Παρών στο 3ο Dellagrazia run ήταν ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Νίκος Λιβαδάρας

  • Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2019 - 13:11

Σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου 2019, την πρώτη ημέρα της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος του Δήμου Σύρου -Ερμούπολης, κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, έδωσε το παρών σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός του νησιού, με έντονο κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, το Dellagrazia Run.

 

Οι δρομικοί αγώνες του 3ου Dellagrazia Run διοργανώθηκαν από το «Σύλλογο Δρομέων Σύρου», για άλλη μια φορά, με απόλυτη επιτυχία και με τη συμμετοχή πολλών αθλητών κάθε ηλικίας. Αυτή τη χρονιά, όμως, εκτός από το «ευ αγωνίζεσθαι» οι διοργανωτές έστειλαν ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα, αφιερώνοντας την εκδήλωση στον αυτισμό και στοχεύοντας στη δημιουργία της πρώτης παιδικής χαράς για ΑμεΑ στο νησί. Αρωγοί στην προσπάθειά τους οι χορηγοί, οι εθελοντές, οι υποστηρικτές και ασφαλώς οι συμμετέχοντες, εντός και εκτός Σύρου, που θέλησαν να συνδράμουν το όλο εγχείρημα.

 

Τη δράση ενθάρρυναν, επίσης, με όλες τους τις δυνάμεις:

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.), ο  Σύλλογος Στήριξης ΑμεΑ & ΑμεΕΕΑ Κυκλάδων «ΔΙΚΑΙΩΜΑ», και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης «Η Σύρος Αγκαλιάζει το Όραμα Ελπίδας» («Όραμα Ελπίδας», Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών).

 

Ο κ. Δήμαρχος, αφού συνεχάρη όσους εργάστηκαν για το αποτέλεσμα αυτό, θέλησε να επισημάνει ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σύρου –Ερμούπολης, από την έναρξη κιόλας της θητείας της, δίνει το στίγμα της στηρίζοντας τον συνάνθρωπο με ιδιαιτερότητες.

 

Έτσι, κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο δραστήριος Σύλλογος Δρομέων Σύρου, διοργανώνει τον αγώνα του 3ου Dellagrazia Run, η οργανωτική επιτροπή του οποίου εφέτος δείχνει και το κοινωνικό της πρόσωπο, δίνοντας ένα παράδειγμα ανθρωπιάς, αφιερώνοντας τον αγώνα στα παιδιά με Αυτισμό, στηρίζοντάς τόσο τα ίδια, όσο και τις οικογένειές τους. Με το συμβολικό ποσό των τριών ευρώ, που ο καθένας μπορεί να καταβάλει και να συμμετέχει φορώντας το μπλουζάκι «Τρέχω για τον Αυτισμό», βοηθά στη δημιουργία χώρου ψυχαγωγίας για παιδιά, αφού τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά ειδικού εξοπλισμού για μια νέα παιδική χαρά για ΑμεΑ.

Το παράδειγμά σας, ας το μιμηθούμε όλοι.

 

Παρόντες επίσης ο Σύλλογος Στήριξης ΑμεΑ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ», και το «Όραμα Ελπίδας», με σκοπό να μας ευαισθητοποιήσει να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών.

 

Η σημερινή ημέρα, 1η του Σεπτέμβρη, συμπίπτει με την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής. Είναι το πρώτο βήμα που κάνουμε και χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι μαζί σας, γιατί οι δράσεις σας σηματοδοτούν, πέρα από τον αθλητισμό, την κοινωνική ευαισθησία και την ανθρωπιά. Συγχαρητήρια».   

 

Ο κ. Λειβαδάρας, μετά το πέρας των αγώνων, απένειμε τα μετάλλια στις διακριθείσες αθλήτριες και στους διακριθέντες αθλητές των μεγάλων αποστάσεων.