Δήμος Σύρου - Ερμούπολης

Συνάντηση Ν. Λειβαδάρα με τον Συλλόγο Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων

  • Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2019 - 13:14

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων πραγματοποίησε την Τρίτη 03 Δεκεμβρίου 2019 ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μηνά Αληφραγκή, του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Σ κ. Ανδρέα Γιαλόγλου, του Αντιπροέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου κ. Παναγιώτη Κουταβά και του Διευθυντή της Πολεοδομίας κ. Παναγιώτη Καρακατσάνη.

 Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στις μεταβιβάσεις των ακινήτων εντός του ιστορικού κέντρου, στις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και στην πορεία για την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης της Ερμούπολης. Υπερτονίστηκε δε, το μείζον ζήτημα των καθυστερήσεων των αδειοδοτήσεων που προκύπτουν από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς οι καθυστερήσεις αυτές αποτελούν τροχοπέδη για την αναπτυξιακή τροχιά του νησιού μας.

Τέλος, συναποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν από κοινού συντονισμένες ενέργειες, προετοιμάζοντας και διεκδικώντας νομοθετική ρύθμιση που θα αμβλύνει τις ανωτέρω δυσκολίες, με στόχο την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στο νησί μας.