Ο εγκέλαδος δεν κάνει διακρίσεις

  • Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου, 2019 - 14:51

Ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών στην Αμοργό είναι αλβανικής καταγωγής. Στο αραιοκατοικημένο νησί μας συνυπάρχουμε και μοιραζόμαστε χαρές και λύπες.

Η Δημοτική Επιτροπή Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αμοργού  εκφράζει την αλληλεγγύη  της στον αλβανικό λαό, που δοκιμάζεται σκληρά μετά τον μεγάλο καταστροφικό σεισμό, αλλά και τη συμπαράσταση της στον δύσκολο αγώνα που έχει μπροστά του, προκειμένου να σταθεί στα πόδια του.

Όλοι οι κάτοικοι του νησιού, ανεξαρτήτου καταγωγής, μαζί ζούμε, μαζί χαιρόμαστε και συμπαραστεκόμαστε με αλληλεγγύη στις δύσκολες στιγμές του καθένα, αποδεικνύοντας στην καθημερινότητα μας ότι δεν είναι «κακό χωρίο, τα λίγα σπίτια.»

Δεδομένου ότι και η Ελλάδα είναι σεισμογενής χώρα, πρέπει να έχουμε και την  απαιτούμενη παιδεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα τις συνέπειες ενός σεισμού. Σημειώνουμε ότι στο νησί μας υπάρχει η ΕΔΟΚ κι όποιος θέλει μπορεί να εκπαιδευτεί δωρεάν προκειμένου να αντιμετωπίσει με γνώση και σοβαρότητα κρίσιμες καταστάσεις όπως σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.α.

Ο εγκέλαδος δεν κάνει διακρίσεις. Πρέπει λοιπόν όλοι και στην Αμοργό να είμαστε προετοιμασμένοι.

Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στους συγγενείς των θυμάτων, σημειώνοντας ότι ευτυχώς κανένας σεισμός δεν θα μπορέσει να γκρεμίσει ποτέ την ανθρωπιά της αμοργιανής κοινωνίας!