Αυστηροποίηση των μέτρων ζητά ο Δήμαρχος Αμοργού

  • Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020 - 09:30

Μήνυμα προς του πολίτες της Αμοργού απηύθυνε ο Δήμαρχος του νησιού Ελευθέριος Καραΐσκος, ζητώντας από όλους την πιστή τήρηση των μέτρων, και την αυστηροποίηση τους, με αίτημα προς την κυβέρνηση

 

“Συμπολίτες,

Σε δυο νησιά των Κυκλάδων, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, πάρθηκαν πρόσφατα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα λόγω του νέου κορωνοϊού. Τα νέα μέτρα αφορούν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί, περιορισμούς στις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και διακοπή των οικοδομικών εργασιών.

Πριν από λίγες ώρες δημοσιεύθηκε το πρώτο κρούσμα στην γειτονική μας Νάξο. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους κατοίκους των νησιών μας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους νοσούντες.

Η μέγιστη θωράκιση των νησιών και η προστασία της δημόσιας υγείας οδηγούν στη λήψη αυστηρών μα απαραίτητων μέτρων. Προκειμένου να αποτρέψουμε την έλευση του κορωνοϊού στην Αμοργό θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα που έχει λάβει ήδη η κυβέρνηση και να υιοθετήσουμε από μόνοι μας ποιο αυστηρά μέτρα για το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό με πρόσφατη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμοργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, απέστειλα χθες στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στα αρμόδια Υπουργεία έκκληση για αυστηροποίηση των μέτρων. Λήψη πρόσθετων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού [PDF]…

Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να βάζει σε κίνδυνο τις ζωές άλλων ανθρώπων. Δεν υπάρχει πρόθεση να οδηγηθούμε σε πρακτικές «αστυνόμευσης». Αλλά μπροστά στην προάσπιση της δημόσιας υγείας θα εξαντλήσουμε κάθε αυστηρότητα.

Σας καλώ να αναζητήσουμε το παράθυρο στη ζωή και όχι το «παραθυράκι» στους νόμους. Η στάση μας πρέπει να είναι υπεύθυνη. Το ΕΜΕΙΣ θα υπερισχύσει του ΕΓΩ.

Ο Απρίλιος είναι ο κρισιμότερος μήνας. Ότι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα, μπορεί να γκρεμιστεί από την ελάχιστη χαλάρωση της συμπεριφοράς μας. Με τα μέτρα δεν περιορίζονται οι ελευθερίες μας αλλά προστατεύεται το παρόν και το μέλλον μας.

Μένουμε σπίτι μέχρι να περάσει ο κίνδυνος

Μένουμε σπίτι για να μην λείψει κανείς από τις ζωές μας”.

 

Δήμαρχος Αμοργού

Ελευθέριος Καραΐσκος