Έτοιμη προς αξιοποίηση από το Δήμο Αμοργού η μελέτη που εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πλήρης ψηφιακή χαρτογράφηση του δικτύου ύδρευσης

  • Τετάρτη, 15 Ιουνίου, 2022 - 06:16

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμοργού παραλήφθηκε η μελέτη για την ψηφιακή αποτύπωση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η μελέτη ελέγχθηκε και θεωρήθηκε από τα αρμόδια στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και τώρα βρίσκεται στη διάθεση της διοίκησης, προκειμένου αυτή να αξιοποιηθεί, τόσο για την εξυπηρέτηση του τμήματος ύδρευσης του Δήμου, όσο και για την υλοποίηση νέων έργων υποδομής.

Υπενθυμίζεται, πως τον Απρίλιο του 2021, ο Δήμος Αμοργού, μέσω σχετικής θετικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, είχε συνάψει προγραμματική σύμβαση με τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την υλοποίηση της εν λόγω μελέτης, δεδομένου, ότι αφενός δεν υφίστανται ψηφιακά αρχεία συγκεντρωτικής αποτύπωσης των υποδομών ύδρευσης, όπως σημεία υδροληψίας, δίκτυα κλπ, στον Δήμο Αμοργού, και αφετέρου της πρότασης εκ μέρους του ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο εκπόνησης σχετικής πτυχιακής εργασίας φοιτητή του Ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης, ο Δήμος Αμοργού έχει παραλάβει τρία παραδοτέα και συγκεκριμένα:

  • Τεύχος Τεχνικής Έκθεσης με τον προσδιορισμό και τον τρόπο εργασίας
  • Ενδιάμεση έκθεση με την παρουσίαση των δεδομένων και την πρόοδο των εργασιών, και
  • Τελικό παραδοτέο με την ψηφιακή αποτύπωση του δικτύου ύδρευσης στο πρόγραμμα Autocad, το οποίο περιέχει χαρτογράφηση τοποθεσιών υδρομέτρων, δεξαμενών, αγωγών και τυχόν ειδικών εξαρτημάτων. Έχουν επίσης παραχθεί χάρτες εξωτερικού υδραγωγείου ανά δίκτυο σε κλίμακα 1:5000 και εσωτερικού υδραγωγείου ανά οικισμό, όπου παρουσιάζονται οι αγωγοί, οι δεξαμενές, οι αντλίες, τα υδρόμετρα και οποιαδήποτε ειδικά στοιχεία εντοπίστηκαν. Στις κτηριακές υποδομές, όπου υπήρχε φυσική απρόσκοπτη πρόσβαση έγιναν επίσης σχέδια κατόψεων.

Η συλλογή δεδομένων έγινε με αυτοψία της ερευνητικής ομάδας στο εκάστοτε σημείο μελέτης του νησιού.

Ετικέτες: