Συμμετοχή του Δήμου Κέας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΜΤΜ 2020 στο Ισραήλ

  • Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:26

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση της Κέας ως τουριστικού προορισμού στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΜΤΜ 2020, στο Ισραήλ. Ο Δήμος μας συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και η συμμετοχή μας στέφθηκε με επιτυχία, αφού η Κέα χαρακτηρίστηκε ως προορισμός που διαθέτει όλα όσα ζητούν οι ισραηλινοί επισκέπτες της περιοχής. Φυσική ομορφιά, μοναδικό συνδυασμό ενδοχώρας και θάλασσας, καθαρές ακτές, εξαιρετικές ξενοδοχειακές και λοιπές υποδομές, πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, πολυάριθμες δραστηριότητες στη φύση, αξιόλογη τοπική κουζίνα με αγνά προϊόντα, αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς και φυσικά μοναδική μουσική και φιλοξενία των κατοίκων.

Το περίπτερο της Κέας, που στελέχωσαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κύριος Ελευθέριος Τζουβάρας και η κυρία Ελένη Βουτυρά, επισκέφθηκαν ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος τόνισε ότι το Υπουργείο δίνει μεγάλη σημασία στην έκθεση και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κύριος Δημήτρης Φραγκάκης.

Στο περιθώριο της έκθεσης ο Αντιδήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κύριο Γιάννη Μαργαρίτη θέματα έγκαιρης ανάρτησης των δρομολογίων, καθώς και θέματα ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Κέας με άλλα νησιά, ενώ στον Διπλωμάτη, κύριο Κωσταντίνο Δασκαλόπουλο, που επισκέφθηκε το περίπτερο της Κέας, ο κύριος Τζουβάρας έθιξε τη σημασία προώθησης των προϊόντων της Κέας στο Ισραήλ.

Η Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια είναι σταθερά ο πρώτος προορισμός διακοπών των Ισραηλινών με διαφορά. Το 2018 σημειώθηκε μεγάλη άνοδος, άνω του 13%, σε σχέση με το 2017 στις αφίξεις Ισραηλινών στην Ελλάδα, όπου ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 600.000. Το 2019 νέα υψηλή αύξηση, ως και 16%, καταγράφηκε στις προκρατήσεις και τον προγραμματισμό των αεροπορικών πτήσεων, ενώ περισσότεροι από 700.000 Ισραηλινοί τουρίστες επισκέφθηκαν ελληνικούς προορισμούς την περασμένη χρονιά.

Αντιλαμβανόμενοι ως Δημοτική Αρχή τη σημασία και τη δυναμική της εν λόγω αγοράς, ο Αντιδήμαρχος είχε πολυάριθμες Β2Β συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Ετικέτες: