ικανό και σταθερό αριθμό αναγνωστών.

Παράλληλα, ο κ. Σεϊμανίδης επεσήμανε, πως με μία μόνο προβολή, όπως μία διαφήμιση, ο Δήμος Σίφνου και το δίκτυο μονοπατιών δεν πρόκειται να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, ο ίδιος πρότεινε «να γίνει μία παρουσίαση/πρόταση/πρόσκληση του περιοδικού να επισκεφθούν οι αναγνώστες τη Σίφνο, συνδυάζοντας τα μονοπάτια με τη θάλασσα κλπ», εξηγώντας, ότι «με το συνδυασμό αυτό θα έχουμε προβολή της Σίφνου (1 σαλόνι) και μίας διαδρομής (1 σελίδα), οπότε ο χώρος της προβολής μας θα είναι 3 σελίδες συνεχόμενες, που μπορεί να περιέχει αρκετή ύλη για το σκοπό μας ».

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σήφνου, αφού εξετάστηκαν οι προτάσεις των κ.κ. Τσαραβόπουλου και Σεϊμανίδη, το σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση του συνεργάτη του Δήμου κ. Φοίβου Τσαραβόπουλου για προβολή του δικτύου μονοπατιών του νησιού στο Γερμανικό κοινό μέσω της παρουσίασής του στο περιοδικό Wander Magazin, που εκδίδεται το Σεπτέμβριο. Ο χώρος της προβολής της Σίφνου θα είναι τρεις σελίδες συνεχόμενες και το κόστος θα είναι 4.000 ευρώ περίπου. Αρνητικά ψήφισε η Δημοτική Σύμβουλος κ. Χρυσογέλου Χρυσούλα.

 

Ετικέτες: