Του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ανάφης και δημοτικού συμβούλου, Ιωάννη Πατηνιώτη

«Πεδίο προσγείωσης Ανάφης και προεκλογικά παιχνίδια»

  • Τρίτη, 19 Μαΐου, 2020 - 13:34

Στις 27/4/2020 με τις αποφάσεις 16/2020 και 17/2020 το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα διεθνές διαγωνισμό για την κατασκευή πεδίου προσγείωσης μικρών αεροσκαφών αλλά και τον ορισμό συνεργάτη για την δημιουργία οικονομοτεχνικής μελέτης.

Κατά την συνεδρίαση στις ερωτήσεις που υπήρξαν ο δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις διαστάσεις πεδίου προσγείωσης 780χ60 όπου και έχουν εγκριθεί από την ΥΠΑ . Με λύπη παρατηρώ ότι οι απαντήσεις δεν αναφέρονται στα πρακτικά από την πρόεδρο ΔΣ ενώ αναφέρονται μόνο οι ερωτήσεις.

Είναι απολύτως λογικό ότι έχουμε το δικαίωμα να εκμεταλλευτούμε μόνο τις εγκεκριμένες διαστάσεις σύμφωνα με το έγγραφο ΥΠΑ/∆3/Α/4612/169.

Δυστυχώς όμως διαπιστώνω ότι γύρω από το πεδίο προσγείωσης τον περασμένο χρόνο στήθηκε ένα προεκλογικό παιχνίδι με τους ‘’κάλους’’ και ‘’κακούς’’. Οι ‘’καλοί’’ που θέλουν την ανάπτυξη του τόπου και οι ‘’κακοί’’ που ζητούσαν συνεργασία και μια οικονομοτεχνική μελέτη, για να δουν πόσο θα κοστίσει η αποπεράτωση του πεδίου και πως μπορεί να αξιοποιηθεί. Οι κακοί οι οποίοι θεωρούσαν παράλογο να γίνει επιμήκυνση του πεδίου διαβάζοντας την έγκριση από την ΥΠΑ και μιλώντας με μηχανικούς .

Αλήθεια ,αν είχαμε προχωρήσει σε επιμήκυνση των εκσκαφών αυξάνοντας το κόστος του έργου ,τώρα την επιπλέον έκταση τι θα την κάναμε?

Το χειρότερο όμως είναι ότι σε αυτό το παιχνίδι συμμετείχαν άθελα η και η θελημένα φορείς από Αθήνα με σπουδαία ιστορία και προσφορά. Για αυτούς, πριν ένα χρόνο σχεδόν, και πάντα προεκλογικά, η δυσαρέσκεια κύκλων του υπουργείο Άμυνας ήταν αυτό που εμπόδισε ένα σημαντικό έργο για το νησί. Ακόμα περιμένω να μάθω ποιοι είναι αυτοί οι κύκλοι.

Αν κάποιοι ερωτώνται γιατί τα αναφέρω ένα χρόνο μετα, θα πω ότι το χρωστάω στους ‘’κακούς ‘’ δημοτικούς συμβούλους που λοιδορήθηκαν ως’’ ανεγκέφαλοι’’ και ‘’καθάρματα’’ .

Όσο για αυτούς που λένε ότι έτσι είναι η πολιτική, θα πω απλά να την χαίρονται.

Πολιτική είναι ένα σύνολο κατευθύνσεων στήριξης ενός τόπου που πρέπει να βασίζεται πάντα στην αλήθεια και όχι στην αγάπη για την εξουσία.

Πιστεύω ότι τώρα έχουμε μπει σε ένα σωστό δρόμο, έτσι ώστε τα χρήματα τα οποία σπατάλησαν οι Έλληνες φορολογούμενοι για το πεδίο προσγειωσης Ανάφης να βοηθήσουν την ανάπτυξη του τόπου μας.

Πατηνιωτης Ιωαννης

Δημοτικός σύμβουλος Ανάφης

Ετικέτες: