Συνάντηση του συνδυασμού "Πρώτα η Σύρος" με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών

  • Δευτέρα, 1 Απριλίου, 2019 - 00:37

Η ανησυχία για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα της ασθένειας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε η υποψήφια δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης  κα. Μαρία Καζαντζάκη, με  την πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Φίλων Κυκλάδων κα. Θεοδώρα Χαλκιά και με μέλη του ΔΣ.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου, βρέθηκαν επίσης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Πρώτα η Σύρος» κκ  Ευαγγελία Ζαχάρη, Κυριακή Μαυρή και Νίκος Μπορμπαντωνάκης.

Τα μέλη του συνδυασμού μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δράσεις, αλλά και τις εκδηλώσεις του συλλόγου καρκινοπαθών. Ανησυχητικό, βέβαια, αποτελεί το γεγονός πως τον τελευταίο χρόνο, όπως τονίζουν, έχει σχεδόν διπλασιαστεί ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από την ασθένεια.

Η κα. Χαλκιά, μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα πως σύντομα και με την κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων του νησιού μας, θα καταφέρουν να ξεκινήσουν  οι διαδικασίες, προκειμένου να δημιουργηθεί ογκολογικό τμήμα στο νοσοκομείο της Σύρου.

Από την πλευρά της, η κα. Μαρία Καζαντζάκη τόνισε την ανάγκη η δημοτική αρχή να δείξει ένα  ανθρωποκεντρικό πρόσωπο και να συμβάλει ουσιαστικά σε δράσεις, οι οποίες  θα αφορούν την πρόληψη και την ενημέρωση των δημοτών.

Η επικεφαλής, αλλά και τα μέλη του συνδυασμού “Πρώτα η Σύρος”, αφού ευχαρίστησαν τα μέλη του συλλόγου καρκινοπαθών για την φιλοξενία, αλλά και την πλήρη ενημέρωση, δεσμεύτηκαν πως από εδώ και στο εξής θα σταθούν αρωγοί στο σημαντικό έργο που επιτελούν στο νησί μας.