Οι πολιτικές εξελίξεις που τον οδήγησαν να πάρει νωρίτερα μία ειλημμένη απόφαση

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου ο Λ. Μπάλλας

Οι εξελίξεις στην Άνδρο μετά τις εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου, είναι όπως φαίνεται ραγδαίες, αρχικά με μία αμφισβήτηση της διαδικασίας, με βίντεο να διαρρέει από αθηναϊκή ειδησεογραφική σελίδα που κατέγραφε δημοτική σύμβουλο να συνοδεύει ψηφοφόρο εντός του εκλογικού παραβάν, μέχρι και την πρόσφατη παραίτηση του, μέχρι πριν λίγες ημέρες, προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικού συμβούλου, Ελευθερίου Μπάλλα.

Έτσι, η πιο πρόσφατη εξέλιξη, είναι ότι ο επί μια 8ετία πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ελευθέριος Μπάλλας δήλωσε την παραίτηση του από σύμβουλος και πρόεδρος. Εστάλη άμεσα πρόσκληση στον επόμενο του συνδυασμού του Βασίλη Πομόνη, ο οποίος και θα τον αντικαταστήσει μέχρι 31 Δεκεμβρίου που λήγει η θητεία αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά από αυτή την εξέλιξη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί για το σύντομο αυτό διάστημα και εκλογή νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λ. Μπάλλας: "Η πολιτική πραγματικότητα που εξελίσσεται στον τόπο μας, με αναγκάζει να επισπεύσω τον χρόνο των αποφάσεων μου"

Ο Λευτέρης Μπάλλας, που βρισκόταν για πολλά χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άνδρου, έδειξε να μη μπορεί να δεχτεί τον τρόπο με τον οποίο κύλησαν οι εξελίξεις μετά τις πρόσφατες εκλογές και αποφάσισε, όπως είπε, να επισπεύσει κάποιες αποφάσεις του. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι: "Η πολιτική πραγματικότητα που εξελίσσεται στον τόπο μας, με αναγκάζει να επισπεύσω τον χρόνο των αποφάσεων μου. Νιώθω ιστορικά ήσυχος με τη συνείδησή μου γιατί στο μέτρο τον δυνατού συνέβαλλα αποφασιστικά στην θωράκιση των θεσμών και στη διατήρησή τους, ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα και ένα μεγάλο κύκλο πρωτοβουλιών με την διεύθυνση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άνδρου επί οκταετία. Είμαι πεπεισμένος ότι λειτούργησα ως αντίβαρο σε πολύ δύσκολες και τοξικές συνθήκες που επέβαλε η αντιπολίτευση του Δήμου Άνδρου και με πολιτική σκέψη άντεξα στις ασκήσεις πολιτικής ισορροπίας για το καλό τον τόπου μας."

"Το δικό μου όνειρο ωρίμασε"

Η ανακοίνωση της παραίτησής του καταλήγει με μία προσωπική σκέψη για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση λέγοντας, ότι "με βαθιά συγκίνηση και θεωρώντας σωστό να κρατήσω την αξιοπρέπεια μου και όχι τα αξιώματα μου, σας παρακαλώ να με εγκαλέσετε στη μνήμη σας το συντομότερο και να με κρίνετε με τον πιο αυστηρό τρόπο για την επί τριάντα τρία χρόνια συμμετοχή μου στη δημόσια σφαίρα. Μετά τις ανωτέρω σκέψεις μου και θεωρώντας αντιδημοκρατικό να διατηρήσω τα αξιώματα μου μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, υποβάλλω στον Δήμαρχο Άνδρου την παραίτηση μου από Δημοτικός Σύμβουλος τον Δήμου Άνδρου για την παρούσα δημοτική περίοδο και στο Δημοτικό Συμβούλιο την παραίτησή μου από το αξίωμα του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου επίσης για την παρούσα δημοτική περίοδο. Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη, την υπομονή και για τα χρόνια που ταξιδέψαμε μαζί την Άνδρο μας. Το δικό μου όνειρο ωρίμασε”.