Τρεις μονάδες αφαλάτωσης στην Ίο

  • Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, 2020 - 06:11

Προκηρύχθηκε και ανατέθηκε η προμήθεια τριών φορητών μονάδων αφαλάτωσης θαλάσσιου ύδατος, στην περιοχή Μυλοπότας της Ίου.

Οι μονάδες έχουν δυνατότητα ελάχιστης παραγωγής 360 m3/ημέρα πόσιμου νερού η κάθε μια, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές, με σκοπό την αντιμετώπιση των αναγκών ύδρευσης του Δήμου Ιητών και ιδιαίτερα κατά τη θερινή τουριστική περίοδο.

Οι φορητές μονάδες αφαλάτωσης θα εγκατασταθούν στους χώρους που θα διαθέσει ο Δήμος Ιητών, στην περιοχή Μυλοπότας, και θα είναι έτοιμες προς λειτουργία αφού θα έχουν συνδεθεί με όλα τα απαραίτητα συστήματα και δίκτυα τροφοδοσίας από τη θάλασσα έως και την τελική δεξαμενή πόσιμου νερού, με ευθύνη και δαπάνες του προμηθευτή. Οι μονάδες θα είναι απόλυτα καινούριες και αμεταχείριστες, και οι κατασκευαστές των μονάδων αφαλάτωσης θα διαθέτουν πιστοποιητικό ISO, ενώ θα φέρουν κάθε απαραίτητη διάταξη και αυτοματισμό, ώστε να πραγματοποιούν αυτόνομα όλο τον κύκλο επεξεργασίας.

Μετά την παράδοση των μονάδων, ο ανάδοχος έχει επίσης την υποχρέωση να πραγματοποιήσει δειγματοληψίες ύδατος, προκειμένου να εξεταστεί αν είναι πόσιμο και αν πληροί τις προδιαγραφές, που ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Στην περίπτωση που ο ανάδοχος δεν προβεί σε αυτές τις ενέργειες εντός ενός μήνα, ο Δήμος θα αναλάβει με ίδια μέσα να πραγματοποιήσει δειγματοληψίες, ενώ τα έξοδα θα αφαιρεθούν από την πληρωμή του αναδόχου.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 710.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 24%, συνολικά δηλαδή 880.400 ευρώ, που θα καλυφθεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Ετικέτες: