Μεγιστοποίηση της ασφάλειας στον όρμο Φηρών

  • Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, 2021 - 06:15

Στην προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ασφάλειας στον όρμο των Φηρών, προχωρά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΛΤ Θήρας ενέκρινε τους όρους της διακήρυξης του σχετικού διαγωνισμού, με ύψος προϋπολογισμού 143.687 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η σύμβαση περιλαμβάνεται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, και συγκεκριμένα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων εξοπλισμού / ασφαλείας για:

  • Τη δημιουργία ζώνης ISPS στον τομέα των Φηρών, παρέχοντας τις κατάλληλες υποδομές ασφαλείας, καθώς επίσης και
  • Την αναβάθμιση του υπάρχοντος συστήματος ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση λογισμικού διαχείρισης και εξοπλισμού, για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας (ISPS), καθώς και υποσυστήματος ελέγχου πρόσβασης (ACS). Επιπλέον, θα εγκατασταθούν ένα υποσύστημα παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV), αλλά και ένα υποσύστημα ανίχνευσης εισβολής, που αποτελείται από εξοπλισμό συστήματος αντιμετώπισης απειλών, με πίνακα συναγερμού, εξωτερική σειρήνα, ανιχνευτή κίνησης, κλπ. Θα εγκατασταθεί υποσύστημα τηλεπικοινωνιακής δικτύωσης με εξοπλισμό πληροφορικής και δικτυακό, ενώ μεταξύ άλλων, θα εγκατασταθεί και υποσύστημα ελέγχου προσωπικού – οχημάτων, που περιλαμβάνει φορητό ανιχνευτή μετάλλων και φορητό καθρέφτη ελέγχου του κάτω μέρους των οχημάτων.

Τέλος, προβλέπονται εργασίες υποδομών και υπηρεσίες εγκατάστασης, παραμετροποίησης, εκκίνησης, προγραμματισμού και εκπαίδευσης όλων των αρμόδιων στελεχών, για τα ανωτέρω συστήματα.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της σχετικής προμήθειας, αφορά σε έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο που θα προκύψει μέσω του διαγωνισμού, εκ των οποίων 5 μήνες για την υλοποίηση και ένας μήνας για την πιλοτική λειτουργία του έργου.

Σύμφωνα με τη σχετική διακήρυξη, η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών από τους υποψήφιους αναδόχους θα είναι έως τις 7 Ιανουαρίου 2022.