Ήπιο το “αποτύπωμα” της έντονης νεροποντής στον νησιωτικό νομό

Η κακοκαιρία “Εύα” πέρασε και από τις Κυκλάδες

Ολιγόωρες διακοπές ρεύματος και ήπια πλημμυρισμένοι δρόμοι, τα κύρια προβλήματα

Η κακοκαιρία “Εύα” που εδώ και δύο ημέρες έχει “χτυπήσει” τη χώρα μας, έκανε την εμφάνισή της και στα νησιά των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στο νησιωτικό νομό δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, ασχέτως αν υπήρξαν έντονες νεροποντές σε πολλά νησιά, προσωρινά πλημμυρισμένοι δρόμοι και συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης που ταλαιπώρησαν τους πολίτες. Όπως γνωστοποιείται, τα έντονα καιρικά φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενίσουν.

Στη Σύρο η νεροποντή ήταν έντονη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής με τους δρόμους στο κέντρο της πόλης και στα χωριά να “γεμίζουν” νερό. Στην περιοχή του Ταξιάρχη αναφέρθηκαν προβλήματα, σε ένα σπίτι και σε κολώνες ηλεκτροδότησης, με τα καλώδια να παίρνουν φωτιά και με τους ανθρώπους του ΔΕΔΔΗΕ να φτάνουν άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί. Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες της Κοινής Γνώμης, στην Πυροσβεστική έγινε και κλήση για πτώση κολώνας του ΟΤΕ στην περιοχή της Αζολίμνου, χωρίς όμως να δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα ή τραυματισμός πολίτη, ενώ δεν υπήρξε ευτυχώς εκτεταμένο πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες της περιοχής.

Στην Τήνο εκτός από κάποιες διακοπές ρεύματος που αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις υπηρεσίες δεν ανεφέρθησαν κάποια έντονα προβλήματα από την κακοκαιρία. Ωστόσο, σημειώθηκαν ορισμένα πλημμυρικά φαινόμενα στους δρόμους, όπως γενικότερα στα νησιά.

Τα πιο έντονα αλλά όχι πολύ ανησυχητικά προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας “Εύα” εντοπίστηκαν στην Πάρο, με το νερό να κατακλύζει αρκετούς δρόμους στο νησί και ιδιαίτερα στη Νάουσα η έντονη βροχόπτωση με μεγάλη διάρκεια, στάθηκε αφορμή να φουσκώσει το ποτάμι στην περιοχή. Παράλληλα, υπήρξαν αρκετές διακοπές ρεύματος για τις οποίες έσπευσαν τα κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να τις αποκαταστήσουν. Η κατάσταση στο νησί ήταν γενικότερα υπό έλεγχο με όλες τις αρμόδιες αρχές σε ετοιμότητα.

Στην Νάξο σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υπήρξαν αξιόλογα “ύψη” βροχής, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν στο νησί και σήμερα οι κάτοικοι.

Στην Άνδρο ο Δήμαρχος, Αντώνης Λοτσάρης έδωσε οδηγίες προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναφέροντας τα εξής: “Κορύφωση των φαινομένων τις απογευματινές ώρες. Περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες” ενώ γνωστοποίησε και μία φωτογραφία με το χαμηλό βαρομετρικό πάνω από την Άνδρο. Πρέπει να σημειωθεί πως διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης υπήρξαν και στην Άνδρο, χωρίς όμως να έχει αναφερθεί προς τις αρμόδιες Αρχές κάποιο σοβαρό ζήτημα.

Στη Σαντορίνη με την είδηση της άφιξης της “Εύας”, το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Θήρας ήταν από πολύ νωρίς σε εγρήγορση, καθώς τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα του Αυγούστου είχαν αφήσει πίσω τους έντονα προβλήματα με κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα. Παρόλα αυτά, η σημερινή κακοκαιρία δεν “άγγιξε” το νησί της Σαντορίνης.

Προγνωστικά καιρού για 7 Νοεμβρίου στις Κυκλάδες

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός σταδιακά θα περιοριστεί σε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη, ενώ στις Κυκλάδες ο καιρός θα βελτιωθεί. Όσο για τους ανέμους θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ετικέτες: