Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για τη συνάντηση στα Λύκεια της Σύρου με θέμα τη μεταφορά μαθητών

  • Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, 2018 - 15:59

Στη δεύτερη ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Κωνσταντίνος Τουλούπης» του συγκροτήματος των Λυκείων της Σύρου, με θέμα την επίλυση του σοβαρού ζητήματος που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με τη δωρεάν μεταφορά μαθητών, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Μετά το περάς της συνάντησης, ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε τα εξής: «Συγχαίρω τα προεδρεία των δύο Δεκαπενταμελών Συμβουλίων, καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων της Σύρου για την ώριμη συμπεριφορά τους, καθώς και για την ειλικρινή διάθεση τους να συμβάλλουν στον διάλογο που έχει ξεκινήσει για το θέμα της μεταφοράς μαθητών, το οποίο διαχρονικά απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα του συνόλου σχεδόν των νησιών.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά πολύπλοκο ζήτημα, η νόμιμη και οριστική επίλυση του οποίου εξαρτάται από την πολιτική βούληση του κεντρικού κράτους να προσαρμόσει το ισχύον νομικό πλαίσιο στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη νησιωτική Ελλάδα.

Η Περιφερειακή Αρχή, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα του θέματος και τα προβλήματα που δημιουργούνται με την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, με αποφάσεις που έλαβε ήδη από το 2015 (151/2015 και 247/2016) ζητούσε από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών να λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών οικισμών και να προβεί σε τροποποίηση της αριθμ. 24001/2013 ΚΥΑ, ούτως ώστε οι μαθητές των νησιών να έχουν ασφαλή, απρόσκοπτη και καθ’ ολοκληρίαν μετακίνηση από και προς τις σχολικές τους μονάδες χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς.

Έκτοτε και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Η Περιφερειακή Αρχή δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος της μαθητικής κοινότητας. Στο πλαίσιο αυτό, θα επιδιώξει συναντήσεις με τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς στην κατεύθυνση εξεύρεσης οριστικής λύσης του ζητήματος».