Το Λιμενικό Ταμείο Θήρας προχωρά στην ανάθεση, μέσω διαγωνισμού της διαχείρισης του καταφυγίου σε ιδιώτη για 12 μήνες

Ξανά σε ιδιώτη η διαχείριση του αλιευτικού καταφυγίου Βλυχάδας

  • Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021 - 06:17

Διαγωνισμό, για την ανάθεση της διαχείρισης του αλιευτικού καταφυγίου της Βλυχάδας στη Σαντορίνη, προκηρύσσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων ενεργειών που είχαν γίνει και στο παρελθόν, καθώς το Λιμενικό Ταμείο Θήρας τα τελευταία χρόνια αναθέτει σε ιδιώτες την διαχείριση του συγκεκριμένου αλιευτικού καταφυγίου.

Βασική διαφορά, σε σχέση με τους διαγωνισμούς προηγούμενων ετών, αποτελεί το γεγονός, ότι ενώ οι προηγούμενες αναθέσεις είχαν μικρότερο συμβατικό χρόνο, δηλαδή επτά έως εννέα μήνες, ο νέος διαγωνισμός αφορά σε 12μηνη παροχή υπηρεσιών και ως εκ τούτου προβλέπεται και αυξημένος προϋπολογισμός, Επιπλέον, έχουν αυστηροποιηθεί και οι ειδικοί και γενικοί όροι για τους υποψήφιους αναδόχους.

Τι προβλέπει η ανάθεση

Οι υπηρεσίες τις οποίες θα πρέπει να προσφέρει ο ανάδοχος που θα προκύψει μέσω του διαγωνισμού στο Δ.Λ.Τ. Θήρας, είναι η διαχείριση του αλιευτικού καταφυγίου Βλυχάδας, καθώς δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό στο Λιμενικό Ταμείο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του όπως αναλυτικά περιγράφεται παρακάτω για 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο ανάδοχος οφείλει επτά ημέρες την εβδομάδα να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις των παρεχόμενων υπηρεσιών, της διευθέτησης και πρόσδεσης των σκαφών, του χειρισμού VHF, χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και της Αγγλικής γλώσσας.

Στον Ανάδοχο θα παρέχονται έντυπα ή ηλεκτρονικά τα έντυπα τα οποία πρέπει να τηρεί στις συναλλαγές του με τους χρήστες του Δ.Λ.Τ. Θήρας, θα πρέπει να τηρεί ημερολόγιο αφίξεων αναχωρήσεων σκαφών για αξιοποίηση των στατιστικών στοιχείων, ενώ θα πρέπει να εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις του Δ.Λ.Τ. Θήρας αλλά και την νομοθεσία σχετικά με την πρόσδεση των σκαφών στους Λιμένες ευθύνης του Δ.Λ.Τ. Θήρας. Στη διακήρυξη του διαγωνισμού προβλέπεται, πως απαγορεύεται ο Ανάδοχος να προωθεί συγκεκριμένα επαγγελματικά συμφέροντα στους εξυπηρετούμενους του Δ.Λ.Τ. Θήρας.

Η διαχειριστική κίνηση θα πρέπει να κλείνει εβδομαδιαίως, μηνιαία το αργότερο έως και δέκα πέντε ημέρες μετά την ολοκλήρωση του μήνα καθώς το Δ.Λ.Τ. Θήρας τηρεί βιβλία Γ’ Κατηγορίας και πρέπει φορολογικά να υποβάλει σε μηνιαία βάση τα στοιχεία του. Με την έλευση των σκαφών, θα πρέπει να καταγράφει αυτά, να κρατά όνομα κυβερνήτη καθώς και σημεία επαφής με αυτούς, τηλέφωνα, e-mail, κ.λπ..

Αναλυτικά οι εργασίες που αναλαμβάνει ο ανάδοχος

Ο ανάδοχος που θα προκύψει από τη διενέργεια του διαγωνισμού, θα πρέπει να υλοποιήσει τις κάτωθι εργασίες:

• Τήρηση των χώρων πρόσδεσης σκαφών, Αλιευτικών, Ημερήσιων εκδρομών, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου του Δ.Λ.Τ. Θήρας.

• Διευθέτηση πρόσδεση διερχόμενων τουριστικών ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών.

• Διαχείριση υποδομών και διανομή δικτύων ύδρευσης και ηλεκτρικού ρεύματος στα σκάφη. Μηνιαία καταγραφή κατανάλωσης και απόδοση πίνακα στο Δ.Λ.Τ. Θήρας. Παρακολούθηση δεξαμενών ύδρευσης εξυπηρέτησης Λιμενικών Ζωνών.

• Είσπραξη χρημάτων, τελών πρόσδεσης, επιβατών ημερήσιων εκδρομών, κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, έκδοση αποδείξεων ή τιμολογίων σύμφωνα με την υπόδειξη της Οικονομικής υπηρεσίας και του Φοροτεχνικού, τήρηση Οικονομικών καταστάσεων, απόδοση στο Δ.Λ.Τ. Θήρας σε εβδομαδιαία βάση.

• Κατάθεση εισπραχθέντων χρημάτων σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Δευτέρα των εισπραχθέντων ποσών στον Τραπεζικό Λογαριασμό του Δ.Λ.Τ. Θήρας, προσκόμιση των παραστατικών τραπέζης και των οικονομικών καταστάσεων στην Οικονομική Υπηρεσία. • Απόδοση Λογαριασμού κίνησης λιμένος σε εβδομαδιαία και μηνιαία βάση. (Έντυπα και Ηλεκτρονικά).

• Τήρηση βιβλίου κίνησης διερχόμενων τουριστικών σκαφών. (Έντυπα η Ηλεκτρονικά).

• Τήρηση βιβλίου ανέλκυσης καθέλκυσης σκαφών από τις υποδομές του Δ.Λ.Τ. Θήρας. (Έντυπα η Ηλεκτρονικά).

• Τήρηση πίνακα χρήσιμων τηλεφώνων στο γραφείο και εμφανή σημεία του λιμένος της Βλυχάδας.

• Διαχείριση και ρύθμιση χώρων στάθμευσης. •

 Διαχείριση λοιπών εσόδων Λιμενικού Ταμείου στη Λιμενική Ζώνη, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Δ.Λ.Τ. Θήρας.

• Ο ανάδοχος θα παίρνει γραπτές εντολές από το Λιμενικό Ταμείο Θήρας και υποχρεούται να ενεργεί άμεσα για την υλοποίηση των εργασιών.

Πέρα από τα ανωτέρω ο ανάδοχος υποχρεούται σε:

• Συνεχή παρακολούθηση του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης των εργασιών που εκτελούνται με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό των αιτίων των τυχόν καθυστερήσεων και λήψη κατάλληλων μέτρων για την άρση ή ελαχιστοποίηση των δυσμενών επιπτώσεων στην πορεία των εργασιών.

• Αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων και προβλημάτων που τυχόν θα προκύψουν σε όλες τις φάσεις εκτέλεσης των εργασιών.

• Κατάρτιση συστήματος αποτελεσματικού ελέγχου της φυσικής προόδου του συνόλου των εργασιών.

• Σχεδιασμό και προγραμματισμό της βέλτιστης περιβαλλοντικής απόδοσης των εργασιών κατά την σταδιακή εκτέλεση και ολοκλήρωσή τους.

• Εντοπισμό και επίλυση των τυχόν προβλημάτων που θα ανακύψουν κατά την εκτέλεση των εργασιών με βάση τις ειδικές επιτόπου συνθήκες και τη διαθεσιμότητα υλικών και πόρων.

• Προσδιορισμό των κριτηρίων και της μεθοδολογίας για τη διασφάλιση της ποιότητας όλων των εργασιών και στον έλεγχο της ομοιόμορφης εφαρμογής τους κατά τη διάρκεια υλοποίησης αυτών.

• Κατάρτιση προγράμματος ποιότητας των εργασιών, σχεδίου ασφάλειας και υγείας (ΣΑΥ), καθώς και φακέλου ασφάλειας και υγείας (ΦΑΥ).

• Μηνιαία υποβολή της κατάστασης του προσωπικού, των ωρών εργασίας αυτού και στον τομέα που απασχολήθηκαν.

Περαιτέρω, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, ότι οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να επισκεφθούν τους χώρους, που αφορούν στο αντικείμενο του έργου για να λάβουν γνώση των επιτόπιων συνθηκών εργασίας, και να παραλάβουν σχετική πρωτότυπη βεβαίωση υπογεγραμμένη από την αρμόδια υπηρεσία του Δ.Λ.Τ. Θήρας. Επιπλέον, θεωρείται δεδομένο ότι οι διαγωνιζόμενοι έλαβαν πλήρη γνώση των όρων της διακήρυξης του διαγωνισμού, αλλά και των ειδικών συνθηκών του έργου, καθώς ορίζεται, ότι σε καμία περίπτωση ο ανάδοχος δεν θα μπορεί να στηρίζεται στην άγνοια των συνθηκών και αναγκών η αδυναμίας εκτέλεσης εργασιών που προβλέπονται.