Με “όπλο” τη μελέτη στατικής ενίσχυσης ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης θα ζητήσει χρηματοδότηση από τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ

Διεκδικείται “τρίποντο” για την Α΄ Κλειστή Αίθουσα

Ενημέρωση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Φρ. Βακόνδιου και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου, Γουλιέλμου Πρίντεζη

Πρόταση για διεκδίκηση χρηματοδότησης για την Α΄ Κλειστή Αίθουσα (μπάσκετ) του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης θα καταθέσει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να επιχειρήσει την υλοποίηση των σοβαρών επεμβάσεων που προσδιορίζει η μελέτη στατικής ενίσχυσης του αθλητικού χώρου, την οποία κι έχει παραλάβει ο Δήμος προ λίγων μηνών.

Η πρόσκληση που άνοιξε από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και αναρτήθηκε μόλις χθες στην ιστοσελίδα της “Διαύγεια” παρέχει τη δυνατότητα στους Δήμους πανελλαδικά να κατοχυρώσουν χρηματοδοτήσεις προκειμένου να “σώσουν” τις αθλητικές εγκαταστάσεις τους, με κύριο σκοπό βέβαια τη στήριξη της αθλητικής κοινότητας και των αναγκών της νεολαίας.

Σε συνέχεια της γνωστοποίησης – προ τριών μηνών – της παραλαβής της προαναφερθείσας μελέτης, για την εκπόνηση της οποίας συνέδραμαν από κοινού και οι δύο Βαθμοί της Αυτοδιοίκησης, προχώρησαν σε νεότερη ενημέρωση, τόσο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκος Βακόνδιος, όσο και ο εντεταλμένος Αθλητισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, Γουλιέλμος Πρίντεζης.

Και οι δύο αιρετοί εστίασαν στα άμεσα βήματα της Δημοτικής Αρχής για την Α΄ Κλειστή Αίθουσα με φόντο τη δυνατότητα διεκδίκησης ποσού έως 600.000 ευρώ, δεδομένου ότι το αρμόδιο Υπουργείο με αυτήν την πρόσκληση παρέχει για όλη την Ελλάδα ποσό ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως, σε δημόσιες δηλώσεις τους κατά το πρόσφατο παρελθόν, τόσο ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, όσο και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης είχαν κάνει λόγο για απόφαση ουσιαστικής στήριξης των Δήμων μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων, με σκοπό να δοθεί “νέα πνοή” σε γηρασμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μετά τη μελέτη, “χτυπούν” χρηματοδότηση. Σε επόμενο ΔΣ η σχετική απόφαση

Πρώτος ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκος Βακόνδιος θέλησε να ενημερώσει για την εξέλιξη της ανάρτησης της πρόσκλησης στην οποία θα ανταποκριθεί ο Δήμος, ώστε να καταφέρει να επιτύχει την υλοποίηση σημαντικών επεμβάσεων στην ιδιαιτέρως προβληματική – σήμερα – Κλειστή Αίθουσα Α΄.

“Σήμερα αναρτήθηκε στο Διαύγεια η πρόσκληση για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Πρόκειται για μία πρόταση 50 εκατομμυρίων ευρώ ευρώ ανά την Ελλάδα και για κάθε δικαιούχο είναι ποσόν 600.000 ευρώ” ανέφερε αρχικά ο κ. Βακόνδιος στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, επισημαίνοντας μάλιστα πως, “Η συγκεκριμένη πρόταση θα έρθει το επόμενο διάστημα (σσ. στο ΔΣ)”.

Σύμφωνα με όσα κατηγορηματικά υποστήριξε, “Σαν Δήμος είμαστε έτοιμοι κι έχουμε παραλάβει τη μελέτη γηπέδου του μπάσκετ που είναι στις 550.000 ευρώ. Θα συμπληρωθούν και ό,τι άλλες επισκευές μπορούν να γίνουν και δύνανται να συμπεριληφθούν στη συγκεκριμένη πρόσκληση και σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα έρθει η πρόταση από πλευράς Δήμου προς έγκριση”. Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση, ο ίδιος τόνισε πως, “Η προθεσμία είναι μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2020”.

Ήδη σε επαφές με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Επίσκεψη του κ. Συναδινού στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Σύρου

Σε παρόμοιο αισιόδοξο τόνο μίλησε και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού στη Σύρο, Γουλιέλμος Πρίντεζης.

Ο ίδιος επανέλαβε πως ο Δήμος θα διεκδικήσει την πολυπόθητη χρηματοδότηση, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως έχουν αναπτυχθεί επαφές με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εδώ και καιρό για το ζήτημα της Κλειστής Αίθουσας Α΄.

“Σχετικά με τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ, να πω ότι έχουμε έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Αθλητισμού. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν εδώ και ο κ. Ιούλιος Συναδινός κι επισκεφθήκαμε όλους τους αθλητικούς χώρους του νησιού μας και τα τέσσερα γήπεδα, τα οποία είναι ενεργά” ανέφερε ο κ. Πρίντεζης, υπενθυμίζοντας και την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με αφορμή τα εγκαίνια του γηπέδου Ερμούπολης.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση βέβαια, όπως είδατε οι περισσότεροι να εγκαινιάσουμε το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ερμούπολης” σημείωσε, ενώ σχολίασε πως άμεσα θα ξεκινήσει το έργο και για το στάδιο των Πευκακίων.

“Για τα Πευκάκια περιμένουμε την υπογραφή και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την ανάθεση του έργου” και όπως πρόσθεσε, “φυσικά τώρα μπαίνει στον δρόμο και η Α΄ Κλειστή Αίθουσα για την οποία έχει γίνει πάρα πολύς λόγος τα τελευταία χρόνια”.

Ο ίδιος σε ιδιαιτέρως αισιόδοξο ύφος, ανέφερε ότι, “Είμαστε στην ευχάριστη θέση μόλις σε μία πενταετία να ολοκληρωθούν σχεδόν τρεις αθλητικές εγκαταστάσεις που ήταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε άθλια κατάσταση” και όπως υπογράμμισε τέλος, “Ευελπιστούμε με την Τεχνική Υπηρεσία μιας και είναι έτοιμος ο φάκελος και ήδη έχουμε μιλήσει με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και μάλλον την επόμενη εβδομάδα θα μας δεχθούν επάνω (σσ. Αθήνα) σε ραντεβού με ένα και μοναδικό θέμα την Α΄ Κλειστή Αίθουσα του μπάσκετ, να προχωρήσουμε”. Ο κ. Πρίντεζης έκλεισε την ενημέρωσή του, λέγοντας τέλος, πως, “Έχουμε μία καθ΄ όλα ώριμη μελέτη για να διεκδικήσουμε να μπούμε μέσα στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”.