Δήμος Κέας

Πολλές γιορτινές στιγμές για τα παιδιά της Κέας

  • Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου, 2019 - 14:56

Πολλές γιορτινές στιγμές και χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις απόλαυσαν αυτές τις ημέρες τα παιδιά του νησιού.

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Ιουλίδας διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων μία μαγική γιορτή. Τα παιδιά ζύμωσαν και δημιούργησαν στο “ζαχαροπλαστείο του Άγιου Βασίλη”, έπαιξαν και διασκέδασαν. Στη συνέχεια παρακολούθησαν τη χριστουγεννιάτικη παράσταση  “Ο Ρίκος, ο Ριρίκος και η μικρή Γλυκερία” στην όμορφη και φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Η συμμετοχή των γονέων τόσο στο εργαστήριο όσο και στη θεατρική παράσταση ήταν αξιέπαινη. Με τη συλλογικότητα και την καλή τους διάθεση χάρισαν σε όλους τους παρευρισκόμενους μοναδικές στιγμές.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ακόμα ένα θέαμα στο Δημοτικό Σχολείο Ιουλίδας, τη μουσικοθεατρική παράσταση «Το ταξίδι του ζαβολιάρη Καλικάντζαρου στον Κόσμο», διοργάνωση του Δήμου Κέας. Η Εκπαιδευτικής Θεατρικής Ομάδας «ΕΝ ΟΔΩ» και ο συγγραφέας και θεατροπαιδαγωγός Δρ. Αντώνης Γάκης, παρουσίασαν ένα διδακτικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι, συνδυάζοντας τη γνώση και την ψυχαγωγία.

Το απόγευμα της Κυριακής το γιορτινό κλίμα μεταφέρθηκε στο Σκάκι της Ιουλίδας και οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν. Μικροί και μεγάλοι στολίσαμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα παιδιά βάφτηκαν ταρανδάκια και συμμετείχαν σε δημιουργικές δράσεις. Ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του έκαναν τη χαρά των παιδιών ακόμη μεγαλύτερη μοιράζοντας τους δώρα.