Παραίτηση Αντιδημάρχου Οικονομικών Γ. Παπαμανώλη

  • Δευτέρα, 31 Ιουλίου, 2017 - 20:26

Ανακατατάξεις στην διοικητική ομάδα του Δήμου επέφερε η απόφαση του αντιδημάρχου Οικονομικών να αιτηθεί την μη παραμονή του στην αντιδημαρχία.

Καθώς εκ μέρους του Δημάρχου και της δημοτικής ομάδας κρίθηκε απαραίτητη η αξιοποίηση του σε άλλη θέση ευθύνης, ο κ. Παπαμανώλης θα προταθεί να αναλάβει την θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΣ, με την τελική απόφαση να την λαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η εν λόγω εξέλιξη δρομολόγησε κάποιες περιορισμένες ανακατατάξεις στις θέσεις ευθύνης του Δήμου και έτσι ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Αλέξης Αθανασίου, θα αναλάβει την αντιδημαρχία Οικονομικών, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Δομένικος Σαγκινέτος, θα αναλάβει την θέση του κ. Αθανασίου.

«Είναι προσωπική απόφαση από την κόπωση που προήλθε από τον χρόνο ενασχόλησης. Την επιλογή του προσώπου για την θέση του αντιδημάρχου την άφησα στην κρίση του Δημάρχου. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που μου πρότεινε αυτή την τοποθέτηση, γιατί θα μπορούσε να μην τοποθετήσει πουθενά. Ουσιαστικά ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου. Η ΔΕΥΑΣ είναι το μεγαλύτερο νομικό πρόσωπο του Δήμου και από την θέση αυτή, με φρέσκια διάθεση, θα εργαστώ όπως από την αρχή της θητείας, ως στρατιώτης της παράταξης για την Σύρο που αξίζουμε», δήλωσε στην Κοινή Γνώμη ο Γιώργος Παπαμανώλης.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής

"Ορισμός αιρετών προσώπων σε θέσεις ευθύνης"

Στο πλαίσιο της αποδοτικότερης λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και των Νομικών Προσώπων του, ανακοινώνεται ο ορισμός/πρόταση αιρετών προσώπων στις κάτωθι θέσεις ευθύνης:

  • Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Αθανασίου (απόφαση Δημάρχου).

  • Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δομένικος Σαγκινέτος (απόφαση Δημάρχου).

  • Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σύρου (ΔΕΥΑΣ), ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Παπαμανώλης (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου).

Ο ορισμός των παραπάνω αιρετών προσώπων στις θέσεις ευθύνης τους, θα πραγματοποιηθεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών, με την λήψη των σχετικών αποφάσεων, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Τις κατά τόπον αρμοδιότητες για την Δημοτική Ενότητα Ερμούπολης, θα ασκεί ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεώργιος Μαραγκός.