Μέσω δωρεάς από τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας ο Δήμος Μήλου αποκτά ένα ακόμη απορριμματοφόρο

Κάλυψη των αναγκών ενόψει θερινής περιόδου

Με γνώμονα την προετοιμασία για την κάλυψη των αναγκών της θερινής περιόδου, η οποία όπως όλα δείχνουν, φέτος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δυναμική, ο Δήμος Μήλου αποκτά ένα ακόμη απορριμματοφόρο για το στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Μάλιστα, η απόκτηση αυτή αναμένεται να γίνει χωρίς ουσιαστικό κόστος, καθώς κινήθηκε η διαδικασία δωρεάς του από τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του στόλου των απορριμματοφόρων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, και λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Περιφέρεια Αττικής μέσω Προγραμματικής Σύμβασης παραχώρησε στο Δήμο πέντε καινούργια απορριμματοφόρα ανακύκλωσης, ενώ μέσω του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, έγινε η προμήθεια πέντε επιπλέον καινούριων απορριμματοφόρων, ο Δήμος της Αττικής προχώρησε σε δωρεά τριών οχημάτων, τα οποία κρίθηκαν ως παλαιότερα, σε τρεις δήμους της περιφέρειας, ένας εκ των οποίων ο Δήμος Μήλου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη σχετική απόφαση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας αναφέρεται, πως «τα παραπάνω οχήματα λόγω πολυετούς χρήσης τους, έχουν απαξιωθεί τεχνολογικά και είναι πλέον ασύμφορα λόγω συχνών ζημιών, υπερκατανάλωσης καυσίμου, υψηλού κόστους συντήρησης και επισκευής, ωστόσο μπορούν να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες των Δήμων που μας τα ζήτησαν».

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μήλου, με απόφασή της ενέκρινε τη δωρεά ενός απορριμματοφόρου, μάρκας Mercedes, και με ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας την 7η Δεκεμβρίου 2000.

Σύμφωνα με τοποθετήσεις, τόσο του Δημάρχου Μήλου, όσο και άλλων στελεχών της δημοτικής αρχής, στο πλαίσιο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, υπάρχει τεράστια ανάγκη όσο το δυνατόν καλύτερης οργάνωσης των μέσων της καθαριότητας του Δήμου, καθώς η νέα σεζόν προβλέπεται να έχει εξαιρετικά μεγάλη κίνηση, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψιν ότι η Μήλος, κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων ετών εκτοξεύθηκε ακόμη περισσότερο στις λίστες των διεθνών ΜΜΕ, ως ένας από τους καλύτερους ελληνικούς προορισμούς. Συνεπώς, πραγματοποιείται τεράστια προσπάθεια, προκειμένου ο Δήμος Μήλου να προετοιμαστεί κατάλληλα, ενεργοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, προκειμένου η Μήλος να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή εικόνα της.

Ετικέτες: