Δήμος Κέας

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στην Κέα

  • Τρίτη, 29 Οκτωβρίου, 2019 - 13:14

Με αυξημένη συμμετοχή των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, που αξιοποίησαν την ευκαιρία του τριημέρου, πραγματοποιήθηκαν στην Κέα οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Οι παρελάσεις των σχολείων στην Κορησσία και στην Ιουλίδα, συνοδεύτηκαν από την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας και απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές της Κέας. Η μεγάλη προσέλευση των μαθητών φέτος συγκίνησε και χαροποίησε ιδιαίτερα τους παρευρισκόμενους. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν εκκλησιαστικοί εκπρόσωποι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των φορέων του νησιού, που κατέθεσαν στεφάνια ως ένδειξη τιμής σε αυτούς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία την πατρίδα μας.

Στην Πλατεία της Ιουλίδας την εορταστική εκδήλωση παρακολούθησε η Δήμαρχος, κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου. Στη συνάντηση στο Ιστορικό Δημαρχείο που ακολούθησε, είχε τη χαρά να συγχαρεί το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κέας, κ. Παντελεήμονα Σπυρίδη, για την προαγωγή του. Ο κ. Βρανάς Γρέκας αφηγήθηκε ιστορίες σχετικές με όσα συνέβησαν στη Τζιά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου. Έγινε αναφορά στο πατέρα του Αντιδημάρχου, κ. Δημήτρη Μουζάκη, ο οποίος ήταν αντιστασιακός και ο κ. Στέφανος Λέπουρας αναφέρθηκε στο Γιώργο Στεφανάκη.