Συνάντηση Λιμενικού Ταμείου και Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την κρουαζιέρα

  • Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, 2021 - 13:56

Με πρωτοβουλία του Λιμενικού Ταμείου Σύρου και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 συνάντηση, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων μέσω της Κυκλαδικής Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη Σύρο.

Στη συνάντηση εκτός από την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κα Κανδιώ Μαραγκού, τον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών Λ.Τ. κ. Ειρηναίο Ζερβό, τον Προέδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννη Ρούσσο, τον εμπειρογνώμονα, Σύμβουλο ανάπτυξης διεθνούς κρουαζιέρας κ. Χρήστο Νικολαΐδη και στελέχη του Επιμελητηρίου, παραβρέθηκαν ο Λιμενάρχης κ. Ι. Βαμβακούσης και οι δύο πλοηγοί κ.κ. Εμμανουηλίδης και Παλαιολόγος.

Βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν θέματα που αφορούν την κρουαζιέρα με έμφαση στα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις φετινές αφίξεις στη Σύρο και με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του πλοιάρχου του κρουαζιερόπλοιου Silver Shadow της Royal Caribbean να μην προσεγγίσει στο λιμάνι της Σύρου.

Συζητήθηκαν με τους κατ’ εξοχήν γνώστες των δεδομένων του λιμανιού της Σύρου η προοπτική υποδοχής μεγάλου μεγέθους πλοίων, εν όψει της ανάπτυξης και βελτίωσης των υποδομών αυτών, καθώς και πιθανά εναλλακτικά σημεία προσέγγισης.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι κοινός στόχος θα πρέπει να είναι οι συντονισμένες προσπάθειες για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, που θα λειτουργήσει προσθετικά και ως προς τον τουρισμό αλλά και ως προς την ενίσχυση των υπολοίπων αξόνων οικονομικής ανάπτυξης του νησιού.