Στη Σαντορίνη με τον Πρωθυπουργό ο Βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας

  • Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2020 - 13:09

Τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, υποδέχθηκε στην Σαντορίνη ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας το σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιουνίου. Ο Βουλευτής, μία ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή, επισκέφθηκε την Θηρασιά όπου είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει σκέψεις και να ακούσει τα ζητήματα που αφορούν το νησί, από τους κατοίκους που τον υποδέχθηκαν και τον Πρόεδρο τους κ. Πέτρο Καραμολέγκο.

Στη συνέχεια, ο κ. Φόρτωμας ακολούθησε το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στη Σαντορίνη, τόσο στο Νοσοκομείο Θήρας, όσο και στον Αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι. Το απόγευμα του Σαββάτου, μαζί με Κυβερνητικά στελέχη του τουρισμού παρακολούθησε τη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού για την εκκίνηση του ελληνικού τουρισμού και την επίσημη έναρξη του Ελληνικού Καλοκαιριού, η οποία πραγματοποιήθηκε με φόντο τη μοναδική Καλντέρα της Σαντορίνης.

Ο συμβολισμός της κίνησης του Πρωθυπουργού είναι μεγάλος, καθώς τα νησιά των Κυκλάδων αποτελούν τη ναυαρχίδα του τουρισμού και την απαρχή του ελληνικού τουριστικού αφηγήματος.

Στο τέλος του 3ημέρου ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Η επανεκκίνηση του Ελληνικού Τουρισμού μόνο από τις Κυκλάδες θα μπορούσε να ξεκινήσει. Υποδεχθήκαμε τον Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη στην Σαντορίνη, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο. Η αποτελεσματική πολιτική της Κυβέρνησης δίνει σήμερα στα νησιά μας εν μέσω της πανδημίας, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, την ασφάλεια στην συνείδηση του επισκέπτη. Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην στήριξη των νησιών ως τουριστικοί προορισμοί, στην στήριξη της τοπικής οικονομίας και των ανθρώπων μας που εργάζονται στον τουρισμό ».