Μνημόνιο δημιουργίας σχέσεων φιλικών ανταλλαγών μεταξύ Δήμου Θήρας  και της πόλης Τσεντσόου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

  • Πέμπτη, 3 Αυγούστου, 2023 - 12:21

 Εξαμελής αντιπροσωπεία από υψηλόβαθμους εκπροσώπους του Δήμου της πόλης Τσεντσόου της Κίνας, με επικεφαλής τον τοπικό Γραμματέα του κόμματος, επισκέφθηκε τη Σαντορίνη και είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα, παρουσία, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  Γεωργίου Δαρζέντα, του Προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κ. Νικολάου Νομικού, και του Προέδρου του Σωματείου των ΤΑΧΙ κ. Γεωργίου Πελεκάνου.

 Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών σε ζητήματα σχετικά με την προστασία και διαχείριση των τουριστικών πόρων, ενόψει της πραγματοποίησης ενός σημαντικού forum  στην πόλη αυτή, το Σεπτέμβριο του 2023,   στο οποίο έχει προσκλήθηκε να συμμετέχει η Δημοτική Αρχή Θήρας.

Η πόλη  Τσεντσόου είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Χενάν της βορειοανατολικής Κίνας.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2010 έχει 8.626.505 κατοίκους και  είναι μία από τις πλέον ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις της Κίνας.

 Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή από τις δύο πλευρές, ενός μνημονίου εκδήλωσης πρόθεσης για δημιουργία σχέσεων φιλικών ανταλλαγών μεταξύ του Δήμου Θήρας και της πόλης Τσεντσόου στον τομέα της οικονομίας, του εμπορίου, της τεχνολογίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της επιστήμης, της υγείας κλπ, με στόχο την προώθηση κοινής ευημερίας και ανάπτυξης.

 

 

Ετικέτες: