Αισιοδοξία και ικανοποίηση του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Σύρου για το έργο που αναπτύσσεται προς όφελος της πρωτεύουσας των Κυκλάδων

Οι στόχοι γίνονται πράξεις

Αναγνωρίζεται από κάθε πλευρά το έργο που υλοποιούν από κοινού, υπάλληλοι και πολιτικό προσωπικό

Μία “γροθιά” παραμένουν και το νέο έτος πολιτικό προσωπικό και υπάλληλοι του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, συνεχίζοντας να αναπτύσσουν το σημαντικό έργο τους προς όφελος της Σύρου και τριών ακόμη νησιών των Κυκλάδων, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε, αλλά και δεσμεύθηκε εκ νέου, ο πρόεδρος του ΔΣ, Δημήτρης Κοσμάς κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής παρουσία του συνόλου των υπαλλήλων του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, καθώς επίσης, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, της δημοτικής ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Λιμεναρχείου Σύρου, ο κ. Κοσμάς προχώρησε σε έναν εξαιρετικά συνοπτικό απολογισμό των έργων που προωθήθηκαν αλλά και προωθούνται στα τέσσερα νησιά αρμοδιότητάς του την τρέχουσα θητεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αξία της συνεργασίας μεταξύ της πολιτικής διοίκησης και των υπαλλήλων, που όπως κατηγορηματικά υποστήριξε συμπορεύονται για την πρόοδο της Σύρου και των άλλων νησιών.

Δεν καρπώνεται έργο, αναγνωρίζει τη δουλειά των υπαλλήλων

Αποδεικνύοντας πως αποτελεί εξαίρεση αυτοδιοικητικής παρουσίας στο νησί, ο Δημήτρης Κοσμάς επιβεβαιώνοντας τον σεβασμό του προς το σύνολο των υπαλλήλων του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, προτού απευθύνει το μήνυμά του, κάλεσε δίπλα του, τόσο τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Ζερβό, όσο και τον προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας, κ. Πολίτη ώστε από κοινού να καλωσορίσουν το νέο έτος και να σημάνουν τη συνέχιση των συστηματικών προσπαθειών τους για μία ακόμη καρποφόρα χρονιά.

“Το Λιμενικό Ταμείο Σύρου είναι ένας χώρος που κυριολεκτικά δημιουργεί” δήλωσε με περηφάνια και συγκίνηση ο πρόεδρος, έχοντας αποδείξει στην πράξη τα λεγόμενά του, τονίζοντας παράλληλα πως, “Σε αυτήν τη δημιουργία έχουμε πολλούς που συμμετέχουν”.

“Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Λιμενικό Ταμείο και τους δύο προϊσταμένους στην Οικονομική και την Τεχνική Υπηρεσία” συμπλήρωσε ο ίδιος, αναγνωρίζοντας δημοσίως τον καθημερινό αγώνα τους ώστε να φέρουν εις πέρας μία ευθυνοφόρα ατζέντα υποχρεώσεων και στόχων, το περιεχόμενο της οποίας αφορά στην αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της Σύρου, της Σερίφου, της Κέας και της Κύθνου.

Ο Δημήτρης Κοσμάς προτού ευχαριστήσει και τα μέλη του ΔΣ που τον πλαισιώνουν στη δουλειά του στο Λιμενικό Ταμείο Σύρου, θέλησε να εκφράσει την ικανοποίησή του για τη συνεργασία του με κάθε πλευρά που συμβάλλει στην εξασφάλιση πόρων για υλοποίηση έργων, αλλά και στην εύρυθμη – στο μέτρο του δυνατού – λειτουργία του παραλιακού μετώπου της πόλης, ευχόμενος τέλος, αυτή η εποικοδομητική πορεία να έχει σπουδαίο αποτέλεσμα και προσεχώς.

Αναβάθμιση των υποδομών της Σύρου και τριών ακόμη νησιών

Αμέσως μετά το μήνυμά του, εκπρόσωποι του Α΄ και Β΄ Βαθμού της Αυτοδιοίκησης προχώρησαν στους δικούς τους χαιρετισμούς αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο που παράγει το Λιμενικό Ταμείο Σύρου. Μεταξύ αυτών, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός που τόνισε ιδιαιτέρως την προσπάθεια υλοποίησης του έργου στη ΜΕΤΚΑ αλλά και μετακόμισης του εμπορικού λιμένα στην Ερμούπολη, αναφερόμενος όμως παράλληλα και στις παρεμβάσεις της παραλιακής ζώνης του Φοίνικα ως έργο ενδεικτικό της μέριμνας που έχει για όλο το νησί η σημερινή διοίκηση του Ταμείου. Με θετικά λόγια για την πορεία του Λιμενικού Ταμείου Σύρου τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλος Χρυσαφίδης, καθώς όμως και ο περιφερειακός σύμβουλος, Μάκης Δαδάος, όπως τέλος και ο Λιμενάρχης Σύρου, Ιάκωβος Γκύζης, που συνοδευόταν από τον Υπολιμενάρχη, Γιάννη Βαμβακούση.

Εκτός των προσώπων που αναφέρθηκαν παραπάνω, ξεχωριστή τοποθέτηση πραγματοποίησε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, Φραγκίσκος Βακόνδιος, που επικεντρώθηκε στην αγαστή συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, δεσμευόμενος πως οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών της Σύρου αποτελούν πρώτιστο σκοπό και μονόδρομο για τη Δημοτική Αρχή.