Αίτημα χρηματοδότησης του Δήμου Αμοργού στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0»

6,2 εκ. ευρώ για αναπλάσεις

Στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης «Παρεμβάσεις αναπλάσεων σε δημοτικούς χώρους του Δήμου Αμοργού, στην πρόσκληση του ΥΠΕΝ με τίτλο «Ελλάδα 2.0 – Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», συνολικού προϋπολογισμού 6.209.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, προχώρησε ο Δήμος Άνδρου.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι προμελέτες που εκπονούνται αφορούν παρεμβάσεις αναπλάσεων σε δημοτικούς χώρους του Δήμου Αμοργού και συγκεκριμένα τα υποέργα:

  • Υποέργο 1: Λαογραφικό μουσείο στον Όρμο Αιγιάλης
  • Υποέργο 2: Ανάπλαση πάρκινγκ και πλατείας Λαγκάδας και ανάπλαση έκτασης περιοχής Αγίου Παύλου
  • Υποέργο 3: Ανάπλαση ανατολικής εισόδου Χώρας Αμοργού και εισόδου οικισμού Θολαρίων
  • Υποέργο 4: Κατασκευή πλακοστρωμένου δρόμου σε υπάρχων μονοπάτι με διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στην Θέση Μύλοι, Xώρα Αμοργού
  • Υποέργο 5: Έργα διευθέτησης ρέματος και ανάπλασης παραρεμάτιας περιοχής ρέματος  ́ ́Χοντρολιάς ́ ́ Όρμου Αιγιάλης (και Σήμανση).

Η κατάθεση του φακέλου με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πραγματοποιηθεί έως και την 8.04.2022 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Πρόσκλησης και έως και την 06.05.2022 θα κατατεθεί η προχωρημένη προμελέτη. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προεπιλογής από την Επιτροπή Αξιολόγησης του ΥΠΕΝ στις 20.05.2022, θα εκπονηθούν τεύχη δημοπράτησης για προκήρυξη του έργου με το σύστημα της Μελετοκατασκευής η δημοσίευση της οποίας θα πραγματοποιηθεί την 15.7.2022.

Ετικέτες: