Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στην παράταξη του Γ. Μαραγκού για τα οικονομικά

Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί

Δελτίο Τύπου
  • Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2019 - 09:41

Η πρώην Δημοτική Αρχή, στην προσπάθειά της να μπερδέψει τους δημότες, επιδίδεται σε ένα παιγνίδι εντυπώσεων, αραδιάζοντας «χύμα» το ποσό των επιπλέον εσόδων από την Πολεοδομία της Μυκόνου με τον ίδιο τρόπο που εντελώς «χύμα» το διαχειρίστηκε.

Όποιος αντιλαμβάνεται στοιχειωδώς τη λειτουργία του δημόσιου λογιστικού συστήματος ξέρει ότι τα έσοδα δεν αδειάζονται σε έναν κουβά, αλλά ταξινομούνται σε συγκεκριμένους κωδικούς και αντιστοιχίζονται με τα προβλεπόμενα έξοδα.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή από τα 1,7 εκ. που αναφέρει, ξεχνάει να αφαιρέσει οφειλές προς προμηθευτές 900.000 €. Ξεχνάει το ποσό των 900.000 € που αφορούν δυνητικά τέλη που πρέπει να αποδίδονται για τον σκοπό για τον οποίο εισπράχθηκαν. Ξεχνάει ότι ο Δήμος έχει υποχρέωση να κρατά στο ταμείο του ποσό 900.000 € για την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού. Ας κάνουν τις πράξεις να δουν τι αποτέλεσμα βγαίνει.

Και πέρα από αυτό δεν υπήρχε ο στοιχειώδης προγραμματισμός, με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνάει να βγαίνει από το συρτάρι και ένας νέος λογαριασμός.

Δυστυχώς, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή διαχειρίστηκε τον Δήμο ως «μπακάλικο», με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην είναι ακόμη δυνατή η εύρεση και αντιστοίχιση αυτών των ποσών, γεγονός που δυσχεραίνει εξαιρετικά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2020.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ζητάει και τα ρέστα από εκείνους που προσπαθούν να βάλουν τα οικονομικά του Δήμου σε τάξη. Από εμάς, που με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες που μας τίμησαν, δεν αντιλαμβανόμαστε το Δήμο ως μαγαζί μας, αλλά ως περιουσία όλων των δημοτών.

Η πρώην Δημοτική Αρχή, στην προσπάθειά της να δηλώσει παρούσα, δεν παραλείπει να χρησιμοποιήσει την προσφιλή της εδώ και πέντε χρόνια τακτική της διασποράς ανακριβειών, όταν λέει ότι με την προσφυγή της πρώην μείζονος μειοψηφίας υπήρξε απώλεια εσόδων του Δήμου από την Πολεοδομία Μυκόνου. Η τότε προσφυγή επουδενί έθιγε αυτό το θέμα παρά μόνο εκείνο της αναντιστοιχίας αυτών των εσόδων σε σχέση με τα προβλεπόμενα έξοδα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Μαραγκός και ο κ. Αθανασίου καταψήφισαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την αναγκαία αναμόρφωση του προϋπολογισμού, την οποία είχαν ψηφίσει ομόφωνα πριν από τρεις μόλις ημέρες στην Οικονομική Επιτροπή, προφασιζόμενοι τυπικά ζητήματα, τη στιγμή που το νησί μας έχει επείγουσα ανάγκη για την εκτέλεση των έργων που περιλαμβάνονται σε αυτή. Έργων, όπως η υγρομόνωση της Α’ αίθουσας του ΑΚΔΕ, η προμήθεια κουφωμάτων για το δημοτικό ακίνητο που στεγάζεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και η ενίσχυση του ποσού για τα επικίνδυνα κτίρια που ενόψει του χειμώνα χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων. Επιπλέον, σε αυτή περιλαμβάνεται το απαραίτητο ποσό για την εκπόνηση της υδρογεωτεχνικής μελέτης των κοιμητηρίων της Ερμούπολης, που αποτελεί προαπαιτούμενο για την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης της Ερμούπολης, καθώς επίσης και η προμήθεια και τοποθέτηση ψυκτικού μηχανήματος για το Ενυδρείο του Κινίου, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η επιβίωση του πληθυσμού των θαλάσσιων εκθεμάτων.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι οι εξαγγελίες της πρώην Δημοτικής Αρχής για συναίνεση αποτελούν λόγια χωρίς περιεχόμενο. Αδυνατεί ακόμη και σήμερα να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους την τιμώρησε ο Συριανός Λαός μετά από μία μόλις θητεία. Καλό είναι να τους αναζητήσει στις αλαζονικές συμπεριφορές και στη μεταχείριση του Δήμου ως μαγαζί της, προκειμένου να καταφέρει να γίνει χρήσιμη για τον τόπο.

Εμείς, με χαρά θα ενθαρρύνουμε και θα υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα προτάσσει το συμφέρον του νησιού μας, αρκεί να εμπεριέχει την απαιτούμενη ειλικρίνεια.

Συνάδελφοι, ας τελειώνουμε με τις κοκορομαχίες και ας προχωρήσουμε μπροστά.