Η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Ιητών ενημερώνει αναλυτικά για τις δράσεις της οι οποίες έγιναν κατά τις 30 πρώτες ημέρες της θητείας

Ενεργοποίηση από την έναρξη της θητείας

  • Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2019 - 06:14

Η νέα Δημοτική Αρχή της Ίου μετά την ανάληψη των καθηκόντων την 1η Σεπτεμβρίου 2019 ανακοινώνει τις δράσεις οι οποίες έγιναν τις πρώτες 30 ημέρες της θητεία της.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ίου έγιναν οι παρακάτω κινήσεις για την αναβάθμιση σημαντικών υποδομών του νησιού οι οποίες θα βελτιώσουν συλλήβδην την καθημερινότητα των κατοίκων βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα:

  • Ελαιοχρωματισμοί των Σχολείων.

Στο Δημοτικό έγινε κλάδεμα δέντρων λόγω επικινδυνότητας , δημιουργία εξόδου κινδύνου, προμήθεια και αντικατάσταση κουρτινών και αλλαγή ηλεκτρολογικού πίνακα.

  • Γήπεδο ποδοσφαίρου.

Τοποθετήθηκαν πυλώνες φωτισμού, ενώ σε εξέλιξη είναι και η αντικατάσταση της περίφραξης.

  • Παιδικές Χαρές.

Έγινε η προκήρυξη «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Ιητών προϋπολογισμού 176.275,92 € από πόρους του Υπ. Εσωτερικών - Πρόγραμμα «Φιλόδημος».

  • Τσιμεντόστρωση οδικού δικτύου.

Σε εξέλιξη το έργο σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 200.000 €.

  • Καθαριότητα.

Γενικός καθαρισμός στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας και στο Λιμάνι.

Σημαντικές ενέργειες έγιναν επίσης και στο πεδίο των μελετών με στόχο την αναβάθμιση ή δημιουργία νέων υποδομών καταστώντας την υλοποίησή τους πραγματοποιήσιμη στο άμεσο μέλλον.

  • Εκπόνηση μελετών για το έργο της αποχέτευσης Μυλοπότα.

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις:

Επικαιροποίηση υδραυλικής μελέτης αποχέτευσης οικισμού Μυλοπότα Ίου.

Επικαιροποίηση ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης αποχέτευσης οικισμού Μυλοπότα Ίου.

Επικαιροποίηση τοπογραφικής μελέτης αποχέτευσης οικισμού Μυλοπότα Ίου.

Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Αποχέτευσης ΒΙΟ.ΚΑ. Ίου

Σχετικά με την διαχείριση των οικονομικών θεμάτων έγιναν οι εξής δράσεις για τη διεκπεραίωση σημαντικών εκκρεμοτήτων των τελευταίων ετών.

  • Εξόφληση παλαιών χρεών της Τ.Α.Δ.ΕΠΙ. στο ΙΚΑ ποσού 23.528,61 € με ταυτόχρονη παραγραφή των προσαυξήσεων ύψους 19.951,95 €.

  • Οριστική φορολογική τακτοποίηση του Ν.Π.Δ.Δ.

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός

Αθλητικό Κέντρο

Κ.Α.Π.Η.

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Τέλος, υπήρξε βαξιοσημείωτη κινητοποίηση του δήμου στο πλαίσιο της δια βίου εξέλιξης δυνατοτήτων καθώς επίσης και των κατοίκων δίνοντας ελπίδα στο μέλλον της κοινωνικής προσφοράς για το νησί μας.

  • Συμμετοχή σε συνέδρια.

Ο δήμαρχος Ιητών συμμετείχε στο 1ο Plug & Play Συνέδριο για την δημιουργία μιας βιώσιμης και Έξυπνης Πόλης, όπου είχε αποτελεσματικές και ουσιαστικές επαφές και συναντήσεις στα πλαίσια του συνεδρίου.

  • Αιμοδοσία.

Μεγάλη συμμετοχή των αιμοδοτών της Ίου στο κάλεσμα του Δήμου για την ενίσχυση και διατήρηση της τράπεζας αίματος του νησιού, κατά το τριήμερο 21 – 23/9/2019 που διεξήχθη η αιμοδοσία σε συνεργασία πάντα με το κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ετικέτες: