Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ανάφης και της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. για την εκπόνηση του μελετητικού έργου

Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης στην Ανάφη

Προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του Δήμου Ανάφης και της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., προκειμένου να εκπονηθεί μελέτη για το έργο ύδρευσης Σικαμιά – Όρμος Ανάφης, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανάφης.

Κύριος λόγος για την σύναψη της προγραμματικής σύμβασης, είναι πως ο Δήμος Ανάφης δε διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να προετοιμάσει τα τεύχη δημοπράτησης, να διεξάγει τη διαδικασία σύναψης και να επιβλέψει την εκτέλεση της δημόσιας σύμβασης της μελέτης του έργου. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για την εκπόνηση της τεχνικής μελέτης “Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης (αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης, από τη θέση Σικαμιά – Όρμος Αγίου Νικολάου – Κλεισίδι”.

Για το λόγο αυτό, απευθύνθηκε στην ΕΕΤΑΑ Α.Ε., η οποία διαθέτει την απαιτούμενη στελέχωση Τεχνικής Υπηρεσίας και είναι σε θέση να υποστηρίξει το Δήμο Ανάφης στην προετοιμασία των τευχών δημοπράτησης, στη διεξαγωγή της διαδικασίας σύναψης, εποπτείας, επίβλεψης και παραλαβής της δημόσιας σύμβασης της εν λόγω τεχνικής μελέτης, αναλαμβάνοντας καθήκοντα αναθέτουσας αρχής.

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης αποτελεί η μεταβίβαση της αρμοδιότητας του Δήμου ως αναθέτουσας αρχής προς την ΕΕΤΑΑ, με σκοπό τη διεξαγωγή της ανωτέρω διαδικασίας, για τη μελέτη με τίτλο “Βελτίωση των υποδομών των δικύτων ύδρευσης”.

Η ανωτέρω τεχνική μελέτη περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

- Οριστική Μελέτη (Μελέτη αγωγών ύδρευσης, ΣΑΥ-ΦΑΥ, Τεύχη δημοπράτησης)

- Υποστηρικτικές μελέτες (Τοπογραφική μελέτη, σύνταξη φακέλου συμμόρφωσης προς τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις (ΠΠΔ).

Η προεκτιμώμενη αμοιβή όλων των σταδίων της μελέτης, καθώς και υποστηρικτικών μελετών, ανέρχεται στο ενδεικτικό ποσό των 27.089 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 24%, το οποίο όμως πρόκειται να οριστικοποιηθεί στα τεύχη δημοπράτησης.

Η ισχύς της σύμβασης ξεκινά με την υπογραφή της από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, ενώ διαρκεί μέχρι και την οριστική παραλαβή της τεχνικής μελέτης στον Δήμο. Η διάρκεια θα ανέλθει ενδεικτικά στους οκτώ μηνες από τη σύναψή της, ωστόσο το ακριβές διάστημα θα οριστικοποιηθεί σε επόμενο στάδιο.

Ετικέτες: