Άσκησαν το εκλογικό δικαίωμά τους το πρωί της Κυριακής, η Ανθή Χαλκιά, ο Τζώρτζης Μακρυωνίτης και ο Νικόλας Καΐλης

Οι υποψήφιοι βουλευτές της Σύρου στην κάλπη

Θετικά σχόλια, για τη συμμετοχή τους στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, εισέπραξαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Σύρου, Ανθή Χαλκιά με τη Νέα Δημοκρατία, Τζώρτζης Μακρυωνίτης με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και Νικόλας Καΐλης με το ΚΚΕ, οι οποίοι μετέβησαν στα εκλογικά τμήματα της Ερμούπολης, της Βάρης και της Άνω Σύρου, αντίστοιχα, το πρωί της Κυριακής, όπου και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Με ευχάριστη διάθεση όλοι, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κόσμο και να δεχθούν ευχές για τον αγώνα τους για τη Σύρο και τις Κυκλάδες.

 

Ειδικότερα, η εκλογική διαδικασία στην πρωτεύουσα του νομού κύλησε ομαλά σε όλα τα εκλογικά τμήματα, με το απαιτούμενο προσωπικό (εφορευτικές επιτροπές και δικαστικούς αντιπροσώπους) να βρισκόταν στη θέση του.

 

Για τη διεξαγωγή των εκλογών στις Κυκλάδες, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Λεονταρίτης τόνισε πως όλα κύλησαν ομαλά στο σύνολο των νησιών καθώς εγκαίρως είχαν εφοδιαστεί όλα τα εκλογικά τμήματα με το απαραίτητο εκλογικό υλικό, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της Κυριακής, το προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου βρισκόταν στα γραφεία, ώστε αν προέκυπτε πρόβλημα, να αντιμετωπιζόταν στη γέννησή του.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο κόσμος της Σύρου προσήλθε στις κάλπες για να ψηφίσει και να αναδείξει επόμενη κυβέρνηση, αλλά και τους εκπροσώπους της αρεσκείας του στη Βουλή.

 

Ανθή Χαλκιά: Μπροστά για τη νίκη

Σε αισιόδοξο τόνο, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός της, η Ανθή Χαλκιά, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή της για την παρουσία του κόσμου στις κάλπες, δήλωσε: “Ευχαριστώ που είστε εδώ κοντά μας. Νιώθω περήφανη γιατί ως Κυκλαδίτισσα βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά και ως γυναίκα. Θέλω να προτρέψω τον κόσμο, ώστε με καθαρή σκέψη και καθαρό μυαλό να κρίνει και να συγκρίνει το έργο που έχει γίνει την τελευταία τετραετία και να δώσει την ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσουν το έργο που αρχίσαμε το 2019. Πραγματικά αξίζει. Πάμε δυνατά, πάμε σταθερά, πάμε μπροστά για τη νίκη.”.

 

Τζώρτζης Μακρυωνίτης: Να συμμετέχουμε και όχι μόνο να κρίνουμε

Από την πλευρά του, ο Τζώρτης Μακρυωνίτης, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε όσους δούλεψαν για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στη Σύρο και στις Κυκλάδες, όπως και τα στελέχη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, δήλωσε τα ακόλουθα: “Είμαι αισιόδοξος. Μετά από ένα ταξίδι στο σύνολο, σχεδόν, των 24 νησιών, καθώς κατάφερα να πάω στα 20 από αυτά, είμαι πολύ αισιόδοξος. 24 νησιά δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Βέβαια τα νησιά τα έχω υπηρετήσει και τα έχω περπατήσει πάρα πολλές φορές από διάφορες αρμοδιότητες και δραστηριότητες. Ήταν ένα ακόμα υπέροχο ταξίδι, δύσκολο μεν, κουραστικό αλλά άξιζε το κόπο. Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να συμμετέχουμε στις διαδικασίες. Πρέπει να συμμετέχουμε, όχι μόνο να ψηφίζουμε, αλλά επειδή τα τελευταία χρόνια η απαξίωση του πολιτικού συστήματος έχει απομακρύνει τους πολίτες, από την συμμετοχή στα κοινά και ειδικότερα τους νέους, το μήνυμα που θέλω να πω και είναι για το καλό του τόπου, είναι η συμμετοχή. Να συμμετέχουμε και όχι απλά να κρίνουμε.”.

 

Νικόλας Καΐλης: Η οργή θα εκφραστεί στην κάλπη

Με την πεποίθηση πως ο κόσμος θα εκφράσει στην κάλπη τη δυσαρέσκειά του για όλα τα προβλήματα που βιώνει και δη οι νησιώτες, προσήλθε στην κάλπη και ο Νικόλας Καΐλης. Αμέσως μετά, ο ίδιος προέβη στην παρακάτω δήλωση. "Είμαστε αισιόδοξοι για την σημερινή ημέρα διότι θεωρούμε ότι θα εκφραστεί και στις κάλπες όλη αυτή η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια και οργή που έχει ο κόσμος για την αντιλαϊκή πολιτική όλων αυτών των χρόνων. Όλα αυτά που ζούμε κι εμείς σαν νησιώτες, τα προβλήματα με την υγεία, με τις ακτοπλοϊκές μεταφορές, τις αεροπορικές συγκοινωνίες, το ζήτημα της στέγασης, της ιδιαίτερης ακρίβειας που έχουμε εδώ στα νησιά, ζητήματα τα οποία εμείς τα συναντήσαμε στις περιοδείες που κάναμε σε όλες τις Κυκλάδες και τα οποία έχουμε αντιπαλέψει και σαν κόμμα και στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια, συνδυάζονται και με τη γενικευμένη ακρίβεια που υπάρχει, την ενεργειακή φτώχεια, την εργασιακή ανασφάλεια, ζητήματα δηλαδή της καθημερινότητας, τα οποία, για λόγους πολύ συγκεκριμένους, έμειναν δυστυχώς εκτός ατζέντας σε αυτές τις εκλογές, διότι ασχοληθήκαμε πάρα πολύ με το ποιος είναι πρόθυμος να συγκυβερνήσει και με ποιόν και όχι με το τι θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση”.

Υπογράμμισε τέλος δε, πως, “εμείς λοιπόν, από την εικόνα που έχουμε, η οργή αυτή του κόσμου θα εκφραστεί στις κάλπες καθώς και με ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων του Κομμουνιστικού κόμματος, κάτι το οποίο θεωρούμε ότι θα είναι πάρα πολύ αισιόδοξο”.