Παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελλάδος τα εγκαίνια της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων

Έφτασε στη Σύρο ο Αλέξης Τσίπρας

Συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο με εκπροσώπους φορέων, Αυτοδιοίκησης και του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου
  • Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 2018 - 11:45

Τελέστηκαν τα εγκαίνια του μεγάλου έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών, από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από το πρωί βρίσκεται στη Σύρο.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο της Σύρου, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού και αμέσως μετέβησαν στο Δημαρχείο, όπου και πραγματοποιήθηκε ολιγόωρη συνάντηση με τον Δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό και στη συνέχεια προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους των φορέων του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών, στο γραφείο Δημάρχου, αφού εκφράστηκε εκ μέρους του κ. Μαραγκού η ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης, τέθηκαν εν συντομία και τα μεγάλα ανοιχτά θέματα που αφορούν στη Σύρο και σχετίζονται τόσο με το μέλλον του Νεωρίου όσο και με την αξιοποίηση του στρατοπέδου, αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική της πρωτεόυσας των Κυκλάδων.

Ο Πρωθυπουργός, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του στο νησί, σημείωσε με νόημα ότι μπορεί τουριστικά να σημειώσει νέα ρεκόρ φέτος η χώρα, όμως οι Κυκλάδες δεν είναι μόνο τουρισμός, αλλά θα πρέπει να επισημανθούν οι τομείς γενικότερης ανάπτυξης και προόδου του τόπου.

Παρόντες στη συνάντηση στο γραφείο Δημάρχου και οι δύο υπουργοί, που συνόδευαν τον Αλέξη Τσίπρα, Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης και Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Αμέσως μετά από το πέρας της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός μετέβη στις εγκαταστάσεις του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης στην ευρύτερη περιοχή των Λαζαρέττων, όπου και τελέσθηκαν τα εγκαίνια του άκρως σημαντικού έργου για το νησιώτικο χώρο των Κυκλάδων και τη χώρα γενικότερα, ενώ ακολούθησε ξενάγηση του ίδιου στους νέους χώρους.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων έδωσαν το "παρών" και στελέχη του ΑΔΜΗΕ, όπως επίσης παρόντες ήταν και οι βουλευτές του νομού Κυκλάδων ενώ κατόπιν του χαιρετισμού και της ομιλίας του κ. Σταθάκη, ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός του έργου της διασύνδεσης, έκανε αναφορά στα θέματα της δημιουργίας της βάσης αεροδιακομιδής του ΕΚΑΒ, στο θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, καθώς επίσης στο έργο της επέκτασης του αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου Σύρου, όπως τέλος και στην υπόθεση του Νεωρίου. 

Ο κ. Τσίπρας έκλεισε την τοποθέτησή του ανανεώνοντας το ραντεβού του με τους Κυκλαδίτες και τους Συριανούς - κατά πάσα πιθανότητα - στα εγκαίνια της επαναλειτουργίας του Νεωρίου εντός των επόμενων το πολύ τεσσάρων μηνών, όπως και στο περιφερειακό συνέδριο μετά το Πάσχα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ.