Πάρος: Άμεση απάντηση Μπιζά στην πρόσκληση Κωβαίου

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση του νεοκλεγέντα δημάρχου Πάρου, Κώστα Μπιζά, στην πρόσκληση του απερχόμενου δημάρχου, Μάρκου Κωβαίου, που αφορούσε θέματα τα οποία είναι "φλέγοντα" για το νησί και κυρίως αυτό της καθαριότητας. Ο κ. Μπιζάς, μεταξύ άλλων είπε πως "όταν αναλάβουμε την διοίκηση του Δήμου Πάρου (από 1.1.2024) θα συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας καθώς και για την υλοποίηση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων απέναντι στους πολίτες του νησιού μας"

Η αρχική επιστολή Κωβαίου

Σε γενικές γραμμές η αρχική επιστολή του Μάρκου Κωβαίου, καλούσε τον κ. Μπιζά για συνεργασία ενόψει της νέας χρονιάς για το καλό του τόπου, σε σημαντικά ζητήματα όπως αυτό της καθαριότητας. Παράλληλα, ζητούσε από το νέο δήμαρχο την πρότασή του σχετικά με τη διαχείριση του νευραλγικού αυτού τομέα, καθώς όπως τόνιζε: "Με δεδομένο ότι κατά το παρελθόν είχατε εκφράσει τις αμφιβολίες και εν τέλει τη διαφωνία σας ως προς τη διαδικασία και τα αποτελέσματα της παραπάνω πολιτικής, ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας, θα θέλαμε το συντομότερο δυνατό την πρότασή σας για τη διαχείριση του σοβαρού αυτού ζητήματος."

Η απάντηση του Κώστα Μπιζά

Αναλυτικά η απάντηση που έδωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς, στην επιστολή του Μάρκου Κωβαίου αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Κωβαίε, σε συνέχεια της επιστολής σας με α.π. 19985-01/12/23, λάβαμε από την Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού – Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής καθώς και από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, τις παρακάτω μελέτες:

  • Μελέτη παροχής υπηρεσιών για την καθαριότητα δημοτικόν κτηρίων κλπ., Π/υ 247.293,20  ευρώ
  • Μελέτη παροχής υπηρεσιών για την αποκομιδή απορριμάτων κλπ, π/υ 205.685 ευρώ
  • Μελέτη παροχής υπηρεσιών για τον θρυμματισμό σύμμεικτων κλπ, π/ υ 36.456 ευρώ (*δεν συμφωνούμε με την μεταφορά απορριμμάτων πάσης φύσεως στην θέση Ζευλάκι της Παροικιάς Πάρου – θα πρέπει να βρεθεί άλλη τοποθεσία).
  • Μελέτη παροχής υπηρεσιών για συντήρηση – κλαδονομή κλπ., Π/υ 88.412 ευρώ
  • Προμήθεια στεφανιών, π/υ 576,30 ευρώ
  • Παροχής υπηρεσιών για την χρήση γερανοφόρου – καλαθοφόρου, π/υ 8.946,60 ευρώ (* θέλουμε να συμπεριληφθεί και εργάτης εναερίτης στην σχετική υπηρεσία).
  • Μελέτη παροχής υπηρεσιών για την επισκευή – συντήρηση αλυσοπρίονων κλπ., Π/υ 3.043,58 ευρώ
  • Προμήθεια υλικών οριοθέτησης προστατευόμενων περιοχών, π/υ 7.464,80 ευρώ
  • Μελέτη παροχής υπηρεσιών για κλάδεμα επικίνδυνων δένδρων, π/υ 5.000 ευρώ
  • Μελέτη παροχής υπηρεσιών για εκκένωση βόθρων, π/υ 8.148,00 ευρώ
  • Μελέτη παροχής υπηρεσιών για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκίνητων, π/υ 1.488  ευρώ
  • Μελέτη παροχής υπηρεσιών για την ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών, π/υ 173.600 ευρώ
  • Μελέτη παροχής υπηρεσιών για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων ετών 2023-2026, π/υ 107.528,40 ευρώ
  • Καθαρισμός – αποψίλωση ρείθρων και χαντακιών οδικού δικτύου για πολίτικη προστασία, π/υ 25.000 ευρώ

Έχουμε επισημάνει ορισμένα θέματα που έχουν να κάνουν με το χρονικό διάστημα των εργολαβιών π.χ. για την 2η μελέτη που αφορά την αποκομιδή απορριμμάτων από τους οικισμούς Παροικίας και Νάουσας κρίνουμε αναγκαίο να επεκταθεί σε 4 μήνες αντί 3 μήνες που προβλέπει η μελέτη και συγχρόνως για την αποκομιδή απορριμμάτων από τις παραλίες  να επεκταθεί σε 4,5 μήνες αντί 3,5 μήνες που προβλέπει η μελέτη.

Σε κάθε περίπτωση επειδή ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχουν οι σχετικοί πόροι για την χρονική επέκταση της σχετικής εργολαβίας καθώς και για άλλες δράσεις και ενέργειες που επιθυμούμε να υλοποιήσουμε και προκειμένου να μπορέσουν οι υπηρεσίες του Δήμου να προετοιμάσουν τις σχετικές διαδικασίες, σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν συζήτησης με τους συνεργάτες μας, επιθυμούμε την έγκαιρη λήψη των ανάλογων αποφάσεων από την Οικονομική  Επιτροπή που έχουν να κάνουν με τον πολύ σημαντικό τομέα της καθαριότητας. Όταν αναλάβουμε την διοίκηση του Δήμου Πάρου (από 1.1.2024) θα συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας καθώς και για την υλοποίηση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων απέναντι στους πολίτες του νησιού μας».