Τα “νιάτα” στην τουριστική προώθηση

  • Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2019 - 06:11

Νέα παιδιά από τη Σίφνο, θα αναλάβουν να ανανεώσουν και να αναβαθμίσουν την παρουσία του Δήμου Σίφνου, στις τουριστικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της Τουριστικής Επιτροπής.

Για τις ανάγκες εκπροσώπησης του Δήμου Σίφνου στις εκθέσεις ημεδαπής και αλλοδαπής, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Σίφνου πρότεινε τη σύσταση ομάδας εκπροσώπων του Δήμου, που θα λειτουργούν ως «πρέσβεις» της Σίφνου.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Φραγκίσκα Θεολόγου – Βλαχουτσάκου, «η ομάδα αυτή θα πρέπει να αποτελείται από νέα παιδιά μας, τα οποία έχουν πλήρη γνώση του νησιού, θα μιλάνε την αγγλική και άλλες ξένες γλώσσες και θα εκπαιδευτούν τρόπω τινά, για το πώς πρέπει να λειτουργούν στην κάθε έκθεση καθώς υπάρχουν διαφορές ζητουμένων μεταξύ τους, αλλά και σε θέματα συνοδείας δημοσιογράφων ή άλλων ξένων επισήμων στο νησί μας».

Τα παιδιά αυτά, σύμφωνα με την πρόεδρο, «εκτός της χαράς της προσφοράς προς τον τόπο τους, θα αποκτήσουν, μέσω αυτής της ευκαιρίας που θα τους προσφέρουμε, εκτός της γνωριμίας νέων χωρών και μεγάλη εμπειρία σε θέματα τουρισμού και επικοινωνίας με το κοινό, η οποία θα είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο στην μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη και πορεία».

Ωστόσο, όπως τόνισε, «και το όφελος του Δήμου θα είναι μεγάλο, γιατί αφενός θα του δοθεί μέσω αυτού του τρόπου η δυνατότητα στήριξης τη νεολαίας του νησιού μας και αφετέρου, μέσω του έγκαιρου προγραμματισμού των εκθέσεων και δράσεων που θα παίρνουμε μέρος, θα κάνουμε καλύτερη διαχείριση του ποσού που θα μας αναλογεί από τον ετήσιο προϋπολογισμό τουδήμου κι έτσι θα μας δίνεται η δυνατότητα για επιπλέον επιλογές ανά έτος, είτε θα αφορούν εκθέσεις ήάλλες δράσεις, είτε φιλοξενίες».

Ετικέτες: