Ανοιχτός διαγωνισμός για έργο ύψους 210.000 ευρώ

Αναβαθμίζονται οι δημόσιοι χώροι του Δήμου Άνδρου

Αλλάζουν και εκσυγχρονίζονται οι δημόσιοι χώροι που απευθύνονται στους πολίτες της Άνδρου.  Συγκεκριμένα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές, η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για τον διαγωνισμό που αφορά στον εξοπλισμό ανάπλασης πλατειών, πρασίνου, παιδικών χαρών και οργάνων άθλησης.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού, με κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής, συνολικού προϋπολογισμού ποσού 208.940 ευρώ, για τον οποίο έχει εγγραφεί σχετική πίστωση του τακτικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2023 του Δήμου Άνδρου. Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η Δευτέρα 11/12/2023. Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) Προμήθειες και Υπηρεσίες του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ.

Τι αφορά η σύμβαση

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η ανάπλαση και η διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Άνδρου, με την προμήθεια – εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού, οργάνων άθλησης εξωτερικού χώρου, στοιχείων πράσινου, οργάνων παιδικής χαράς και λοιπού εξοπλισμού. Για την εν λόγω ανάπλαση έχει ληφθεί υπόψη η κάτοψη του υπό διαμόρφωση χώρου, έκτασης 700 τ.μ. περίπου, και η ανάγκη για την δημιουργία νέων δραστηριοτήτων, για όλο το εύρος ηλικιών, και χώρων αναψυχής και πρασίνου για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής.

Προσφορές υποβάλλονται για το σύνολο των ειδών της προμήθειας. Η σύμβαση δεν υποδιαιρείται σε τμήματα δεδομένου ότι πρόκειται για ενιαίο φυσικό αντικείμενο ομοειδών αγαθών, που απαιτούν ομοιομορφία και διαλειτουργικότητα. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 208.940 ευρώ και η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 6 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Τεχνικές προδιαγραφές για το έργο

Ο εξοπλισμός οφείλει να ανταποκρίνεται πλήρως προς τους όρους των προδιαγραφών της μελέτης, θα κατασκευασθεί από υλικά άριστης ποιότητας, θα ανταποκρίνεται στη χρήση και λειτουργία για την οποία προορίζεται. Η ανάπλαση του χώρου αποσκοπεί στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής και της ψυχαγωγίας των κατοίκων του Δήμου σε ένα ασφαλές περιβάλλον με πληθώρα δραστηριοτήτων.

Ξύλινα τμήματα του εξοπλισμού

Τα ξύλινα στοιχεία θα πρέπει να είναι εµποτισµένα για αντοχή σε εξωτερικό χώρο, με κατάλληλη περιεκτικότητα σε  υγρασία. Η ξυλεία να είναι υλοτομημένη σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς. Το ξύλο θα έχει υποστεί ειδική επεξεργασία με σύγχρονες τεχνικές εμποτισμού με υλικά μη τοξικά και αβλαβή για τον χρήστη και για το φυσικό περιβάλλον. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την προστασία του ξύλου δεν θα περιέχουν αρσενικό, κάδμιο, χρώμιο ή άλλα τοξικά στοιχεία. Η επιφάνεια του ξύλου θα έχει βαφτεί με στρώσεις κατάλληλης βαφής που προστατεύουν το ξύλο από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες, τους μύκητες και τις καιρικές συνθήκες. Τα χρώματα θα είναι αβλαβή για τον άνθρωπο, μη τοξικά, φιλικά προς το περιβάλλον. Οι συνδέσεις των ξύλινων στοιχείων θα γίνονται είτε με κόλλες φιλικές στο περιβάλλον είτε με καταλλήλους κοχλίες, οι οποίοι καλύπτονται από στρογγυλεμένα πλαστικά προστατευτικά, τα οποία παρέχουν ασφάλεια, ενώ συγχρόνως αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία του εξοπλισμού. Το υλικό που χρησιμοποιείται στα στοιχεία από σύνθετο ξύλο, είναι σύνθετη εμποτισμένη αντικολλητή ξυλεία. Κατασκευάζεται με ειδική ένωση (συγκόλληση ξύλων) σε διάφορες διατομές ανάλογα με τη χρήση που προορίζεται, με χρήση μη τοξικής κόλλας.  

Τα στοιχεία από κόντρα πλακέ να είναι κατασκευασμένα από φύλλα ξυλείας πάχους έκαστο 1,5 χιλ. συγκολλημένα μεταξύ τους με υπό πίεση θερμοκόλληση χρησιμοποιώντας ρητίνες φαινολικής βάσης μη τοξικές. Είναι βαμμένα με χρώματα, ή βαφές που δεν περιέχουν μόλυβδο, χρώμιο, κάδμιο ή άλλα βαρέα μέταλλα. Τα χρώματα επίσης είναι μεγάλης αντοχής σε αντίξοες  καιρικές  συνθήκες.  Η ποιότητα του κόντρα πλακέ είναι τέτοια ώστε να μην χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία πριν τη βαφή. 

Πλαστικά, μεταλλικά στοιχεία και χρώματα

Προτιμώνται  τα  υλικά  που  έχουν  δυνατότητα  ανακύκλωσης  όπως  το  πολυαιθυλένιο  (PE)  ή  το πολυπροπυλένιο (ΡΡ), πολύ υψηλής αντοχής σε κρούση, θραύση και ρηγμάτωση καθώς και καλή αντοχή σε χημικές ουσίες, στην υπεριώδη ακτινοβολία και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Τα μεταλλικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του εξοπλισμού (βίδες, σύνδεσμοι κλπ) είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένα εν θερμώ μέταλλα, ακίνδυνα για την ασφάλεια και την υγεία. Τα υλικά και οι διατομές των συνδετικών στοιχείων προκύπτουν πάντα κατόπιν μελέτης φόρτισης. Όλες οι βίδες που εξέχουν από τον εξοπλισμό πάνω από 5 χιλ. καλύπτονται με πλαστικές τάπες.

Τα βερνίκια και τα χρώματα με τα οποία προστατεύονται τα ξύλινα ή μεταλλικά μέρη θα είναι ειδικά για τις κλιματολογικές συνθήκες υπαίθρου της χώρας μας και θα είναι απολύτως ακίνδυνα για τους χρήστες (δεν περιέχουν μόλυβδο, χρώμιο, κάδμιο, ή  άλλα βαρέα μέταλλα). 

Τεχνικές περιγραφές του υπό προμήθεια εξοπλισμού

Όλα τα  είδη  θα  είναι  κατασκευασμένα  σύμφωνα  με  τις  ισχύουσες  προδιαγραφές  ασφαλείας  της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τον σχεδιασμό, την μορφολογία και τα χρησιμοποιούμενα υλικά. Τα υλικά θα αντέχουν στην χρήση, τον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες σύμφωνα με τις προδιαγραφές κατασκευής, τοποθέτησης  και  συντήρησης  του  εργοστασίου  κατασκευής  τους  (που  θα  τα  συνοδεύει  κατά  την παράδοσή τους). Τα είδη που περιλαμβάνονται στην παρούσα μελέτη πρέπει να είναι σύμφωνα με τις ισχύουσες Τεχνικές Προδιαγραφές,  να  κατασκευάζονται  από  υλικά  άριστης  ποιότητας,  απαλλαγμένα  από  οποιοδήποτε ελάττωμα σχετικά με τον τρόπο παραγωγής τους, να είναι καινούριας κατασκευής και αχρησιμοποίητα και να ανταποκρίνονται πλήρως για την χρήση για την οποία προορίζονται.  

Οι  διαστάσεις  των  οργάνων  παιδικής  χαράς  και  των  λοιπών  ειδών  είναι  ενδεικτικές,  με  περιθώριο απόκλισης ±5% στις συνολικές διαστάσεις καθώς και ±5% στις διαστάσεις των επί μέρους στοιχείων. Αποκλίσεις στο μέγιστο ύψος πτώσης των οργάνων επιτρέπονται σε ποσοστό ± 5%, αρκεί να καλύπτεται από  τα  προσφερόμενα  δάπεδα  ασφαλείας.  Σε  περίπτωση  που  οι  αποδεκτές  αποκλίσεις  στον  χώρο ασφαλείας,  οδηγούν  σε  αύξηση  του  χώρου  ασφαλείας  σε  σχέση  με  τις  αναφερόμενες  στην  μελέτη διαστάσεις, καθώς και σε περίπτωση που οι αποδεκτές αποκλίσεις στο ύψος πτώσης των εξοπλισμών, οδηγούν  σε  αύξηση  του  ύψους  αυτού  σε  σχέση  με  το  αναγραφόμενο  στη  μελέτη,  ο  ανάδοχος  θα υποχρεούται σε αντίστοιχη αύξηση στην ποσότητα των δαπέδων ασφαλείας, και την αντίστοιχη αύξηση του πάχους του προσφερόμενου ελαστικού δαπέδου, ώστε οι επιφάνειες απορρόφησης κραδασμών να πληρούν τις απαιτήσεις του ύψους πτώσης των εξοπλισμών χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση προς τον Δήμο. Για τον σκοπό αυτό, οι συμμετέχοντες οικονομικοί φορείς θα καταθέσουν σχετική δεσμευτική υπεύθυνη δήλωση.

Ετικέτες: