Ανακοίνωση Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων περί δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων

"Η κωλυσιεργία συνεχίζεται"

  • Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2019 - 14:42

Μετά από επίπονες και χρονοβόρες προσπάθειες του συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων (με επικουρική βοήθεια εγκρίτων δασολόγων, νομικών, βουλευτών, κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου), συντάχθηκε από τις υπηρεσίες της προηγούμενης Κυβέρνησης ρύθμιση που θα έβαζε τέλος στην ασάφεια (και τα προβλήματα που ενέκυψαν στις μεταβιβάσεις και αδειοδοτήσεις) περί δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Η παρούσα ρύθμιση, αν και εγκρίθηκε από την επιτροπή της Βουλής, εισήχθη για νομοθέτηση αργοπορημένα (υπάρχουν απορίες για αυτήν την κωλυσιεργία του αρμόδιου υπουργείου). Oι δε πρόσφατες εκλογές δυστυχώς ανέστειλαν την τελική νομοθέτησή της.

Έκτοτε αν και εισάγονται ελάσσονος σημασίας ρυθμίσεις, η παρούσα αν και έχει περάσει όλα τα στάδια τυπικού προελέγχου ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ, γεγονός που θα λύσει το τρέχον πρόβλημα μεταβιβάσεων, οικοδομικών αδειών , δανειοδοτήσεων και μελλοντικών επενδύσεων.

Άμεσο μέλημα μας (με την αμέριστη συμμετοχή του κ. περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου) είναι να εισαχθεί εκ νέου και άμεσα η ρύθμιση προς νομοθέτηση και να αρθεί επιτέλους η ομηρία των πολιτών και η τυχόν επικείμενη δήμευση των πατρογονικών περιουσιών τους.