Δήμος Σύρου - Ερμούπολης

Συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας Σύρου

  • Πέμπτη, 3 Μαΐου, 2018 - 14:46

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου – 31 Οκτωβρίου), πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Πέμπτης 3 Μαΐου 2018, συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με αντικείμενο τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση κινδύνων από πυρκαγιές.

Στη συνεδρίαση προέδρευε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Αντιδήμαρχος κ. Μάριος Βουτσίνος, και συμμετείχαν παράγοντες των συναρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διοικητές και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων.

Λόγω της φετινής έντονης ανομβρίας και της εμφάνισης πυρκαγιών πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, επισημάνθηκε η ανάγκη διαρκούς ετοιμότητας, πρόληψης και σωστής προετοιμασίας και συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων. Από πλευράς Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, έχει συγκροτηθεί εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης, η οποία έλαβε την απαραίτητη εκπαίδευση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα διανεμηθεί στα μέλη της ο κατάλληλος ατομικός εξοπλισμός, προκειμένου να μπορέσουν να συνδράμουν σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες συντήρησης τόσο στα υδροφόρα οχήματα όσο και στον υπόλοιπο αντιπυρικό εξοπλισμό του Δήμου μας, ενώ παράλληλα προστέθηκαν αρκετές πυροσβεστικές φωλιές σε διάφορα σημεία του νησιού και εντός του καλοκαιριού αναμένεται να τοποθετηθούν ακόμη περισσότερες. Ακόμη, ο καθαρισμός της παρόδιας βλάστησης κατά μήκος του δημοτικού οδικού δικτύου, καθώς και ο καθαρισμός δημοτικών αλσυλλίων, κοινόχρηστων χώρων και οικοπέδων θα ξεκινήσει από τις 15 Μαΐου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, για ευνόητους λόγους πυροπροστασίας.

Σας ενημερώνουμε ότι, βάσει νόμου, απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή καύσης από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου και παρακαλούμε τους δημότες, κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας να τηρούν τις προβλεπόμενες πυροσβεστικές διατάξεις.