Προσωρινή ανάδοχος με οικονομική προσφορά 136.396,28 ευρώ, η 3Κ Τεχνική Εμπορική Ανώνυμη Εταιρεία

Προχωρούν οι διαδικασίες για λειτουργία δεματοποιητή στη Μήλο

Συνεχίζονται οι διαδικασίες που έχουν στόχο την άμεση λειτουργία μονάδας δεματοποιητή αστικών στερεών αποβλήτων στη Μήλο. Συγκεκριμένα, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μήλου, εγκρίθηκαν τα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής Διενέργειας, όπως έχουν συνταχθεί, στο πλαίσιο του ανοικτού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσίας λειτουργίας μονάδας δεματοποίησης αστικών στερεών αποβλήτων Δήμου Μήλου και την ανάδειξη της εταιρείας με την επωνυμία 3Κ Τεχνική Εμπορική Ανώνυμη Εταιρεία ως προσωρινού αναδόχου, με οικονομική προσφορά 136.396,28 ευρώ.

Το αντικείμενο του έργου

Ο Δήμος Μήλου σκοπεύει στην υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών για τη λειτουργία της υφιστάμενης μονάδας δεματοποίησης αστικών στερεών απορριμμάτων (Α.Σ.Α.) Δήμου Μήλου για διάρκεια ενός έτους, από μέσα Οκτωβρίου 2023 έως και μέσα Οκτωβρίου 2024, σε χώρο του Δήμου Μήλου στη θέση Φυρλίγκος. Η συλλογή και μεταφορά των Α.Σ.Α στο χώρο δεματοποίησης, θα γίνεται με μέσα και με το προσωπικό του Δήμου.

Χώρος παροχής υπηρεσιών

Ο χώρος παροχής των υπηρεσιών είναι ο χώρος του Δήμου Μήλου στη θέση Φυρλίγκος, εντός του οποίου είναι τοποθετημένη η υφιστάμενη μονάδα δεματοποίησης αστικών στερεών απορριμμάτων (Α.Σ.Α.). Ο ανάδοχος οφείλει να προβεί στην πλήρη λειτουργία της μονάδος με σκοπό την συμπίεση των απορριμμάτων ,την περιτύλιξη με ειδικό υλικό, την δεματοποίησή τους ώστε να εξασφαλιστεί η κατάλληλη στεγανοποίησή τους και την τοποθέτηση των δεμάτων σε έκταση πλησίον των εγκαταστάσεων (χώρος προσωρινής αποθήκευσης), για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

Μ. Μικέλης: “Προχωράμε με σοβαρές υποδομές και παράλληλα προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο”

Ο δήμαρχος Μήλου, Μανώλης Μικέλης, σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη”, είχε μιλήσει για το πόσο σημαντικό, όσο και ευαίσθητο κομμάτι αποτελεί η καθαριότητα, αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονται, από τον Δήμο, μέσα στις οποίες είναι και ο δεματοποιητής, τονίζοντας ότι, “γενικά έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια σε ότι αφορά τα σκουπίδια και τα περιβαλλοντικά στην Μήλο. Στον τόπο μας, πολλές φορές δεν αναγνωρίζουμε κάποια πράγματα, αλλά το ευχάριστο είναι ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα το αναγνωρίζουν, καθώς βλέπουν τη δουλειά που γίνεται στο νησί. Όπου γίνεται κάποιο συνέδριο ανά την Ελλάδα,  μας προσκαλούν για να πούμε τι έχουμε κάνει στο νησί μας. Σε συνδυασμό και με την Περιφέρεια, και τον κύριο Χατζημάρκο, υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία, έχουμε προχωρήσει κάποια πράγματα τα οποία θα δώσουν σοβαρές και μόνιμες λύσεις. Κάτι εποχιακό και χωρίς συνέχεια, δεν πρέπει  να γίνει,  γιατί θα το συναντάμε συνεχώς μπροστά μας. Προχωράμε με κάποιες πολύ σοβαρές υποδομές και παράλληλα προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο.”

Οι προϋποθέσεις και η ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου

Ο ανάδοχος, που θα προκύψει με τη διαδικασία του διαγωνισμού, σύμφωνα με την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, θα πρέπει να διαθέτει έμπειρο και έντεχνο προσωπικό προκειμένου να επιτυγχάνεται η δεματοποίηση των απορριμμάτων σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην απόφαση χορήγησης άδειας μηχανολογικής εγκατάστασης της μονάδας η οποία αποτελεί και αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας μελέτης. Ο ανάδοχος θα πρέπει να προσκομίσει έγγραφο περί ανάθεσης σε αρμόδιο μηχανικό κατά τον νόμο της επίβλεψης της λειτουργίας και της συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού της εγκατάστασης, έγγραφο του υπεύθυνου μηχανικού περί ανάληψης κατά τον νόμο της επίβλεψης της λειτουργίας και της συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού της εγκατάστασης και παραστατικά πληρωμής ΤΣΜΕΔΕ – Αμοιβές Μηχανικού.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Επιτροπή Διενέργειας συνέταξε τo πρακτικό, περί αποσφράγισης του φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής κα αξιολόγηση αυτών και των τεχνικών προσφορών. Σύμφωνα με το εν λόγω πρακτικό, συμμετείχε στον διαγωνισμό του θέματος η εταιρεία 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και έγινε αποδεκτή η συμμετοχή της και η τεχνική προσφορά της καθώς ήταν σύμφωνες με την οικεία διακήρυξη. Ακολούθως, η Επιτροπή Διενέργειας συνέταξε τo πρακτικό, περί αποσφράγισης της οικονομικής προσφοράς. Η οικονομική προσφορά ποσού 136.396,28 ευρώ έγινε αποδεκτή και η συμμετέχουσα εταιρεία, προτείνεται να χαρακτηριστεί προσωρινός ανάδοχος της υπηρεσίας λειτουργίας μονάδας δεματοποίησης αστικών στερεών αποβλήτων Δήμου Μήλου, γιατί η προσφορά της είναι πλήρης, σύμφωνη με τους όρους της διακήρυξης και τις τεχνικές προδιαγραφές και προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή.

Οι απαραίτητες θέσεις που θα καλύψει ο ανάδοχος

Ο ανάδοχος δύναται να αναλάβει και την αδειοδοτημένη στο ίδιο γήπεδο διαδικασία μεταφόρτωσης των συλλεγόμενων ανακυκλώσιμων υλικών χωρίς επιπρόσθετη αμοιβή από πλευράς Δήμου, με συνεργασία με το ΣΕΔ που συνεργάζεται ο Δήμος στο πλαίσιο σχετικής σύμβασης που θα συναφθεί για τον σκοπό αυτό. Ο ανάδοχος οφείλει να απασχολεί τον χειριστή του δεματοποιητή ο οποίος θα εκτελεί τις σχετικές εργασίες για την δεματοποίηση των απορριμμάτων με χρήση του ειδικού μηχανήματος και θα απασχολείται καθ΄όλη τη διάρκεια της σύμβασης, τον εργάτη ο οποίος θα συνεπικουρεί στις εργασίες δεματοποίησης και περιτύλιξης ο οποίος θα απασχολείται καθ΄όλη τη διάρκεια της σύμβασης και τον χειριστή μηχανημάτων (Clark/Bobcat). 

Ο χειριστής Clark/Bobcat και μηχανήματος περιτύλιξης εκτελεί κύρια τις εργασίες περιτύλιξης των δεματοποιημένων απορριμμάτων με χρήση του ειδικού μηχανήματος, τις εργασίες μεταφοράς των συσκευασμένων δεμάτων από το μηχάνημα περιτύλιξης προς τους χώρους προσωρινής συγκέντρωσης - αποθήκευσης με χρήση του ειδικού περονοφόρου οχήματος (Clark) καθώς και τον χειρισμό του φορτωτή τύπου bobcat κατά την διάρκεια τροφοδότησης του δεματοποιητή με Α.Σ.Α. Εκτός αυτών, εκτελεί και διάφορες εργασίες γενικότερων καθηκόντων και ως χρόνος απασχόλησης του ορίζεται καθ΄όλη τη διάρκεια της σύμβασης. Τέλος ο ανάδοχος οφείλει να απασχολεί και τον τεχνικό ασφαλείας ο οποίος θα παρέχει τις υπηρεσίες του τεχνικού ασφαλείας, συντονιστή θεμάτων ασφαλείας και υγείας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.