Ανακοίνωση Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για τις δηλώσεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θετικές εξελίξεις στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σύρου

  • Τετάρτη, 6 Ιουνίου, 2018 - 12:53

Με μεγάλη ικανοποίηση, ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης χαιρετίζει τις δηλώσεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, κατά το 15ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Σύρο, σύμφωνα με τις οποίες η Σύρος αποκτά ακτοπλοϊκή σύνδεση, για τη θερινή περίοδο, με τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τη Ραφήνα, τις Σποράδες, τη Σαντορίνη και την Παροναξία, με τη δρομολόγηση  δύο ταχυπλόων και ενός συμβατικού πλοίου.

Η θετική αυτή εξέλιξη, η οποία έρχεται ως επιστέγασμα των συνεχών και έντονων πιέσεων της Δημοτικής Αρχής, αλλά και των σχετικών διαβουλεύσεων και επαφών του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όλο το προηγούμενο διάστημα, ανοίγει νέες προοπτικές στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη, τόσο της Σύρου όσο και των υπόλοιπων  νησιών μας, καθώς ένα αίτημα πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα, με τη σύνδεση της Ελλάδας από Βορρά ως Νότο. Παράλληλα, η Πρωτεύουσα των Κυκλάδων και έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Σύρος, αποκτά σύνδεση με τη Ραφήνα, το σύμπλεγμα Παροναξίας και Σαντορίνης, αλλά και με την Κρήτη, με ταχύπλοη σύνδεση καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, δια στόματος του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, ευχαριστούμε θερμά την  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, καθώς αποκατέστησε, έστω και την ύστατη ώρα, τη θέση της Σύρου στον ακτοπλοϊκό χάρτη του Αιγαίου, εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες ακτοπλοϊκής πρόσβασης, τόσο των νησιωτών όσο και των επισκεπτών με την Πρωτεύουσα των Κυκλάδων.