Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αιγιάλης

Περαιτέρω αναβάθμιση στις πολιτιστικές υποδομές της Αμοργού

Με απόφαση του Δημάρχου Αμοργού, προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή ενός υπαίθριου ημικυκλικού θεάτρου στην Αιγιάλη.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 359.600 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίου 2014-2020» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σε οικόπεδο εκτός οικισμού του Όρμου Αιγιάλης έχει ανεγερθεί το συγκρότημα τριών ισόγειων κτηρίων, όπου λειτουργεί το Δημοτικό Σχολείο Αιγιάλης. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου υπαίθριου ημικυκλικού θεάτρου, όπου θα φιλοξενούνται σχολικές και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, το θέατρο θα έχει ημικυκλική μορφή, παρόμοια με αυτή των αρχαίων ελληνικών θεάτρων, με κερκίδες από αργολιθοδομή για τους θεατές. Στο χώρο που προκύπτει κάτω από τις κερκίδες θα διαμορφωθεί χώρος τουαλετών και μικρών αποδυτηρίων – λουτρών επιφάνειας 88,55 m2, για την εξυπηρέτηση των αθλούμενων από τους παρακείμενους χώρους των γηπέδων.

Επιπλέον, στο χώρο μπροστά και βόρεια από το υπαίθριο θέατρο, θα διαμορφωθούν καθίσματα και πάγκοι από αργολιθοδομή, ενώ θα διαμορφωθούν και παρτέρια, επίσης από αργολιθοδομή, για τη φύτευση χαμηλών καλλωπιστικών φυτών. Για την σκίαση των χώρων των πάγκων και των καθισμάτων, θα κατασκευαστούν ξύλινες πέργκολες.

Η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής προσφορών είναι στις 22 Μαρτίου, ενώ η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 28 Μαρτίου, ώστε εν ευθέτω χρόνω το έργο να προχωρήσει προς υλοποίηση.

 

Ετικέτες: