Επιστολή του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης Ν. Λειβαδάρα τη διακοπή του ενδοκυκλαδικού δρομολογίου του πλοίου "ΑΡΤΕΜΙΣ"

"Πλήξη των επαγγελματικών κλάδων και ταλαιπωρία των επισκεπτών"

  • Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2019 - 15:02

Την επανεξέταση της απόφασης διακοπής του ενδοκυκλαδικού δρομολογίου του πλοίου "ΑΡΤΕΜΙΣ" ζητά με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Νικόλαος Λειβαδάρας.

"Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Κατόπιν πληροφόρησής μας από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη διακοπή από την ενδοκυκλαδική γραμμή του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «ΑΡΤΕΜΙΣ» της εταιρείας «Hellenic Seaways», από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, χωρίς παράλληλη πρόβλεψη για την αντικατάστασή του στο εν λόγω δρομολόγιο, λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να εκφράσουμε αλλά και να μεταφέρουμε την πληθώρα διαμαρτυριών από τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες του νησιού μας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η συγκεκριμένη διακοπή του δρομολογίου συνδέεται με την επίλυση του προβλήματος που προέκυψε στην ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης, ωστόσο δημιουργεί ογκώδη προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των νησιών μας, διότι, όπως γνωρίζετε, η συγκεκριμένη δρομολογιακή γραμμή καλύπτει διαπιστωμένες και επιτακτικές ανάγκες των νησιών των Κυκλάδων - νοσοκομείο, διοικητικές υπηρεσίες, δικαστήρια - διευκολύνοντας τη μετακίνηση των νησιωτών από και προς τη Σύρο, η οποία αποτελεί την πρωτεύουσα και το διοικητικό κέντρο των Κυκλάδων. 

Επιπλέον, η εν λόγω απόφαση εν μέσω της τουριστικής περιόδου, πρόκειται να πλήξει τους επαγγελματικούς κλάδους τόσο της Σύρου όσο και των λοιπών νησιών των Κυκλάδων, αλλά και να ταλαιπωρήσει ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών που είχαν προγραμματίσει να μετακινηθούν από και προς τα Κυκλαδονήσια με το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε θερμά να επανεξετάσετε την απόφασή σας ώστε να βρεθεί η πλέον πρόσφορη λύση, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ακτοπλοϊκή διασύνδεση των νησιών μας".