Χρήση κάρτας στα μηχανήματα πόσιμου νερού της ΔΕΥΑΣ

  • Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:52

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σύρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους χρήστες των μηχανημάτων πόσιμου νερού ότι από 1ης Οκτωβρίου 2020 τα μηχανήματα της ΔΕΥΑΣ που διαθέτουν πόσιμο νερό σε δοχεία των 10 λίτρων, θα λειτουργούν και με τη χρήση κάρτας.

Ειδικότερα τα μηχανήματα που βρίσκονται στις θέσεις:

- Χώρος πάρκινγκ των Λυκείων

- Χώρος πάρκινγκ στη Δόξα

- Διασταύρωση Πάγου – Δανακού (πλησίον Βασιλόπουλου) και

- Στο χωριό Βάρη (κάτω από Δημοτικό Σχολείο)

θα δέχονται κάρτα προπληρωμένη την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από το Ταμείο της ΔΕΥΑΣ, οδός Θυμάτων Σπερχειού 16, Ερμούπολη.

Οι κάρτες χορηγούνται στην τιμή των 10 και 20 €, εκ των οποίων τα 2 € αντιστοιχούν στην αξία αγοράς της κάρτας και τα υπόλοιπα σε μονάδες των 20 λεπτών. Οι κάρτες στη συνέχεια θα επαναφορτίζονται από το Ταμείο της ΔΕΥΑΣ, σύμφωνα με την επιθυμία του κατόχου.

Εφόσον ο κάτοχος της κάρτας το επιθυμεί, έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν τα στοιχεία του και με κωδικό ασφαλείας που διαθέτουν, δεν αντιγράφονται και δεν παραβιάζονται, ενώ αν γίνει προσπάθεια αντιγραφής η κάρτα «κλειδώνει» και αχρηστεύεται. Οι κάρτες, αναγνωρίζονται από τους καρτοδέκτες των μηχανημάτων και σε κάθε χρήση με την πίεση του μπουτόν, αφαιρείται μια μονάδα. Κάθε μονάδα αντιστοιχεί στην αξία των 20 λεπτών όση η αξία προμήθειας ενός δοχείου νερού των 10 λίτρων.

Έτσι, έπειτα από την εξόφληση των λογαριασμών μέσω της ιστοσελίδας της, η ΔΕΥΑΣ αξιοποιώντας μια ακόμα εφαρμογή της σύγχρονης ηλεκτρονικής τεχνολογίας, προσφέρει στην τοπική κοινωνία έναν επιπλέον τρόπο εύκολης συναλλαγής.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να μας εμπιστευτούν ακόμα περισσότερο σ’ αυτή τη δράση, να τηρούν τους χώρους γύρω από τα μηχανήματα καθαρούς και να τα προστατεύουν από τυχόν βανδαλισμούς. Σε περίπτωση βλάβης να μας καλούν στα τηλέφωνα που αναγράφονται πάνω στις καμπίνες των μηχανημάτων και να μη χρησιμοποιούν ξένα αντικείμενα για την απεμπλοκή τους.