Τη σύναψη συμβολαίου ομαδικής ασφάλισης για την εκπαιδευτική κοινότητα, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σίφνου

Ο Δήμος Σίφνου ασφαλίζει μαθητές και εκπαιδευτικούς

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική κίνηση προχωρά ο Δήμος Σίφνου, αναφορικά με την εξασφάλιση της καλής υγείας των μαθητών και καθηγητών του νησιού, με την έγκριση σύναψης σύμβασης με ασφαλιστικό γραφείο, που αφορά στην ομαδική ασφάλισή τους.

Σε σύμβαση με την ασφαλιστική εταιρεία «Ατλαντική Ένωση» προχωρά ο Δήμος Σίφνου, με αντικείμενο την ομαδική ασφάλιση μαθητών, δασκάλων και καθηγητών του νησιού. Στόχος, η παροχή σημαντικών καλύψεων για ατυχήματα κατά την ώρα διεξαγωγής των μαθημάτων, προκειμένου να υπάρχει υποστήριξη των οικογενειών των παιδιών και των εκπαιδευτικών, στην αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την προσφορά που κατέθεσε προς το Δήμο η συγκεκριμένη εταιρεία, η συμφωνία αφορά στην ομαδική ασφάλιση μαθητών όλων των ηλικιών από 2 ετών έως 25 ετών καθώς και των δασκάλων και καθηγητών του νησιού. Η κάλυψη ισχύει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, διαλειμμάτων, εκδρομών και εκδηλώσεων του σχολείου. Επίσης καλύπτεται ο κίνδυνος ατυχήματος 1 ώρα πριν και 1 ώρα μετά από και προς το σχολείο. Το κόστος για κάθε ασφαλισμένο είναι 0,80 ευρώ ετησίως για 400 άτομα και άνω.

Αναλυτικά οι καλύψεις που αφορούν την ομαδική ασφάλιση των παιδιών του νησιού είναι οι εξής:

  • Απώλεια ζωής από ατύχημα κεφάλαιο 2.000 ευρώ.
  • Μόνιμη Ολική Ανικανότητα από Ατύχημα κεφάλαιο 4.000 ευρώ.
  • Μόνιμη Μερική Ανικανότητα από Ατύχημα με ποσοστά 4.000 ευρώ (% ανάλογα με την ανικανότητα)
  • Ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ατύχημα κεφάλαιο 300 ευρώ.
  • Ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα από ατύχημα 20 ευρώ την ημέρα από την 3η μέρα μέχρι 15 ημέρες.

Η κάλυψη θα ισχύει μια ώρα πριν και μια ώρα μετά την λήξη της διδασκαλίας καθώς και κατά την διάρκεια μαθημάτων, διαλειμμάτων, εκδρομών και εκδηλώσεων του σχολείου.

Το κόστος για ομάδα 401 παιδιών και άνω είναι € 0,80 λεπτά του ευρώ το άτομο ανά έτος.

Επίσης μαζί με το ομαδικό πρόγραμμα τα παιδιά θα παραλάβουν και την οικογενειακή ηλεκτρονική κάρτα με τα προνόμια που παρέχει η Ευρωκλινική και Ευρωκλινική Παίδων σε συνεργασία με το συγκεκριμένο γραφείο εντελώς δωρεάν για τους κατοίκους της Σίφνου, καθώς και κάρτα για το ΙΑΣΩ.

Εξετάζοντας την παραπάνω προσφορά, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σίφνου ενέκρινε την ομαδική ασφάλιση των μαθητών και μαθητριών του νησιού όλων των ηλικιών, καθώς και των δασκάλων και καθηγητών, για ένα έτος.

Ετικέτες: