MTC Group

Travel.gr: Πάρος η μικρογραφία των Κυκλάδων

  • Τρίτη, 18 Απριλίου, 2023 - 13:50

Την ποικιλομορφία των ενδιαφερόντων της Πάρου παρουσιάζει το Travel.gr, ειδικό ένθετο για τα ταξίδια της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», με τίτλο : «Πάρος, η μικρογραφία των Κυκλάδων». Όπως αναφέρεται στον πρόλογο του αφιερώματος, η Πάρος είναι «αγαπημένο νησί ταξιδιωτών κάθε ηλικίας που έρχονται εδώ για να διασκεδάσουν και να κολυμπήσουν στις παραλίες του που έχουν κερδίσει πολλές φορές Γαλάζια Σημαία, αλλά των φίλων του wind και kite surf». Και προσθέτει :

«Το λιμανάκι της Νάουσας και η πολύβουη Παροικιά, με το κάστρο, τα μουσεία και το περίφημο θρησκευτικό προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής είναι τα πιο δημοφιλή σημεία της Πάρου. Στο νησί που παρήγαγε από την αρχαιότητα το περίφημο διάφανο Παριανό μάρμαρο, υπάρχουν πολλά ακόμη αξιοθέατα αλλά και σημεία για να ανακαλύψετε. Όπως η κοιλάδα των πεταλούδων, οι αρχαιολογικοί χώροι, η Μάρπησσα, οι Λεύκες, ο Πρόδρομος, οι παλιές μονές, το Δήλιο, οι Κουκουναριές. Τα αρχαία μονοπάτια προσφέρονται για trekking. Tα beach bars στις κυκλαδίτικες αμμουδιές, τα εστιατόρια και τα καφέ-μπαρ στην Παροικιά υπόσχονται απολαυστικές και κεφάτες ημέρες και νύχτες».

Η σεζόν για την Πάρο άρχισε ήδη από τον περασμένο Μάρτιο και, όπως τονίζεται και στο αφιέρωμα «η Πάρος τα έχει όλα, από το Πάσχα έως τον Οκτώβριο». Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή για τις δραστηριότητες, την πολιτιστική περιήγηση, τις παραλίες που προσφέρονται για οικογένειες, τη γαστρονομία και τα κρασιά του νησιού.

Δείτε εδώ