Υπέρογκη οφειλή του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

  • Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2019 - 13:20

Ενημέρωση, σχετικά με οφειλή, που θα κληθεί να αποπληρώσει ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, ως αποζημείωση σε εργολάβο, για έργο που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας (2000), πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, κ. Γιάννης Πιταούλης.

Κατά τη συνεδρίαση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, ο κ. Πιταούλης ενημέρωσε το Σώμα, ότι δεδομένου, ότι δικαιώθηκε από τη Δικαιοσύνη, ο εργολάβος, ο οποίος είχε αναλάβει το έργο ανάπλασης της Ερμούπολης στις αρχές του 2000, σε δικαστήριο που τελεσιδίκησε στις 17 Απριλίου του 2018, ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης πλέον, καλείται να καλύψει την αποζημίωσή του, που ανέρχεται συνολικά, σε ποσό ύψους 590.000 ευρώ.

Όπως διευκρίνισε ο Αντιδήμαρχος, παρείχε στα μέλη της Επιτροπής μία πρώτη ενημέρωση, σχετικά με την εξέλιξη αυτή, ενώ στη συνέχεια, όταν το ζήτημα εξεταστεί από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, θα έλθουν τόσο προς την Ο.Ε. όσο και προς το Δημοτικό Συμβούλιο οι σχετικές εισηγήσεις, καθώς και αναλυτικότερη ενημέρωση.