Τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμοργού

“Δεν είμαστε απλά συνεχιστές, είμαστε δημιουργοί”

Μηνύματα συνεργασίας και διοικητικής συνέχειας, αλλά με στόχευση σε αλλαγή νοοτροπίας και δημιουργίας νέων κατευθύνσεων για το Δήμο, έστειλαν, κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, ο νέος Δήμαρχος Αμοργού και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας.

Με τη δέσμευση, πως η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Αμοργού θα αγωνιστεί για την πλήρη υλοποίηση του προγράμματος, βάσει του οποίου ο λαός της Αμοργού έδωσε την εμπιστοσύνη του στο συνδυασμό του κ. Καραΐσκου, κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου, έδωσε τον όρκο για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ο Δήμαρχος Αμοργού.

Υπενθυμίζεται, πως ο συνδυασμός του κ. Καραΐσκου έλαβε από την πρώτη Κυριακή “καθαρή” ετυμηγορία, λαμβάνοντας ποσοστό 55,08%, αφήνοντας στην αντιπολίτευση την παράταξη “Ένωση για την Πρόοδο της Αμοργού” του πρώην Δημάρχου, κ. Νίκου Φωστιέρη, η οποία έλαβε ποσοστό 33,26%, ενώ επίσης ποσοστό 11,66% έλαβε ο συνδυασμός “Παναμοργιανή Συνεργασία”, του κ. Θεόδωρου Σπανού.

«Να γίνετε ο πιο σκληρός κριτής της διοίκησης»

Ξεκινώντας το χαιρετισμό του, αμέσως μετά την ορκωμοσία των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, ο νέος Δήμαρχος Αμοργού απευθυνόμενος προς τους πολίτες, οι οποίοι είχαν κατακλύσει την αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ., τόνισε, πως «το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου αποτελεί μεγάλη τιμή, αλλά και τεράστια ευθύνη. Ο λαός της Αμοργού, από την πρώτη Κυριακή και με μεγάλο ποσοστό, τίμησε το συνδυασμό “Αμοργός Συμμετοχή – Δημιουργία” επιβράβευσε το πρόγραμμα και την προοπτική, μίας ομάδας, ουσιαστικά, νέων στην τοπική αυτοδιοίκηση ανθρώπων και μας έδωσε το δικαίωμα, την ευκαιρία, αλλά πάνω απ' όλα τη δύναμη να βάλουμε μπροστά τις μηχανές της δημιουργίας για να πράξουμε όσα ονειρευόμαστε για τον τόπο μας».

«Χτυπήσαμε την πόρτα σας, σας μιλήσαμε, μας ακούσατε και μας κρίνατε στην κάλπη. Στεκόμαστε τώρα μπροστά σας, σας κοιτάζουμε στα μάτια και σας λέμε με καθάρια φωνή, πως δεν θα σας απογοητεύσουμε. Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας. Με γνώση, με σχέδιο, με αποφασιστικότητα και συνέπεια, τα λόγια, οι δεσμεύσεις, το όραμα, θα γίνουν πράξη», δεσμεύτηκε ο κ. Καραΐσκος.

Όπως εξήγησε περαιτέρω, «η βελτίωση της καθημερινότητάς μας, η υγεία, η ασφάλεια, η ακτοπλοϊκή σύνδεση, η ενίσχυση αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων και η δημιουργία ευκαιριών για τους νέους του νησιού μας και εν γένει η οικονομική πρόοδος και η ανάπτυξη του τουρισμού, μέσα από ποιοτικούς σχεδιασμούς, που δεν αλλοιώνουν, αλλά αντίθετα, διαφυλάττουν και αναδεικνύουν την αυθεντικότητα του νησιού μας, αυτά αποτελούν το στοίχημά μας για ένα καλύτερο αύριο. Αποτελούν τους τομείς, στους οποίους θα δώσουμε μάχη να σταθούμε συνεπείς σε όσα έχουμε δεσμευτεί».

Μάλιστα, ο νέος Δήμαρχος επεσήμανε, πως «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Δεν θέλουμε να μας δώσετε χρόνο προσαρμογής, ούτε ανοχής. Κάθε λέξη στο πρόγραμμά μας είναι υλοποιήσιμη. Δεν είπαμε ούτε μία κουβέντα που δεν μπορούμε να κάνουμε πράξη», ενώ τόνισε, ότι «στόχος μας είναι να ασκήσουμε διοίκηση, βασισμένη στους άξονες της φιλοσοφίας του συνδυασμού μας, τη συμμετοχή και τη δημιουργία», καλώντας τους πολίτες «να γίνετε ο πιο σκληρός κριτής της διοίκησης, μέσα από το “συμβόλαιο” που υπογράψαμε μαζί, δηλαδή το πρόγραμμά μας, να μη σταματήσετε να μας ελέγχετε, να διεκδικείτε και να συμμετέχετε».

Ταυτόχρονα, όμως, ο κ. Καραΐσκος έκανε ειδική μνεία και στις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Αμοργού, υπογραμμίζοντας, ότι «η Αμοργός κινείται σε στέρεες βάσεις. Όλες οι διοικήσεις άφησαν έργο. Εμείς το αναγνωρίζουμε και το σεβόμαστε, δεν είμαστε μηδενιστές. Ως “καλοί μαθητές” - όπως μας αποκαλούν – έχουμε μάθει να ακούμε, να αξιολογούμε, να κρίνουμε, αλλά και να τιμούμε τους “δασκάλους” μας με το έργο μας. Όμως, δεν είμαστε απλά συνεχιστές, είμαστε δημιουργοί. Είμαστε εκείνοι, που θα ανοίξουμε ένα νέο κύκλο δημιουργίας και ανάπτυξης, για την Αμοργό, κάνοντας πράξη τη λαϊκή επιταγή για αλλαγή νοοτροπίας, για ανανέωση προσώπων και ιδεών», αναφέροντας, πως η πρωτοφανής παρουσία πολιτών κατά την τελετή ορκωμοσίας «υπογραμμίζει και επιβεβαιώνει αυτή την απαίτηση».

Τέλος, ο νέος Δήμαρχος ευχήθηκε υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο δημοτικό συμβούλιο, στους προέδρους και τα μέλη των νέων τοπικών συμβουλίων, κλείνοντας με ένα μήνυμα ενότητας για το νησί. «Είναι χρέος μας να συνεργαστούμε δίχως στείρες αντιπαραθέσεις, με πολιτισμό και δημιουργικότητα, διότι μας ενώνουν περισσότερα απ' όσα μας χωρίζουν. Μας ενώνει η Αμοργός, μας ενώνει το κοινό καλό. Γιατί κανείς δεν περισσεύει στην προσπάθεια να κάνουμε την Αμοργό ένα πρωτοπόρο νησί για το Αιγαίο. Γιατί πρέπει όλοι μαζί να υπερασπιστούμε με σθένος, με γνώση, με σχέδιο, τα συμφέροντα του τόπου μας. Για το νησί και τους ανθρώπους της, για την Αμοργό που αξίζουμε».

«Θα επιτύχετε και θα φανείτε καλύτεροι από εμάς»

Με θέρμη ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή, ο μέχρι πρότινος Δήμαρχος, κ. Νίκος Φωστιέρης, παραδίδοντας με υποδειγματικό τρόπο τη διοίκηση, στο διάδοχό του στο δημαρχιακό αξίωμα.

Όπως σημείωσε κατά το χαιρετισμό του ο κ. Φωστιέρης, «η παρουσία μου εδώ έχει σκοπό πρώτον, να αποτίσει τον δέοντα σεβασμό στη βούληση των πολιτών της Αμοργού, που με την ψήφο τους στις 26 Μαΐου επέλεξαν τη νέα δημοτική αρχή. Δεύτερον, να τονίσει τη συνέχεια της διοικήσεως στο Δήμο μας. Και τρίτον, να συγχαρώ εγκαρδίως τη νέα δημοτική αρχή, το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους», ευχόμενος για μία καρποφόρο και αποτελεσματική θητεία.

«Ο Δήμος Αμοργού είναι ένας δύσκολος νησιωτικός δήμος, λόγω της μεγάλης αποστάσεως από το κέντρο, της διασποράς των οικισμών και του μικρού πληθυσμού, που επαυξάνουν τα προβλήματα και τις απαιτήσεις. Για την επίλυση των προβλημάτων αυτών χρειάζεται συνεργασία, αλληλεγγύη και σκληρή δουλειά», τόνισε ο κ. Φωστιέρης, για να κλείσει, δηλώνοντας βέβαιος, ότι «με την εμπειρία που διαθέτετε και τις φρέσκες ιδέες σας, θα επιτύχετε στο έργο σας και θα φανείτε καλύτεροι από εμάς».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Θεόδωρος Σπανός, ο οποίος διαβεβαίωσε τους πολίτες, πως «υπάρχει όρεξη για δουλειά και από το νέο Δήμαρχο και από τα νέα παιδιά», ενώ «ως προς το πρόγραμμα, ο νέος Δήμαρχος με κάλυψε. Αυτά θέλουμε κι εμείς να δούμε για την Αμοργό».

Όπως επεσήμανε, «εμείς θα είμαστε εδώ, θα βοηθάμε και θα ελέγχουμε», δεσμευόμενος απέναντι στους πολίτες, ότι για την επόμενη τετραετία τα μέλη του συνδυασμού του θα φανούν αντάξια της θέσης που τους εμπιστεύθηκε ο λαός της Αμοργού.

Ο κ. Σπανός έκλεισε με την ευχή «μακάρι μετά από 4 χρόνια, να καταφέρουμε να βλέπουμε πια την Αμοργό με διαφορετικό μάτι».

Ετικέτες: