Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης με τον νέο πρόεδρο της ΔΕΥΑ Σύρου, Ανδρέα Γιαλόγλου

Δυναμική πορεία για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης

Το τιμόνι της ΔΕΥΑ Σύρου ανέλαβε επισήμως ο Ανδρέας Γιαλόγλου, ο οποίος από τη θέση του προέδρου του νέου ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης θα προωθήσει την υλοποίηση μεγάλων έργων ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και σημαντικών μελετών για το νησί.

Ο ίδιος μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του μίλησε αναλυτικά στην “Κοινή Γνώμη” για το σύνολο των θεμάτων που περιλαμβάνει η άκρως σημαντική ατζέντα του.

  • Συμπληρώθηκαν δυόμιση μήνες από την έναρξη της τρέχουσας θητείας. Βλέπουμε ότι εσείς ως νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σύρου αναλάβατε επίσημα τα καθήκοντά σας την περασμένη εβδομάδα. Ποιος είναι ο λόγος της καθυστέρησης αυτής;

“Λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας έπρεπε να αλλάξει η συστατική πράξη της ΔΕΥΑ Σύρου. Η συστατική πράξη, η τροποποίησή της, ψηφίστηκε τέλος Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνέχεια έπρεπε να πάει σε ΦΕΚ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και εκεί υπήρξε μία καθυστέρηση. Οπότε, αμέσως με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της τροποποιημένης συστατικής πράξης, συγκαλέσαμε Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίναμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Σύρου”.

  • Ως νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σύρου είχατε ενημέρωση από τον προκάτοχό σας; Σε ποια κατάσταση παραλάβατε τη Δημοτική Επιχείρηση τόσο από οικονομικής απόψεως, όσο και από διοικητικής πλευράς;

“Από τον προηγούμενο πρόεδρο, τον Γιώργο Παπαμανώλη είχα αναλυτική ενημέρωση από το καλοκαίρι. Είχαμε συναντηθεί αρκετές φορές και είμαστε σε επικοινωνία συνεχώς όλο αυτό το διάστημα. Δεν κρύβω ότι από το καλοκαίρι ήμουν σε όλα τα ΔΣ της ΔΕΥΑ Σύρου για να πληροφορούμαι και να βλέπω τη συνέχεια. Δεν έχω κανένα παράπονο από τον προηγούμενο πρόεδρο. Όσον αφορά την κατάσταση της ΔΕΥΑ Σύρου είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Οικονομικά είναι εντάξει. Τώρα κάποια ζητήματα που υπάρχουν με τις υποδομές, αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε”.

  • Ουσιαστικά η Σύρος είναι ένα νησί που έχει αυξημένες ανάγκες σε επίπεδο υλοποίησης έργων. Μόλις σήμερα (σσ.χθες) ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο η εξέλιξη της κατοχύρωσης της χρηματοδότησης για τα δύο πολύ σημαντικά έργα της ενεργειακής αναβάθμισης με ΑΠΕ και της αποκατάστασης του εργοστασίου της αφαλάτωσης της Ερμούπολης και του δικτύου αποχέτευσης σε Φοίνικα, Βήσσα και Ποσειδωνία. Υπήρξαν κινήσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής που προκάλεσαν αυτό το πολύ θετικό αποτέλεσμα από την έναρξη της θητείας;

“Είναι αμιγώς επιτυχία της νέας Δημοτικής Αρχής. Και η υποβολή των προτάσεων προς το Υπουργείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης έγινε από εμάς και η έγκρισή τους πραγματοποιήθηκε στη θητεία των πρώτων δυόμιση μηνών. Μιλάμε για δύο μελέτες κομβικής σημασίας. Η μία αφορά το εργοστάσιο της αφαλάτωσης της Ερμούπολης που γνωρίζουμε όλοι ότι είναι ένα παλιό εργοστάσιο που χρήζει βελτιώσεων, αποκαταστάσεων και πολλών άλλων και ακριβώς επειδή είναι ενεργοβόρο, σκοπός μας είναι να αποκτήσει η παραγωγή νερού μία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενεργειακή αυτοτέλεια, με σκοπό φυσικά να μειωθεί το κόστος για τον δημότη. Αυτή η μελέτη είναι συνολικού ύψους 300 χιλ. ευρώ. Θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑ Σύρου μάλλον από φέτος με αναμόρφωση, ώστε με το νέο έτος να προχωρήσουμε στην ανάθεση της μελέτης. Θα είναι μία μελέτη που θα έχει ένα διάστημα εκπόνησης, αλλά θεωρώ πως μέσα σε αυτήν τη θητεία, θα την έχουμε ώριμη για να αναζητήσουμε χρηματοδότηση για το έργο.

Η άλλη μελέτη είναι για το πολυπόθητο και αναμενόμενο έργο της ολοκλήρωσης της αποχέτευσης του νησιού με τις περιοχές του Βήσσα, του Φοίνικα, της Ποσειδωνίας και θέλουμε να βάλουμε και τον Γαλησσά μέσα. Είναι μία μελέτη ύψους 200 χιλ. ευρώ. Υπάρχει μία προκαταρκτική μελέτη γι αυτό την οποία είχε εκπονήσει η ΔΕΥΑ Σύρου τον Μάιο και θα προχωρήσουμε στην οριστική μελέτη του δικτύου αποχέτευσης με αντίστοιχο Βιολογικό Καθαρισμό που θα πρέπει να χωροθετηθεί κάπου στην περιοχή. Διερευνούμε προς το παρόν, έχουμε κάποιες πιθανές θέσεις, αλλά δεν έχουμε καταλήξει οριστικά”.

  • Μένοντας στο κομμάτι των έργων και των υποδομών, ποιες είναι οι προτεραιότητές σας αλλά και ποιες οι εκκρεμότητες που παραλάβατε;

“Αναφορικά με τα μεγάλα έργα, έχουμε σε εξέλιξη την ύδρευση της Ποσειδωνίας με τους οικισμούς. Αυτό το έργο βρίσκεται περίπου στο 70% της υλοποίησης. Απομένει ένα ποσοστό 30% για να ολοκληρωθεί. Κατά το καλοκαίρι του 2020 ευελπιστούμε ότι αυτό θα έχει ολοκληρωθεί. Επιπλέον, έχει υπογραφεί η σύμβαση για την αποχέτευση της Βάρης και του υπολοίπου της Αζολίμνου τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με σημερινή (σσ. χθεσινή) ενημέρωση που είχα από τον Διευθυντή της ΔΕΥΑ Σύρου, ξέρω ότι διερευνά τα συνεργία ο νέος ανάδοχος και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει εγκατασταθεί για να ξεκινήσει την υλοποίησή του. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού. Αυτός ο ΒΙΟΚΑ θα είναι ένας νέος Βιολογικός τριτοβάθμιας επεξεργασίας (σήμερα ο δικός μας είναι δευτεροβάθμιας), που σημαίνει ότι το νερό που θα βγαίνει θα είναι κατάλληλο για άρδευση. Αυτό το δίκτυο αποχέτευσης θα συνοδευθεί κι από δίκτυο ύδρευσης, όπου το επεξεργασμένο νερό θα οδηγείται στη λεκάνη της Βάρης. Γι αυτό σε δύο μήνες περίπου θα έχουμε σύμβαση. Με το νέο έτος περιμένουμε να ξεκινήσει και αυτό το έργο.

Να πω βέβαια ότι έχει καθυστερήσει πάρα πολύ – όχι με δική μας ευθύνη – μία σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Υπηρεσίας για τη δημοπράτηση του συστήματος ελέγχου διαρροών. Κάνουμε αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Αυτό θα έρθει και θα περιορίσει όλα τα φαινόμενα απωλειών ύδατος που υπάρχουν. Θα είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο σύστημα. Ασκούμε καθημερινά πιέσεις. Όσον αφορά στα μεγάλα έργα είναι τα παραπάνω και να προσθέσω πως εκκρεμεί ακόμη και το σχέδιο ασφάλειας νερού”.

  • Υπάρχουν νέα έργα, έργα που θα συνεχίσετε και κάποια που θα δρομολογήσετε. Υπήρξαν απώλειες χρηματοδοτήσεων για τη ΔΕΥΑ Σύρου το προηγούμενο διάστημα;

“Η αποχέτευση της Βάρης είναι γνωστό πως έχει δρομολογηθεί από την προ-προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Είναι ένα έργο που ωρίμαζε χρόνια και ωρίμασε ολοκληρωτικά στην προηγούμενη θητεία. Συνεπώς, η σύμβαση που υπογράφεται είναι φυσικό παρεπόμενο. Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι έγινε από την τωρινή Δημοτική Αρχή. Θα ήμουν αγνώμων. Ομοίως και η επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού. Και αυτή έχει δρομολογηθεί από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές κλπ. Τέτοια έργα δεν μπορούν να ωριμάσουν μέσα σε μία μόνο θητεία. Από εκεί και μετά για τις δυο μελέτες στις οποίες αναφέρθηκα πριν (ενεργειακή αναβάθμιση εργοστασίου αφαλάτωσης και αποχετευτικό Φοίνικα, Βήσσα, Ποσειδωνίας και Βάρης) το εναρκτήριο λάκτισμα έγινε τώρα. Θα είμαστε πολύ χαρούμενοι κι εγώ προσωπικά αν τις παραδώσουμε στην επόμενη Δημοτική Αρχή ολοκληρωμένες και ίσως με μία σύμβαση στη διαγωνιστική διαδικασία. Αυτό το δεύτερο έργο, θα είναι ένα πολύ μεγάλο έργο που θα έχει περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, θα έχει ενδεχομένως αντιδράσεις και θα χρειαστεί να εξασφαλιστούν κοινωνικές συναινέσεις για τη χωροθέτηση του Βιολογικού Καθαρισμού. Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να γίνει, άρα και οι άνθρωποι θα το κατανοήσουν με μία καλή επικοινωνιακή προσέγγιση”.

  • Σε επίπεδο μικρότερων παρεμβάσεων υπάρχει κάτι που είναι άξιο αναφοράς;

“Η ΔΕΥΑ Σύρου είναι μία επιχείρηση που κάνει συνεχώς μικρότερες παρεμβάσεις που έρχονται είτε να επισκευάσουν, είτε να αντικαταστήσουν παλιά μεταλλικά δίκτυα, ή και να επεκτείνουν αυτά. Σε αυτό το πλαίσιο, αύριο που έχουμε το πρώτο ΔΣ και ενόψει της έναρξης των εργασιών της αποχέτευσης της Βάρης, προκειμένου να εκμεταλλευθούμε τις εργασίες που θα γίνουν ούτως ή άλλως από τον εργολάβο, η ΔΕΥΑ Σύρου θα κάνει δύο άλλα μικρά παράλληλα έργα, πλην όμως πολύ ουσιαστικά. Το ένα είναι η κατασκευή δικτύου ύδρευσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Βάρης. Θα γίνει ένας καταθλιπτικός αγωγός από τη διασταύρωση της Αζολίμνου μέχρι το ύψος του Plaza, όπου θα μπει στο ίδιο χαντάκι με την αποχέτευση, για να μην σκάψουμε ξανά. Επιπλέον, με μία άλλη μικρή ανάθεση θα κατασκευάσουμε ιδιωτικές παροχές αποχέτευσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Βάρης. Όπως θα περνά ο συλλεκτήριος αγωγός για να πάρει τα λύματα θα κάνει και τις αναμονές ώστε μετά οι δημότες να μπορούν να “κουμπώσουν” και να μην σκάβουμε ξανά. Με τέτοιες πρακτικές πρέπει να αντιμετωπίζουμε στο εξής τα έργα που μπορούν να γίνουν παράλληλα”.

  • Στα δίκτυα της Ερμούπολης κατά καιρούς προκύπτουν προβλήματα. Υπάρχει συνολικότερη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των διάφορων προβλημάτων;

“Τα δίκτυα της Ερμούπολης και του Μάννα είναι καινούργια. Είναι αυτά που αλλάχθηκαν από το Ταμείο Συνοχής την περίοδο 2000 - 2006. Πλην όμως, γίνονται επεκτάσεις, υπάρχουν ζημιές και υπάρχουν σε σημεία φόρτισης και αυξημένης πίεσης προβλήματα που όμως αντιμετωπίζονται. Και επιπλέον γίνονται και επεκτάσεις εκτός Ερμούπολης γιατί το παν είναι να ενοποιηθεί το δίκτυο πλέον της ύδρευσης. Οπότε γίνονται επεκτάσεις σημειακές όπως έγινε προσφάτως στον Πάγο, στην Άνω Σύρο και θα γίνει μετά και στο Επισκοπειό. Στόχος μας πάντα είναι η ολιστική διαχείριση. Η ΔΕΥΑ Σύρου στοχεύει στο να έχει μία δυνατότητα διαχείρισης του νερού σχεδόν σε όλο το νησί, ώστε όταν κάπου υπάρχει έλλειμμα να μπορεί να “αντικαθιστά” για την κάλυψη των αναγκών”.

  • Προσφάτως είδε το φως της δημοσιότητας το γεγονός του ελέγχου από τον ΣΕΠΕ στο εργοστάσιο αφαλάτωσης. Διαπιστώθηκαν ζητήματα σχετικά με τις συνθήκες ασφάλειας των εργαζομένων. Ενημερώστε μας σχετικά και πείτε μας πώς θα αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα.

“Όντως ήρθε κλιμάκιο του ΣΕΠΕ και έχει εντοπίσει σειρά ζητημάτων. Θα κατέτασσα τα ζητήματα σε τρεις κατηγορίες. Το ένα σκέλος έχει να κάνει με ζητήματα παλαιότητας κτιριακού χαρακτήρα, όπως σοβάδες, πατώματα κλπ και συνθήκες επικινδυνότητας. Μην ξεχνάμε ότι αυτό το εργοστάσιο είναι το πρώτο που έγινε ουσιαστικά και χρήζει γενικού λίφτινγκ. Η δεύτερη κατηγορία έχει να κάνει με ζητήματα πυρασφάλειας και ασφάλειας των εργαζομένων. Όσον αφορά τη χορήγηση μέτρων ασφαλείας προς τους εργαζόμενους (μπότες, ωτοασπίδες κλπ), αυτά τα χορηγεί αφειδώς η ΔΕΥΑ Σύρου. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει και οι εργαζόμενοι να τα φορούν. Προφανώς, όταν έγινε ο έλεγχος δεν τα φορούσαν. Θέλω λοιπόν να καλέσω και τους εργαζόμενους και φυσικά θα το κάνει και ο Διευθυντής αλλά και συνολικά η Διοίκηση, να φορούν τα μέσα και να μην διστάζουν να ζητούν οτιδήποτε άλλο απαιτείται, προκειμένου να μην συντρέχει κανένας λόγος ατυχημάτων. Μας ενδιαφέρει η ασφάλειά τους. Τέλος, υπάρχουν κάποια ζητήματα τακτοποίησης της πυρασφάλειας που επίσης θα τα καλύψουμε, αλλά και της ηλεκτρολογικής μελέτης.

Άρα, θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, άμεσα θα τα αντιμετωπίσουμε και τα άλλα που θέλουν κάποιον χρόνο, επίσης θα τα αντιμετωπίσουμε με σχετικές αναθέσεις και μικρούς διαγωνισμούς. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι το εργοστάσιο δεν μπορεί να γίνει τέλειο και γι αυτό και δρομολογούμε μέσα από τη μελέτη το νέο μεγάλο έργο που θα επιλύσει το πρόβλημα οριστικά αλλά σε κάποια χρόνια. Προς το παρόν θα κάνουμε συμμαζέματα και ναι, θα εναρμονιστούμε άμεσα στα επείγοντα και σταδιακά στα πιο μεσοπρόθεσμα”.

  • Μία υπόθεση σοβαρή που συνόδευε τη διοίκηση κατά την τελευταία θητεία ήταν η απόφαση που λήφθηκε για το Νεώριο και τις οφειλές του. Είναι ένα θέμα που θα συνοδεύει και εσάς, τη νέα διοίκηση; Για τη συγκεκριμένη απόφαση είχε μιλήσει ο προηγούμενος πρόεδρος στην Κοινή Γνώμη ενώ η υπόθεση έφθασε μέχρι τα Εισαγγελικά γραφεία.

    “Έχει κριθεί το ζήτημα. Όπως γνωρίζετε εγώ συμμετείχα στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι στο Διοικητικό της ΔΕΥΑ Σύρου. Ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου τότε, μαζί με την προηγούμενη δημοτική πλειοψηφία είχαμε υποστηρίξει αυτήν τη διευθέτηση που έγινε. Συνεπώς, θα ήμουν ανακόλουθος αν πω ότι δεν θα έκανα το αντίστοιχο και στη διοίκηση της ΔΕΥΑ Σύρου. Παρόλα αυτά, αντιλαμβάνομαι ότι εδώ μιλάμε για μία επιχείρηση που πρέπει κάποιος να το σκεφθεί περαιτέρω. Δεν ήρθα σε αυτήν τη θέση, άρα, η ερώτηση έχει υποθετικό χαρακτήρα”.

  • Η συγκεκριμένη ερώτηση συνδέεται και με τη δήλωση του προκατόχου σας ότι όλο αυτό το κόστος μετακυλήθηκε στην πλάτη των δημοτών. Έγινε λόγος δημοσίως αλλά και στα social media ότι η ΔΕΥΑ Σύρου είχε πολιτική δύο ταχυτήτων απέναντι σε πολίτες και επιχειρήσεις. Ποια θα είναι η δική σας στάση σε ενδεχόμενα τέτοια αιτήματα;

“Η υπόθεση τράβηξε τη δικαστική οδό και κρίνεται το Διοικητικό Συμβούλιο προσωπικά. Δεν θα υπεκφύγω. Θα πω ακριβώς αυτό που πιστεύω. Η διευθέτηση που έγινε για το Νεώριο έγινε μέσα από την πτωχευτική διαδικασία και ακολουθήθηκε αυτή η νομική οδός που είναι συγκεκριμένη. Εάν κάποια άλλη επιχείριση ακολουθήσει την προ-πτωχευτική διαδικασία και έχει τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των πιστωτών της, όπως κατ΄ αναλογία έγινε εδώ, δεν βρίσκω τον λόγο να μην κάνουμε κάτι το ανάλογο.

Όταν μιλάνε όμως κάποιοι ιδιώτες, που τους σέβομαι για την κρίση τους, για δύο μέτρα και δύο σταθμά, μάλλον δεν γνωρίζουν ακριβώς ότι εδώ είχαμε μία συγκεκριμένη νομική διαδικασία. Η ΔΕΥΑ Σύρου να πω ότι έχει πάρα πολλές ευεργετικές διατάξεις και όταν κρίνει ότι υπάρχουν χρεώσεις υπέρμετρες σε ιδιώτες, κάθε φορά στα Διοικητικά της Συμβούλια, εξετάζει τέτοιες περιπτώσεις και λαμβάνει ευεργετικές αποφάσεις, κρίνοντας με αυτοψίες εάν πράγματι η ευθύνη είναι δική της ή του εκάστοτε καταναλωτή. Πάντοτε με μία διάθεση υπέρ του καταναλωτή. Άρα, δεν νομίζω ότι η ΔΕΥΑ Σύρου μπορεί να κατηγορηθεί για δύο μέτρα και δύο σταθμά”.

  • Είναι η περίοδος σύνταξης των προϋπολογισμών, των τεχνικών προγραμμάτων και των τελών. Σε ποια φάση είστε εσείς;

“Αύριο (σσ. σήμερα) δεν θα φέρουμε τον προϋπολογισμό, ο οποίος θα έρθει σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο, αφού είναι πολύ κοντά στο να συνταχθεί. Θέλω όμως να μιλήσω με την Υπηρεσία, γιατί έχω κάποιες σκέψεις και θέλω να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει δυνατότητα για κάποιες διευθετήσεις. Είναι νωρίς όμως ακόμη για να πω για τις χρεώσεις της ΔΕΥΑ Σύρου. Προς το παρόν περιμένω να δω το σχέδιο και να δω αν υπάρχει η δυνατότητα κάποιας ελάφρυνσης”.

  • Έχει απασχολήσει το θέμα των διακοπών υδροδότησης με την αυξημένη επισκεψιμότητα σε περιόδους Πάσχα και καλοκαιριού. Έχει δρομολογηθεί οριστικά η λύση του προβλήματος;

“Έχει αγοραστεί μία μονάδα αφαλάτωσης, η οποία είναι και χωρίς δαπάνη με χρηματοδοτικό εργαλείο. Αυτή η μονάδα 1.000 κυβικών έχει δώσει μία δυνατότητα παράλληλα με τον καταθλιπτικό αγωγό που έγινε στην περιοχή του εργοστασίου στον Άγιο Δημήτριο, περαιτέρω παροχής. Θεωρώ πως για το επόμενο και το μεθεπόμενο καλοκαίρι σε πρώτη φάση δεν έχουμε κάποιο ζήτημα. Δεν εφησυχάζουμε βέβαια σε αυτό. Θα παρακολουθούμε το θέμα”.

  • Πώς έχετε στη σκέψη σας να παρέχετε τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους δημότες – καταναλωτές;

“Θέλουμε να προωθήσουμε δράσεις εξωστρέφειας και ενημέρωσης των δημοτών. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει το site μας (www.deyadyrou.gr) που λειτουργεί ήδη και θα εμπλουτιστεί το επόμενο διάστημα με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής. Ήδη υπάρχει αυτή η δυνατότητα μέσω web banking αλλά είναι διαφορετικά να μπαίνεις στο site και με ένα κουμπί να πληρώνεις. Εκεί σε πρώτη φάση θα πληρώνονται οι ενήμεροι λογαριασμοί και όχι οι ληξιπρόθεσμοι. Επίσης, είμαστε σε συζήτηση τόσο με τον Δήμο, όσο και με τη Διεύθυνση και τα στελέχη της ΔΕΥΑ Σύρου ώστε να υποστηριχθεί και να λειτουργήσει μία ηλεκτρονική εφαρμογή για την καταχώρηση των αιτημάτων των δημοτών, τα οποία ψηφιακά θα διαχέονται με συγκεκριμένο τρόπο στις Υπηρεσίες. Αυτό είναι το αντίδοτο του αιρετού, αλλά εγώ το επιδιώκω”.

  • Στην προηγούμενη θητεία από την πλευρά της αντιπολίτευσης είχατε ασκήσει καυστική κριτική. Είχατε μιλήσει για πάρα πολλά θέματα. Σήμερα που ήρθατε στα πράγματα και είστε από εκείνους που ασκούν διοίκηση, πέραν του πόστου που αναλαμβάνετε, έχετε ρυθμίσει κάποια από αυτά;

“Στο κομμάτι του προγραμματισμού έχουμε κάνει αρκετά. Είχα σχολιάσει σε αυτό το κομμάτι συνολικά πως από την προηγούμενη διοίκηση δεν είχαν δρομολογηθεί θέματα. Ο προγραμματισμός είναι το στρατηγείο. Ήδη μέσα σε δυόμιση μήνες από εμάς έχει καταρτιστεί ένα μίνι επιχειρησιακό σχέδιο που έχει τηρηθεί στο ακέραιο. Τους ευχαριστώ όλους γι αυτό καθώς είδαμε αποτελεσματικά όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Αποφασίσαμε τί θα κάναμε και όλα όσα είπαμε τα υπηρετήσαμε στο ακέραιο”.