Εκφράστηκαν φόβοι για τραυματισμό παιδιών στο απευκταίο σενάριο της ύπαρξης νέας κατολίσθησης λόγω κακοκαιρίας

Καμία τήρηση των μέτρων απαγόρευσης στο γήπεδο της Άνω Σύρου

Εντός της επόμενης εβδομάδας, ο Δήμος παραλαμβάνει τη γεωλογική – γεωτεχνική μελέτη

Σε μία άκρως σημαντική παρέμβαση προχώρησε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, το μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Θωμαή Μενδρινού αναφορικά με το γήπεδο της Άνω Σύρου, γνωστοποιώντας πως δυστυχώς, σε αυτό, παρατηρείται παραβίαση της εισόδου από μικρά παιδιά, με αποτέλεσμα αυτά να εισέρχονται στο εσωτερικό του, την ίδια στιγμή που παραμένει άγνωστος ο βαθμός του κινδύνου για νέα κατολίσθηση.

Το σοβαρό πρόβλημα το έθεσε προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Μηνά Αληφραγκή, με τον ίδιο να σημειώνει πως πράγματι διαπιστώνεται παραβίαση του χώρου, τόσο της εισόδου, αλλά και σημείων της περίφραξης του γηπέδου, με αποτέλεσμα ο Δήμος, όποιο αποτρεπτικό μέτρο και να έχει πάρει μέχρι στιγμής, να μην έχει αποδώσει.

Λήψη απόφασης για τον τρόπο λειτουργίας μετά τη μελέτη

Συγκεκριμένα, η κα Μενδρινού εξήγησε πως σταθερό παράπονο των παιδιών της περιοχής αποτελεί το γεγονός της ανυπαρξίας χώρων διαθέσιμων για ασφαλές παιχνίδι, με αποτέλεσμα αυτά, να μηχανεύονται τρόπους για να εισέρχονται στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνω Σύρου.

Μάλιστα η ίδια τόνισε πως η ανωτέρω εικόνα παρατηρείται πλέον καθημερινά, με την αγωνία και την ανησυχία όλων να στρέφεται στο απευκταίο σενάριο της καταγραφής μίας νέας κατολίσθησης.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο κ. Αληφραγκής εξήγησε πως παρά την τοποθέτηση περιφράξεων και λουκέτων σε όλα τα σημεία που συστηματικά παραβιάζονται από τα παιδιά, δυστυχώς, δεν έχει υπάρξει τήρηση των μέτρων που έχει λάβει ο Δήμος από την πρώτη στιγμή. Ο ίδιος σημείωσε δε, πως, καθίσταται αδύνατον να υπάρξει φύλακας στο γήπεδο σε σταθερή βάση και ως εκ τούτου, η ασφάλεια των παιδιών είναι υπόθεση και των ίδιων και των οικογενειών τους.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, δεν παρέλειψε να γνωστοποιήσει μάλιστα πως εντός της επόμενης εβδομάδας, ο Δήμος θα παραλάβει τη γεωτεχνική – γεωλογική μελέτη που είχε αναθέσει για εκπόνηση, ώστε να υπάρξει ξεκάθαρη γνώση του προβλήματος πλησίον του γηπέδου και να κληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο θα δρομολογηθεί λύση στο πρόβλημα, αλλά και για τη μελλοντική λειτουργία του χώρου.

Μέχρι τότε, έκανε έκκληση ξανά ώστε να μην εισέρχονται τα παιδιά εντός του γηπέδου ποδοσφαίρου.