Σύρος

Κανένα μέτρο για τη στάθμευση στο Νησάκι

Εξ αφορμής της μέριμνας που δείχνει το Λιμενικό Ταμείο Σύρου στις περιοχές ευθύνης του, στις οποίες ανήκει και το Νησάκι, ανακύπτει εύλογα ο προβληματισμός και η απορία γιατί ως σήμερα (26/6) δεν έχει εφαρμοστεί μέτρο ελεγχόμενης στάθμευσης, παρά την αυξημένη – ήδη – κυκλοφορία στην πόλη, όπως γινόταν μέχρι και πέρυσι, σε ετήσια βάση.

Υπενθυμίζεται πως ως και το καλοκαίρι του 2018 ο χώρος στάθμευσης στο Νησάκι έκλεινε τα ξημερώματα και άνοιγε για τους οδηγούς μετά τις δέκα το πρωί, ώστε το parking να είναι πρωτίστως στη διάθεση των επισκεπτών για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους από και προς το κέντρο και να αποτρέπεται η στάθμευση στους επιχειρηματίες και τους εμπόρους που ούτως ή άλλως διεκδικούν επισκεψιμότητα στα καταστήματά τους.

Δεδομένου ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ο Ιούνιος και ως το 2018 κάθε αντίστοιχη περίοδο στο παρελθόν, είχε ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου, ρωτήθηκε σχετικά με τη στάση του Λιμενικού Ταμείου ο πρόεδρός του Δημήτρης Κοσμάς.

“Αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε της γνώμης να γίνει ξανά αυτό το μέτρο” δήλωσε αρχικά, ισχυριζόμενος πως δεν έφερε το ποθητό αποτέλεσμα. “Θα πω το εξής. Ότι καθημερινά δεν τηρούταν το μέτρο. Έμπαιναν οχήματα και δεν υπήρχε το αποτέλεσμα που επιδιώκαμε” ανέφερε σχετικά με τα προηγούμενα καλοκαίρια, επαναλαμβάνοντας μάλιστα πως, “Τουλάχιστον για αρχή δεν θα πάρουμε κάποιο μέτρο, ως προς την κίνηση στο Νησάκι. Θα το δούμε στην πορεία. Θέλω να πω ότι το πως θα λειτουργήσει ένα μέτρο συνδέεται άμεσα με το κατά πόσον το σέβεται ο πολίτης”.

Ερωτηθείς αν έχει έρθει σε επαφή με τον Εμπορικό Σύλλογο Σύρου για τη μη εφαρμογή του μέτρου, ο ίδιος γνωστοποίησε πως κάτι τέτοιο ως σήμερα, δεν έχει γίνει, επιβεβαιώνοντας πως είναι μία απόφαση αυστηρά προσωπική.

“Με τον Εμπορικό Σύλλογο δεν το έχουμε συζητήσει” δήλωσε ο Δημήτρης Κοσμάς, λέγοντας πως, “Αυτή τη στιγμή είναι αυτή η σκέψη μας”, δηλαδή να μην υπάρξει περιορισμός στην είσοδο των οχημάτων τις πρωινές ώρες.

Ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προκύψει αλλαγή αυτής της απόφασης, λέγοντας πως, “Μέχρι το Σαββατοκύριακο θα έρθουμε σε μία επαφή και με τους ίδιους και θα παρθεί η τελική απόφαση. Εάν τους εξυπηρετεί αυτό το μέτρο, δεν θα έχω καμία αντίρρηση να επανέλθει”.

Κληθείς να τοποθετηθεί απέναντι στον σχολιασμό που δέχεται κατά κόρον η απερχόμενη Δημοτική Αρχή και τα μέλη της, πως, δηλαδή, έχουν αφήσει το νησί στο έλεός του, αφού οι δημότες εξέλεξαν νέο Δήμαρχο και νέα Δημοτική Αρχή, ο κ. Κοσμάς υπήρξε λακωνικός.

“Όχι. Αυτό δεν ισχύει γενικότερα και θα πω για εμάς” σχολίασε σχετικά, εστιάζοντας στα θέματα του Λιμενικού Ταμείου και τη στάση της διοίκησης για την οποία υποστήριξε τα παρακάτω. “Συγκεκριμένα, αύριο (σσ. σήμερα) θα αντικατασταθούν όλα τα κολωνάκια για να φύγει όλη αυτή η βρωμιά από το Νησάκι. Επίσης, θα υπάρχει φωτισμός. Ακόμη συνεχίζεται η ανάπλαση στον μόλο του Φοίνικα και πιστεύω ότι και μέσα στον Ιούλιο θα κάνουμε την παρουσίαση των καινούργιων συστημάτων κυκλοφορίας στο περίπτερο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση” πρόσθεσε, στην κατεύθυνση να αποδείξει πως η απερχόμενη διοίκηση συνεχίζει κανονικά το έργο της. “Δεν έχουμε σταματήσει. Αυτό που λέγεται δεν ισχύει” επανέλαβε κατηγορηματικά, λέγοντας τέλος πως, “Έχω πει προσωπικά ότι η διοίκηση έχει μία συνέχεια και είναι χρέος όσων ασχολούνται με τη διοίκηση, ό,τι βρίσκουν να το συνεχίζουν.”.